Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

9 Ekim 2019 Çarşamba

Sinema: Dünya İstilası: Los Angeles Savaşı - Battle: Los Angeles - Uzaylılarla Mücadele Eden Askerlerin Hikayesi... / Konusu, Özeti, Afişler

Dünya İstilası: Los Angeles Savaşı - Battle: Los Angeles

Oyuncular: Aaron Eckhart, Michelle Rodriguez, Ramon Rodríguez
Yönetmen: Jonathan Liebesman
Tür; Savaş, Gerilim, Bilim Kurgu

Konusu; Film, dünyayı istila etmek isteyen uzaylı düşmanlara karşı bir tabur deniz donanması askerinin verdiği mücadeyi konu almaktadır.

Özeti; İnsanlar öncesinde Dünya'ya meteorların yaklaştığını düşünmekteydiler ancak sonrasında Dünya'ya yaklaşan bu cisimlerin meteor olmadığını, tanımlayamadıkları özel tasarlanmış cisimler olduklarını anlamışlardır. Ancak bunu anlamalarından kısa bir süre sonra okyanuslara düşen bu cisimlerin uzaylı gemileri olduğunu fark edeceklerdir. İçerisinden çıkan bir çok uzaylı varlık ve araçları dünya insanlığına saldırmaya başlar ve istila başlamış olur.








Karıncaya benzeyen bu uzaylıların amacı dünyadaki suyu ele geçirmektir. İnsanlarla hiç konuşmadan direk saldırıya geçen uzaylıların uzaktan kontrol ettikleri hava araçları vardır.

İnsanlar ne olduğunu daha tam olarak anlayamadan dünyanın bir çok merkez bölgesindeki şehirlere saldırmaya başlamışlardır ve bunlardan biride Los Angeles'dır.

Los Angeles'de görev yapan bir tabur deniz donanması askeride bu savaşa katılmak için emir almışlardır ve uzaylılarla savaşmak için şehir merkezine doğru yola çıkarlar. Film artık bu andan sonra bu bir tabur askerin uzaylı varlıklarla verdiği mücadeleyi göstermektedir. Askerler önce şehrin içinde uzaylılarla karşılaşmaya başlayacaklar, henüz yapılarını anlayamadıkları için öldürmekte zorlanacaklar ama sonrasında içlerinden birini inceleyip nerelerinden vurmaları gerektiğini anlayacaklardır. Bu sırada bazı askerlerini kaybedecekler ve şehir içinde sıkışmış bazı sivilleri de bulup kendileri birlikte götüreceklerdir. İçinde çocuklarında olduğu bu sivilleri de korumaya çalışan tabur, şehrin merkezinde uzaylıların çok yoğun olduğu alana gelecekler, burada yardım için çağırdıkları helikopteri uzaylılar hava araçları ile düşürecektir. 








Ardından başka bir yol olarak en yakın bölgedeki üsse ulaşmaya çalışacaklar, yolda bir çok uzaylı ile mücadele edecekler, bu sırada teğmenleri ve bir çok asker hayatını kaybedecek, komuta Michael isminde bir çavuşa geçecektir.

Ve çavuş geride kalan askerleri ve sivilleri helikopterle güvenli bir bölgeye gönderirken, birden uzaylıların komuta merkezlerini fark edeceklerdir. Çavuş tek başına bu merkezi patlatmayı düşünerek helikopterden inecek, ardından kendisini askerleri de takip edecek ve geriye kalan yedi asker uzaylıların komuta merkezinin yerini bulup, bu bölgeyi lazer ile işaretleyip üslerine bildirecek ve füzeler ile bombalanmasını sağlayacaklardır. 

Bunun üzerine füzeler kumanda merkezine bir kaç
atış sonrasında isabet edecek ve uzaylıların bütün hava araçları düşmeye başlayacaktır. Bu olay sonrasında bu kumanda merkezine bağlı bütün uzaylılar geri çekilecek ve bu yedi asker üslerine geri dönecektir. Burada komutanları onları kahraman ilan edecek ve dinlenmeleri için beklemelerini isteyecek ancak yaşanan olayların etkisinden çıkamayan askerler silahlarını doldurup, gereken malzemelerini alıp, hala devam eden uzaylı savaşına katılmaya gideceklerdir. Böylelikle film son bulur.

Karıncaya benzeyen ilginç uzaylı varlık görüntülerine tanık olacağınız, tamamen savaş üzerine kurulu olan, yer yer dram sahneleri de bulunan, bir uzaylı istilası, aksiyon, bilim kurgu ve savaş filmidir.