Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

3 Ekim 2019 Perşembe

Sinema: Evcil Hayvanların Gizli Yaşamı - The Secret Life of Pets - Evde Yalnız Kalan Evcil Hayvanların Hikayesi... / Konusu, Özeti, Afişler

Evcil Hayvanların Gizli Yaşamı - The Secret Life of Pets

Oyuncular; Louis C.K., Eric Stonestreet, Kevin Hart
Yönetmen; Chris Renaud, Yarrow Cheney
Tür; Aile, Macera, Komedi, Animasyon

Konusu; Film, birbirinden sevimli evcil hayvanların sahipleri evlerinden gittikten sonra yaşadıkları eğlenceli ve macera dolu olayları konu almaktadır.

Özeti; Max, yavru iken sahibi Katie tarafından alınmış ve birlikte büyümüş evcil bir köpektir. Apartmandaki bütün komşuların evcil hayvanları vardır ve onların hepsi Max'in arkadaşlarıdır. Şişman kedi Chloe, minik beyaz ve Max'e aşık olan köpek Gidget, evini kaybetmiş olan ve sürekli havalandırmada arayan hamster Norman, uzun ve kısa gövdesi ile Buddy, şaşkın ve oyun delisi Mel, hepsi aynı apartmanda farklı daire ve sahipleri ile yaşamaktadırlar. Max'in sahibi Katie, bir gün eve geldiğinde Duke isminde evsiz bir köpeği getirecektir ve Max artık evini, eşyalarını Duke ile paylaşmak zorunda kalacaktır.







İlk başta Duke'in gelmesinden rahatsız olan Max, O'nunla Katie evde yokken sorunlar yaşamaya başlayacak ve evden göndermek için kendince çareler arayacaktır. Evin eşyalarını kırmak ve bunu Duke'in üzerine atmak gibi bir çare bulan Max, Duke'i bu yolla tehdit edecek ve istediklerini yaptırmaya başlayacaktır.

Sahipleri evde olmayan köpekleri bir bakıcı toplu halde parka çıkarmaktadır ve bu sırada Max, Duke'ten kendisine oyun oynamak için sopa getirmesini isteyecek, bu duruma sinirlenen Duke, Max'in tasmasından sürükleyerek koşmaya başlayacaktır. Sonrasında O'nu bir çöp kutusuna atacaktır ama çöpün içinden vahşi sokak kedileri çıkıp Duke ile Max'i sıkıştıracaklardır. 

Duke ile Max'in tasmalarını çalan kediler, sonrasında olay yerine hayvan barınağı görevlileri gelince dağılacak ancak görevliler Max ve Duke'i yakalayıp kamyonete koyacaklardır. Kamyonetin içinde kendileri gibi yakalanmış bir sokak köpeği daha vardır ancak O, kendisini az sonra dışarıdan çıkarmak için gelecek olan psikopat tavşan ve çetesinin bir üyesidir. Bu çete evcil hayvan sahipleri düşmanı olan bir hayvanlar çetesidir ve kamyoneti etkisiz hale getirerek, içerideki arkadaşlarını kurtaracaklar, bu sırada Max ile Duke'i de kendi çetelerine dahil edeceklerdir. 






Çeteye dahil olan Max ve Duke, kanalizasyonun içindeki çeşit çeşit hayvanlardan oluşan diğer çete üyeleri ile tanışacaklar ve bu sırada olay yerine gelen kediler, onların evcil olduğunu söyleyince işler karışacak ve Max ile Duke kaçacaklardır.

Diğer tarafta Max'e aşık olduğunu anlayan Gidget, O'nun kaybolduğunu anlayacak ve kendisine yardım etmesi için bir şahini kafesinden kurtaracaktır. Sonrasında apartmandaki diğer dostları ile birlik olup, Max ile Duke'i aramaya çıkan evcil hayvanlar, diğer dairelerdeki parti veren evcil hayvanlarla görüşecekler ve kanalizasyona gitmenin yollarını bulacaklardır.

Buraya ulaşınca Max ve Duke'in kaçtığını öğrenecekler ve bu sırada bir sosis fabrikasında ziyafet çeken Max ve Duke ise, Duke'in bundan önceki sahibinin evine ulaşacaklar ama Duke'in sahibinin öldüğünü öğreneceklerdir. Bu sırada Duke, hayvan barınağı görevlileri tarafından yakalanacak ve Max, O'nu kurtarmak için peşinden koşacak, bu kovalamaca sırasında kendisinden intikam almak isteyen psikopat tavşan ve çetesi Max'in yolunu kesecek ve tavşan dışında çetenin diğer üyeleri de, hayvan barınağı görevlileri tarafından yakalanıp, kamyonete koyulacaktır.






Bu durum üzerine birlikte hareket eden Max ve tavşan, bir otobüs ile kamyonete çarpıp devrilmesine neden olacaklar, bu olay sırasında tavşanın öldüğünü düşünen diğer çete üyeleri Max'e saldıracak ama Max'i olay yerine gelen Gidget kurtaracaktır. 

Ardından boğazın sularına düşen kamyonetin içinde kilitli kalan Duke'i kurtarmak için Max, kamyonete girecek ama onlara çılgın tavşan yardım edecek ve böylece Duke'i kurtarmayı başaracaklardır.

Bu olay sonrasında artık herkes dost olacak, aralarındaki kavgalar bitecek ve evlerine
döneceklerdir. Evcil hayvan seven insanlardan nefret eden çılgın tavşanı ise küçük bir kız görecek ve sarıldığında artık tavşanda evcil hayvanlar sınıfına girmiş olacaktır. Max ve Duke ise yeniden evlerine dönüp mutlu bir şekilde Katie ile yaşamaya başlayacaklardır. Böylelikle film son bulur.

Çok komik ve eğlenceli görüntülerin olduğu, birbirinden sevimli ve tatlı hayvanları izleyeceğiniz, her yaştan insana hitap eden, yer yer aksiyon görüntüleri de bulunan, macera, komedi, aile ve animasyon filmidir.