Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

19 Ekim 2019 Cumartesi

Sinema: Hayalet Sürücü - Ghost Rider - Şeytanla Mücadele Eden Şeytani Bir Hayalet... / Konusu, Özeti, Afişler

Hayalet Sürücü - Ghost Rider

Oyuncular; Nicolas Cage, Eva Mendes, Wes Bentley
Yönetmen; Mark Steven Johnson
Tür; Gerilim, Fantastik, Aksiyon

Konusu; Film, babasının hayatını kurtarmak için şeytan ile anlaşma yaparak ruhunu satan ve bunun sonucunda şeytan için çalışan bir hayalet olan adamın, cehennemden kaçmış olan iblislerle verdiği mücadeleleri konu almaktadır.

Özeti; Johnny Blaze, babası ile birlikte bir sirkte motor gösterileri yapmaktadırlar ve Johnny, Roxanne isminde bir kıza aşıktır. Henüz genç olan Johnny'nin babası kanser hastasıdır ve yakında ölecektir. Gösteri yaptığı bir gün kendisini izleyen şeytan, sonrasında Johnny'nin yanına gelecek ve babasının hayatını kurtarması için kendisi ile bir anlaşma yapmasını önerecektir. Anlaşmanın ne olduğuna bakan Johnny'nin eli kesilecek ve düşen kan anlaşma için imza yerine geçecek ve şeytan anlaşmanın kabul edildiğini düşünerek yok olacaktır.




Sonrasında ertesi gün babasının son derece sağlıklı olduğunu gören Johnny, kız arkadaşı Roxanne ile kaçma planları yapacaklar ve tam ayrılırken babasının gösteride kaza yapıp yanarak öldüğünü görecektir.

Bu duruma anlam veremeyen ve çok üzülen Johnny, motoru ile yolculuk ettiği bir sırada Şeytan, karşısına çıkacak ve O'na zamanı gelince kendisini kullanacağını söyleyecektir. 

Anlaşma yapıldığı için artık Şeytan'ın malıdır ve bunu anlayan Johnny, her şeyden uzaklaşarak yıllar geçirecek, büyüyecek ve çok tehlikeli motor gösterileri yapan biri olacaktır. Yaptığı son derece tehlikeli olan gösterilerde hiç bir yara almadan kurtulacak, ölmesi beklendiği anlarda yine hiç bir şey olmamış gibi yaşamaya devam edecektir. Johnny, bu olayın Şeytan'la yapmış olduğu anlaşma ile ilgili olduğunu bilmektedir ama çevresindekiler O'nu bir meleğin koruduğunu düşünmektedirler. Gençliğinde Şeytan ile yaşadığı olaylardan sonra Roxanne'yi terk etmiştir ve yalnız bir hayat sürmektedir. Gösterileri nedeni ile ünlü olan Johnny, haber muhabiri olan Roxanne ile karşılaşacak, aşkı yeniden alevlenecek ve bir yolunu bulup yeniden bir randevu ayarlayacaktır.




Ancak tam bu sırada Şeytan'ın Johnny ile ilgili planladığı şeyler başlamıştır ve hayalet sürücü olma zamanı gelmiştir. 

Hayalet sürücüler Şeytan tarafından görevlendirilmiş ve lanetlenmiş muhafızlardır. Her 150 yılda bir dünyada birileri hayalet sürücü olmaktadır ve Şeytan'ın dünyadaki işlerini yapmaktadırlar. Bundan önceki hayalet sürücü 1000 kötü ruh için yapılmış bir anlaşmayı almıştır ve bunu Şeytan'a getirmek için görevlendirildiği sırada Şeytan'a ihanet ederek anlaşmayı alıp kayıplara karışmıştır. 

Şeytan, şimdi ise Johnny'i hayalet sürücü tayin etmiştir ve geceleri bedeninden alevler çıkan ve iblislere savaşabilecek gücü olan bir iskelete dönüşmektedir. Görevi ise cehennemden kaçmış olan ve 1000 kötü ruhla yapılmış anlaşmayı arayan dört iblisi yakalayarak yeniden cehenneme göndermektir. Ve aynı zamanda hayalet sürücüler kefaret bakışı yöntemi ile kötülük yapmış insanların kendi yaptıkları kötülüklerle yüzleşmesini sağlayarak cezalandırmaktadır.




Şeytan, Johnny'e görevini anlatacak ve ilk dönüşüm yaşadığı sırada kendi motoru da kendisi gibi dönüşecektir ve tekerlerinden alevler çıkaran, bir çok özelliği olan son derece hızlı bir motor olacaktır. 

Blackheart ismindeki dört iblisin liderini bulan hayalet sürücü, onlardan birini yok etmeyi başaracak ve diğerleri için başka zaman ilgilenecektir. Bu iblisler farklı farklı elementleri kullanarak savaşmaktadırlar.

Bu sırada Johnny, gündüz olunca yeniden insan olacak ve bir mezarcı ile tanışacaktır. Mezarcı O'na bütün gerçekleri anlatacak ve ardından polisler Johnny'i ölen insanlar için göz altına alacaklardır. Aslında onları iblisler öldürmüştür ve Johnny'i hücrede iken gece olacak ve hayalet sürücüye dönüşerek çıkıp diğer iblislerin peşine düşecektir. Onlardan diğerini de suyun içinde, bir başkasını da havada iken yok etmeyi başaracak, geriye sadece Blackheart kalacaktır. Blackheart, Johnny'nin sevdiği kız olduğunu bildiği için O'nu kaçıracak ve Johnny'den Roxanne'nin hayatı için bundan önceki hayalet sürücünün sakladığı anlaşmayı bulup getirmesini isteyecektir.



Johnny, tanıştığı mezarcının yanına giderek bu anlaşmayı isteyecek, bu sırada bundan önceki hayalet sürücünün bu mezarcı olduğunu anlayacak ve anlaşmayı alıp Blackheart'a getirecektir. 

Blackheart ise bu anlaşmayı okuyacak, cehennemden çıkan 1000 kötü ruh, O'nun ruhu ile bütünleşecek ve bu güçle hayalet sürücüye saldıracaktır. Ancak hayalet sürücü kefaret bakışı ile içindeki 1000 ruhun kendi yaptıkları ile yüzleşmesine neden olacak ve Blackheart, bu ıstırap ile etkisiz hale gelecek ve yok olacaktır. 

Sonrasında Şeytan, Johnny'nin yanına gelecek ve hayalet sürücü lanetini O'nun üzerinden almak istediğini söyleyecek ancak Johnny, buna izin vermeyecek ve bundan sonra Şeytan'a öldürdüğü insanlar olduğu zaman karşısında kendisini bulacağını söyleyecek ve O'na rest çektikten sonra film son bulacaktır.

Şeytan için çalışan ancak Şeytan' karşı olan bir kahramanı izleyeceğiniz, Nicolas Cage'in baş rolünde oynadığı, heyecan ve aksiyonu bol olan, oldukça sürükleyici gerilim ve fantastik aksiyon filmidir.