Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

18 Ekim 2019 Cuma

Sinema: Frozen - Arızalanan Telesiyej Sonrasında Verilen Yaşam Mücadelesi... / Konusu, Özeti, Afişler

Frozen

Oyuncular; Emma Bell, Shawn Ashmore, Kevin Zegers
Yönetmen; Adam Green
Tür; Gerilim

Konusu; Film, snowboardcu üç gencin telesiyejin arızalanması sonucu dağda mahsur kalmaları sonrasında verdikleri yaşam mücadelesini konu almaktadır.

Özeti; Dan, Joe ve Parker, üç arkadaş snowboard için gittikleri kayak merkezinde telesiyeje binerek yüksek tepelerden eğlenerek inmektedirler. O gün hava koşullarının sertleşmesi nedeni ile akşam olunca kapanacak olan telesiyeje, bu üç arkadaş son bir tur yapmak için binmek isteyecek, yetkiliyi ikna etmeyi başaracaklar ve telesiyeje bineceklerdir. Aşağıda onları bekleyen yetkiliyi iş yerinden bir konu için çağıracaklar ve yerine bıraktığı kişiye üç kişi indikten sonra kapatmasını söyleyecektir. Ancak bu sırada Dan, Joe ve Parker'dan önce çıkmış olan üç kişi inecektir ve yetkili bahsedilen üç kişinin onlar olduğunu düşünüp telesiyeji kapatacaktır.






Telesiyejin kapandığı sırada dağın tepeliklerinde olan Dan, Joe ve Parker, ilk başta ne olduğunu anlamayacaklar, kısa süreli bir kesinti olduğunu düşünecekler ama sonrasında ışıklarda kapanmaya başlayınca onları unuttuklarını anlayacaklardır. Çaresizce üç arkadaş telesiyejin üzerinde beklemeye başlarlar ve sabah olunca birilerinin onları kurtarmaya geleceğinin umudu ile zaman geçirirler.

Bu sırada bir kar aracı ile merkezde çalışan yetkili gelecek, yukarıdan O'na görünmeye çalışacaklar ama başaramayacaklardır. Aradan saatler geçecek ve aralarından Dan, aşağı atlamaya karar verecektir. Arkadaşları ne kadar istemese de onları dinlemeyip aşağı atlayan Dan'in bacakları kırılacak ve kemikleri yerinden dışarı çıkacaktır.

Büyük bir acı ile aşağıda kıvranan Dan, zaman geçince ayaklarını hissetmemeye başlayacaktır. Sonrasında çevresinde bir tane kurt olduğunu gören Dan, yukarıdan Parker'ın kurda snowboard kayağını atması ile kaçtığını görünce sevinecek ancak sonrasında bir sürü halinde gelen kurtlar, yerdeki yaralı Dan'i öldürecekler ve yiyeceklerdir. Bu durumu yukarıdan izleyen arkadaşları şok geçirecek ve bu üzüntü ile sabah olacaktır. Aynı zamanda donma tehlikesi geçiren arkadaşlar, gece uykuya dalacaklar ve Parker, uyandığında ellerinin koruma direğine donarak yapıştığını görecektir. Ve yüzleri de soğuktan yıpranmaya başlamıştır artık. 







Gün aydınlanıp güneş çıktıktan sonra güneşin sıcaklığı ile biraz daha kendini iyi hisseden Joe, telesiyejin metal ve keskin halatlarına asılarak diğer telesiyeje geçmeye çalışacak ve oradan da merdiven ile aşağı inecektir. Bunları yapmayı başaran Joe'ye aşağıda bekleyen kurtlar saldıracak ve kurtlardan kurtulan Joe, snowboarda binerek yardım getireceğini söyleyip gidecektir.

Ancak peşinden bir kurt sürüsü gidecek ve zaman geçmesine rağmen yardım gelmeyecektir. Yukarıda tek başına kalan Parker, yalnız olarak bir gece daha geçirecektir ve kopmak üzere olan telesiyejden aşağı sarkılarak atlamayı deneyecek, bu sırada telesiyej kopacak ama yere düşmeden Parker, atlamayı başaracaktır.

Ancak bu sırada ayağına yukarıdan telesiyej düşecek ve sürünerek gitmek zorunda kalacaktır. Yolda Joe'nin cesedini kurtlar yerken görecek ve karnı tok olan kurtlardan bu sayede kurtulacaktır. Son olarak sürünerek bir yol kenarına gelen Parker'ı, yoldan geçen bir araba kurtaracak ve böylelikle film son bulacaktır.

Aşırı soğuk ve kurtlar karşısında verilen yaşam mücadelelerini izleyeceğiniz, yer yer dram sahneleri de olan gerilim filmidir.