Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

13 Ekim 2019 Pazar

Sinema: Günah Şehri - Sin City - Suçun Bitmek Bilmediği Bir Şehir... / Konusu, Özeti, Afişler

Günah Şehri - Sin City

Oyuncular; Bruce Willis, Mickey Rourke, Jessica Alba
Yönetmen; Robert Rodriguez, Frank Miller
Tür; Suç, Polisiye, Aksiyon, Gerilim

Konusu; Film, Amerika’nın hayal ürünü bir şehrinde yaşanan bir takım suç olaylarını ve birbirinden ayrı 4 karakterin yaşadığı aksiyon ve gerilim dolu olayları konu almaktadır.

Özeti; El Hombre, bir kiralık katildir ve film, El Hombre'nin bir partide yanına hayranlıkla yanaştığı kadına sigara ikram edip, O'nunla ilgili hoş sözler söyleyip öldürmesi ile başlamaktadır. Ardından konu polis John Hartigan'a geçmektedir. John, küçük kızları kaçıran ve onları istismar eden katil bir sapığın peşindedir ve bu kişi ise senatörün oğludur. Babasının mevkisine güvenerek çocukları kaçıran sapığın yerini bulan John, bu sırada ortağı tarafından ihanete uğrayacak ancak O'nu etkisiz hale getirip, çocuk ile birlikte kaçan sapığı bir köşede sıkıştıracaktır.





Bu sırada sapığı kulağından ve hayalarından yaralayacak, sonrasında kaçırdığı çocuk olan Nancy, elinden kurtulacak ve kendisine gelen polis ortağı, John'un arkasından ateş ederek baygın bir şekilde yere yığılmasına neden olacaktır.

Bu olay sonrasında Senatör oğlunu koruyacak ve bütün suçlamalar John'un üzerine yıkılacaktır. Hastanede olan John'u senatör iyileştirecek ve sonrasında hapishaneye göndererek 8 yıl boyunca işkence edeceklerdir. Bu süre zarfında Nancy, John'a hep mektup yazmıştır ve bu mektuplar O'nun yaşam kaynağı olmuştur. 

Bir gün bu mektuplar arasında bir kadın parmağı gelecek, bu parmağın Nancy'e ait olduğunu düşünen John, kendi hakkındaki suçlamaları kabul edecek ve serbest bırakılacaktır. Bu geçen süre zarfında John'un yaraladığı senatörün oğlu olan sapık, geçirdiği operasyonlar nedeni ile değişmiştir ve oldukça korkunç görünümlü biri olmuştur. John hapishaneden çıktıktan sonra O'nu takip eden sapık, Nancy'e ulaşacak, ardından peşlerinden araba ile giderken aralarında aksiyon dolu bir mücadele yaşanacak, bu sırada John ile Nancy'nin arabasına binen sapık, Nancy'i kaçırmayı başaracak ve çıplak bir şekilde John'u otel odasında ölüme terk edecektir. 





Kızların çığlıkları ile tahrik olabilen katil sapık, bu yüzden Nancy'nin çığlık atması için O'na işkence yapmaya başlayacak, bu sırada bağlı olduğu ipten kurtulan John gelecek ve Nancy'i kurtarıp, sapığın hayalarını koparıp, O'nu öldürecektir.

Bu olay sonrasında Nancy'i evine gönderen John, kendisi yüzünden Nancy'nin başının sürekli belaya girdiğini düşündüğü için kendisini öldürecektir.

