Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

24 Ekim 2019 Perşembe

Sinema: İşaretler - Signs - Uzaylı İstilasına Karşı Mücadele Eden Bir Ailenin Hikayesi... / Konusu, Özeti, Afişler

İşaretler - Signs

Oyuncular; Mel Gibson, Joaquin Phoenix, Rory Culkin
Yönetmen; M. Night Shyamalan
Tür; Dram, Gizem, Fantastik, Bilim Kurgu

Konusu; Film, dünyayı istila etmek için gelen uzaylılara karşı yaşam mücadelesi veren bir ailenin hikayesini konu almaktadır.

Özeti; Graham Hess, eşini bir trafik kazasında kaybetmiş ve bu yüzden Tanrı'ya olan inancını yitirmiş ve mesleği olan pederlikten ayrılmış, iki çocuğu ve kardeşi ile aynı evde yaşayan bir babadır. Bir gün çocuklarının çığlıkları ile uyanan Graham ve Merrill, kendilerine ait olan mısır tarlalarına girecekler ve orada özel bir şekilde tasarlanmış dev bir işaret bulacaklardır. Bu işaretlerin şekilleri tam olarak gökyüzünden bakıldığı zaman anlaşılmaktadır.





Kısa bir zaman sonra sadece kendi tarlalarında bu işaretlerin olmadığını, dünyanın belirli bölgelerinde aynı şekilde işaretlerin bulunduğunu anlayacaklardır. 

Artık haberlerde bu konu sürekli gündemdedir ve sonrasında gökyüzünde uçan cisimler ortaya çıkacaktır. Oldukları yerde sabit bir şekilde kalan bu uçan cisimlerin ne olduğunu anlayamayan insanlar artık panik yapmışlardır ve önlem almaya başlamışlardır.

Bu olaylar yaşanırken Graham ve ailesi, kendilerindeki bebek telsizinden uzaylılara ait seslere şahit olacaklar ve bir gece Graham, mısır tarlasının içinde uzaylılardan birini görecek ve son olarak eşini trafik kazasında öldüren Ray isimli adamın evine gittiğinde, evde bir odaya hapsedilmiş uzaylıyı görecektir ve O'nun neye benzediğini anlamaya çalışırken, kapının altından uzattığı elinin parmaklarını kesmek zorunda kalacak ve evine kaçacaktır. Graham'ın gördüğü bu uzaylının benzerini televizyonda da göstermişlerdir ve uzaylıların dost olduklarını düşünmemektedirler. Gökyüzünde bekleyen uzay gemileri ile insanların arasına karışıp gizli işler yapan bu uzaylı varlıklardan korunmak için Graham, evin bütün pencerelerini ve kapılarını tahta ile çivileyerek kapatacak ve içeride bekleyeceklerdir.





Ancak bu bekleme sırasında gelen uzaylılar dışarıdaki köpeklerini öldürecek, O'nun sesini duyan aile panik yapacak ve uzaylıların evin içine girmeye çalıştığına şahit olacaklardır.

Bu sebeple bodruma inen aile, orada kapıyı kapatacaklar ve uzaylıların yukarıda eve girdiğini duyacaklardır. Bodrumun kapısından girmeye çalışan uzaylılar, diğer taraftan kömür kanalından da gelmeyi deneyecek, ağzı kapalı olan kanaldan elini uzatan uzaylı Graham'ın oğlu Morgan'a dokunacak ve astım hastası olan Morgan, rahatsızlık geçirmeye başlayacaktır. 

Merrill, uzaylının geldiği kanalın önünü kapatmaya çalışırken, babası da Morgan'ın astım rahatsızlığını gidermek ile uğraşacak, bu sırada Tanrı'ya isyan edecek ve dört kişilik aile bu şekilde ışıkları kapatarak 12 saat boyunca bodrumda bekleyeceklerdir. Sonrasında radyodan uzaylıların gittiğini duyacaklar ve eve çıkmaya karar vereceklerdir. Eve çıktıklarında her yeri dağınık bulacaklar ve hemen Morgan'ın ilaçlarını vermek isteyeceklerdir. Ancak Graham, Morgan için televizyonu getirirken birden uzaylının geldiğini ve Morgan'ı kucağına aldığını görecektir.







Merrill ve Graham, uzaylının çevresinde ne yapacaklarını düşünürlerken, kucağında Morgan olan uzaylıya Merrill, beyzbol sopası ile saldıracak ve bu sırada Morgan'ı Graham alıp dışarı kaçacaktır. 

Uzaylı varlık Morgan'ı öldürmek için zehirli bir gaz vermiştir ama astımı olan Morgan, bundan etkilenmemiştir. Bunun üzerine içeride uzaylının üzerine bardaktaki su dökülecek ve suyun O'nu yaktığına tanık olacaklardır. 

Merrill, bunları öğrendikten sonra evin içinde uzaylı varlığı su ve sopa ile etkisiz hale getirecek ve dışarıda Morgan'ın kendine gelmesi için uğraşacaklardır. Ardından Morgan ayılacak, uzaylılar gitmiş olacak ve aradan zaman geçtikten sonra yeniden eski huzurlu günlerine geri döneceklerdir. Graham, bu olaylardan sonra yeniden inancına kavuşacak ve rahiplik yapmaya devam edecektir. Böylelikle film son bulur.

Uzaylı konusuyla birlikte çok iyi bir aile babası figürünü izleyeceğiniz, dram ve gerilimin iç içe işlendiği, Mel Gibson'ın baş rolünde oynadığı dram, gizem, gerilim ve fantastik bilim kurgu filmidir.