Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

9 Ekim 2019 Çarşamba

Sinema: Dünyanın Sonu - Afflicted - Bir Macera Gezisi Sırasında Ölümcül Bir Canavara Dönüşen Derek'in Hikayesi... / Konusu, Özeti, Afişler

Dünyanın Sonu - Afflicted

Oyuncular; Clif Prowse , Derek Lee, Baya Rehaz
Yönetmen; Clif Prowse , Derek Lee
Tür; Gerilim, Fantastik, Korku

Konusu; Film, Derek isminde bir maceraperestin gezi turuna çıktığı sırada kendisini doğa üstü güçleri olan bir canavara dönüştüren Odri isimli bir kız ile tanışması sonrasında yaşanan gerilim ve korku dolu olayları konu almaktadır.

Özeti; Derek, en yakın arkadaşı Clif ile birlikte dünyayı gezerek bir seyahat blogu hazırlamayı düşünmekteydiler. Ancak Derek'in aynı zamanda beyninde yaşadığı bazı hastalıklar O'nun seyahate çıkmasına engel olmaktadır. Bu konu hakkında hem endişeli hemde umursamaz bir tavırla, arkadaşı Clif ile birlikte turlarına başlayacaklardır. Barcelona'ya gittikten sonra Fransa'ya geçecekler, orada Paris'te bir gece kulübünde Odri isminde bir kız ile tanışan Derek, sonrasında O'nunla birlikte olmak için odasına çıkacaklar ve onlara şaka yapmak için odaya gelen arkadaşları, Derek'in başından ve vücudundan kanlar geldiğini görüp, baygın haldeki Derek'i uyandıracaklardır. 





Odada Odri yoktur ve kendisine ne olduğunu bile hatırlamayan Derek, şaşkın ve her yeri yara içinde olanları anlamaya çalışacaktır.

Ardından kendisindeki hastalığı bildiği için hastaneye gitmeye çekinen Derek, Clif ile yolculuklarına devam edecekler ve sonraki durakları olan İtalya'da kaldıkları odada Derek, günlerce uyuyacaktır. Bu duruma bir anlam getiremeyen Clif, O'nu zorla uyandıracak ve Derek, hiç normal olmayan hareketler ve davranışlar sergilemeye başlayacaktır. Kusmaya başlayacak, çok güçlü bir şekilde duvarları parçalayacak, baygınlıklar geçirecek ve kesinlikle hastaneye gitmeyi kabul etmeyecektir. 

Gün geçtikte kendisinin değiştiğini gören Derek, çok yüksek yerlere zıplamaya, çok hızlı koşmaya ve çok güçlü olmaya başlamıştır. Bir süper kahraman özelliklerine kavuşan Derek, aynı zamanda açlık çekmektedir ve bu açlığını normal gıdalar gidermemektedir. Gün geçtikçe, bir kavga esnasında eline de kan bulaşması ile kana ihtiyacı olduğunu anlayacak ve hayvan kanlarını denedikten sonra asıl ihtiyacının taze insan kanı olduğuna karar verecektir. Ancak böyle bir kana ulaşamayacak, bu durumda evde krizlere giren Derek, oldukça korkunç ve ürkütücü hallere bürünecek ve kendisine yardım etmek isteyen arkadaşı Clif'i de öldürerek kanını içecektir. 






Bu olay sonrasında yeniden kendine gelen Derek, yaptığından çok pişman olacak ve aynı zamanda peşinde olan İnterpol'den de kaçmaya çalışacaktır. Derek'i kimse yakalayamamaktadır çünkü aynı zamanda ölümsüz olmuştur. Kendi kafasına silah sıkmasına rağmen ölmemiş, kendisini kovalayanlar ise yakalayamamıştır.

Derek, çarenin Odri'yi bulmak olduğunu düşünecek ve Paris'e gidecektir. Burada Odri'nin bir arkadaşına ulaşacak ve O kişininde kendisi gibi dönüşmüş bir varlık olduğunu anlayacaktır. Bu sırada yine bulunduğu alanı polisler basacak ve hepsini öldürüp kanını içecektir. Sonrasında gizlendiği alana kaçacak, bu alana kendisi gibi olan Odri gelecek ve O'na her şeyi anlatacaktır.

O'nunla birlikte oldukları zaman ölmek üzere olduğu için O'nu dönüştürdüğünü ve beş günde bir insan kanı ile beslenmesi gerektiğini söyleyecektir. Yoksa daha vahşi olup, her gün insan öldürecektir. İnsan öldürmek istemeyen Derek, Odri'nin kendisini öldürmesini ister ama bedenine bir kazık saplamasına rağmen yine ölemez. Tüm bunlardan sonra Odri, insan öldürmeyi bırakamazsın ama kimleri öldürebileceğini seçebilirsin diyecek ve yanından ayrılacaktır. Aradan zaman geçecek ve Derek, öldürmek için suçluları bulacak ve onların kanları ile beslenmeye başlayacaktır. Böylelikle film son bulur.

Genellikle el kamerası ile çekimlerin yapıldığı, öyle olmasına rağmen oldukça ürkütücü ve gerilim dolu anların yaşandığı, süper kahraman özellikleri olan insanların öldürmek ve kan içmek zorunda kaldıkları gerilim ve fantastik korku filmidir.