Ardından Marv isimli bir adamın ve o gece birlikte olduğu kadın Goldie'nin hikayesine geçilecektir. Marv, Goldie ile tanıştığı gece birlikte olmuşlardır ve kendisi uyurken bir katil gelerek yatakta Goldie'yi öldürmüştür. Goldie'ye aşık olan Marv, bunun intikamını almak isteyecek, katilin izini sürecek, kendisini takip eden tetikçilerden yerini öğrenecek ve katilin bulunduğu alana gittiğinde, hayat kadınlarını öldürüp, kafasını kesip, bedenlerini yediğini görecektir. Goldie'yi de bunun için öldürmüştür ve katil aynı zamanda çok sessiz, çok güçlü ve çok hızlı olduğu için Marv'ı tutsak almış ve arkadaşı olan polis memuru kadın ile aynı hücreye atmıştır. İçerideki kadının kolunu kesip yiyen katil, bulundukları alandan gittikten sonra Marv, hücreden çıkmayı başaracak, bu sırada kendilerini öldürmeye gelen tetikçilerden katilin kimliği ve adresi ile ilgili bilgileri alacak ve katili bularak bacaklarını kesip, geri kalan bedenini kendi köpeklerine yedirecektir.





Hiç bir şekilde acı çekmeyen katil, yenilirken bile tatlı bir tebessüm halindedir. Ancak katilin başka bir ortağı daha vardır ve O'da din adamı kisvesi ile mevki sahibi olmuş biridir. 

Birlikte kadınları yiyen bu insanı da bulan Marv, O'nu da öldürecek ve sonrasında hapishaneye atılarak idam cezasına çarptırılacaktır ve elektrikli sandalyede öldürülecektir.

Diğer karakter ise Dwight isminde ve bütün karakterlerin uğradığı, Nancy'nin çalıştığı gece kulübünde garsonluk yapan Shellie isminde bir kadın ile birlikte olmak için evine giden, usta bir silahşor ve savaşçıdır. Dwight evde iken, eve Shellie'nin eski sevgilisi yanında arkadaşları ile
gelecektir. Jackie ismindeki bu adam, aslında bir polistir ve Shellie'yi sürekli dövmektedir. Bu durumu kabullenemeyen Dwight, Jackie'ye içeri girdikten sonra O'nun kafasını tuvaletin içine sokarak öldürmek isteyecek, bu sırada tehdit edecek ve Jackie kaçacaktır. Jackie'nin uslu durmayacağını, sonrasında yine Shellie'yi rahatsız edeceğini düşünen Dwight, onları takip edecek ve Jackie ile arkadaşlarının Günah Şehri'nde ki fahişelerin olduğu bir sokağa girdiğini görecektir. Bu sokak tamamen hayat kadınlarının kontrolü altındadır ve hepsi oldukça cesur ve savaşçı ruhludur. 




Jackie, kadınlardan birini zorla alı koymak isteyecek, onları uzaktan izleyen Dwight ve diğer kadınlar saldırmaya başlayacaklar ve hepsini arabalarının içinde iken öldüreceklerdir.

Bu ölüm sonrasında Jackie'nin polis olduğu anlaşılacak ve polislerle aralarının açılacağını düşünen kadınlar, cesetleri yok etmesi için Dwight'a verecekler, Dwight yolda bu olayı bilen polis tetikçilerle mücadele etmek zorunda kalacak ve içine düştüğü katrandan O'nu, Miho isimli samuray kılıçlarını ustaca kullanan kadın kurtaracaktır. Bu sırada arkadaşlarından biri, yani Dwight'ın sevdiği kadın esir alınmıştır ve O'nu kurtarmak için bir plan yapacaklar, bu tuzağa düşen polislerin hepsini çılgın hayat kadınları hep birlikte öldüreceklerdir. 

Ve Dwight ile hayat kadınlarını polislere ihbar eden diğer hayat kadınını El Hombre'nin bir asansörde görmesi ve O'na sigara teklif etmesi sonrasında film son bulur.

Şiir gibi konu anlatımlarıyla, siyah beyaz görüntülerin içinde ortaya çıkan göz alıcı bazı renkli temalarıyla, çizgi romanın harika bir şekilde sinemaya uyarlanmış haline tanık olacağınız, yer yer çıplaklık ve cinsellik içeren görüntüleri ile serinin birincisi olan film, suç, polisiye, aksiyon ve gerilim filmidir.