Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

11 Ekim 2019 Cuma

Sinema: Karanlıklar Ülkesi 2: Evrim - Underworld 2: Evolution - Selene ve Michael'in Özgürlük Mücadelesi... / Konusu, Özeti, Afişler

Karanlıklar Ülkesi 2: Evrim - Underworld 2: Evolution

Oyuncular; Kate Beckinsale, Scott Speedman, Tony Curran
Yönetmen; Len Wiseman
Tür; Gerilim, Fantastik, Aksiyon

Konusu; Serinin ikincisi olan filmde, ilk vampirlerden olan Marcus, artık uyanmıştır ve Selene ile Michael'ın peşine düşmüştür. Marcus'un kardeşi olarak adlandırdığı William'da uyanacak her şeye hükmetmeye çalışacaklardır.

Özeti; Serinin ilk filminin son sahnesindeki yerin altında bulunan vampirlerin tabutlarına bulaşan kan, bu sefer Marcus'u uyandırmıştır. Marcus, kanatları olan ve diğer vampirlerden çok daha güçlü özellikleri bulunan bir vampirdir. Kendisine akan kandan aldığı anılar nedeniyle olan olayları anlamış, ona göre bir plan yapmıştır.  





Kendisini vampirlerin Tanrısı olarak gören Marcus, yüz yıllar öncesinde kardeşi olarak adlandırdığı William isminde bir lycanı kapatıldığı özel korunaklı alandan çıkarmayı planlamaktadır.

Bu yerin haritası ise Selene'nin anılarındadır ve bunun içinde Selene'nin kanına ihtiyacı vardır. Aynı zamanda birde kapalı olan bu alanı açabilmesi için gerekli olan anahtarda Viktor'un bedeninin içindedir ve onu vampirlerin babası olan, en eski vampir Corvinus almıştır, bu anahtarın bir diğeri de Selene'dedir.

Selene, Michael ile birlikteyken kendilerine saldıran Marcus'un kendilerindeki anahtarın peşinde olduğunu anlayacaklar ve bu anahtarı neden aradığını anlamak için Tanis isimli bir kahin vampire gideceklerdir. Tanis, burada onlara bütün gerçekleri anlatacak, William isimli ilk lycanlardan olan kardeşini uyandırmak istediğini öğreneceklerdir. Ve Tanis, Selene ile Michael'i Corvinus ile görüşmeye gönderecek, bu sırada Marcus, Tanis'in yanına gelerek kanını içip neler yaşandığını görecektir. Corvinus, bütün vampirlerin babası olarak en güçlü ve en eski vampirdir ancak Marcus, kendi oğlu olduğu için O'na zarar verememektedir. 





Bu sırada bulundukları yeri Marcus basacak, Michael ile kavga edip Michael'in ölümüne neden olacak ve Selene'nin kanını içip William'ın mezarının yerini öğrenecektir. William'ın mezarını Selene'nin babası yapmıştır ve yerini sadece Selene bilmektedir.

Bu duruma çok üzülen Selene, ne yapsa da Michael'i geri getiremeyecektir. Öncesinde bir gece birlikte olmuşlardır ve artık birbirlerini sevmektedirler, aralarında başlayan bu yeni ilişki sonrasında bu ölüm Selene'i çok üzecektir. 

Ardından Marcus, babası Corvinus'u bulacak ve O'ndaki anahtarı alarak William'ı uyandırmaya gidecektir. Bunun üzerine Corvinus, kendi oğlunu öldüremediği için Selene'ye kendi kanından içmesini ve ancak bu şekilde Marcus ile baş edebileceğini söyleyecektir. Ardından Selene, Corvinus'un kanını içecek ve helikopterle yanlarına Michael'in de cesedini alarak Marcus'un peşinden gideceklerdir. Marcus, William'ın kapalı olduğu yere gelmiştir ve anahtar ile kapalı kaldığı lahitten William'ı çıkarmıştır. Sonrasında bu alana Selene ve Corvinus'un adamları da gelecek, Selene, Marcus ile girdiği mücadele sonrasında O'nu belirli bir süre lahitin olduğu alana kapatacak ve William ile mücadele etmeye başlayacaktır. Bu sırada William, ilk lycanlardan olduğu için ısırdığı kişi hemen kurt adama dönüşmektedir ve Corvinus'un bütün adamlarını ısırmıştır ve onlarda kurt adama dönüşmeye başlamıştır.







Diğer taraftan helikopterin içindeki Michael'de canlanacak ve Selene'ye yardım etmek için aşağı inecek, aksiyon dolu bir mücadele başlamış olacaktır. 

Sonrasında kapalı olduğu yerden kurtulan Marcus, Selene'ye saldırmaya başlayacak, yukarıdaki helikopteri aşağı çekecek ve tam Selene'yi öldürmek üzere iken, sırtından çıkardığı kancaları Selene batıracak ancak Selene'de O'nun kadar güçlü olduğu için bu kancayı çıkarıp O'nun kafasına saplayacak ve helikopterin pervanesinde parçalanarak ölmesine neden olacaktır.

Diğer tarafta Michael'de William'ı öldürmüştür ve bir tehlike daha sona ermiş olur. Bu sırada öncesinde güneşin kendisine zarar verdiği Selene, Corvinus'un kanını içtiği için artık güneşten zarar görmemeye başlamıştır ve bunun anlaşılmasından sonra film son bulur.

Aksiyon görüntülerine doyacağınız, bitmek bilmeyen kavgaların yaşandığı, serinin ikincisi olan film, gerilim ve fantastik aksiyon filmidir.