Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

20 Ekim 2019 Pazar

Sinema: Karanlıklar Ülkesi 3: Lycanların Yükselişi - Underworld: Rise of the Lycans - Lycan'ların Özgürlük Mücadelesi... / Konusu, Özeti, Afişler

Karanlıklar Ülkesi 3: Lycanların Yükselişi - Underworld: Rise of the Lycans

Oyuncular; Michael Sheen, Bill Nighy, Rhona Mitra
Yönetmen; Patrick Tatopoulos
Tür; Aksiyon, Fantastik, Gerilim

Konusu; Serinin bu bölümü, birinci bölümdeki ölen Lucian'ın, Viktor'un kızı ile olan aşkını ve Lycan'ların özgürlükleri için vermiş oldukları mücadeleleri konu almaktadır.

Özeti; Karanlıklar ülkesinin çok eski zamanlarına gidilmiştir ve Viktor'un ilk Lucian'ı nasıl bulduğu ve kendi himayesine alarak yetiştirdiği gösterilmektedir. Kurt adamlarla vampirlerin arasında savaşların yeni başladığı dönemlerde bir kurt kadından doğan insan görünümlü Lucian'ın annesi, Viktor tarafından öldürülür ve Viktor, Lucian'ı himayesine alarak kölesi olacak şekilde yetiştirir. 





Viktor'un yanında bir Lycan olarak büyüyen Lucian, bu esir halinden rahatsız olmaya başlayacak ve Viktor'un kızı ile aralarında duygusal yakınlaşmalar olacaktır. 

Viktor, bütün Lycan'ları köle olarak kendi hizmetinde çalıştırmaktadır ve hepsini hayvan olarak görmektedir. Viktor'un kızı Sonya ile artık birlikte olmaya başlayan Lucian, sonrasında özgürlüğünü kazanmak için kaçmaya çalışacak ve Sonya'nın da kendisi ile gelmesini isteyecektir. 

Lucian, Lycan'ların boynuna kaçmalarına engel olması için yapılmış tasmayı çıkaracak bir anahtar yapmıştır ve bunun sayesinde kaçmayı düşünmektedir. Ancak bu anahtarı Sonya'ya yapılan kurt adam saldırısından kurtarmak için kullanacaktır ve Viktor, tasmanın çıkarılmasını ihanet suçu sayarak Lucian'ı zindanlara atacaktır. Zindanda bir çok Lycan vardır ve zindandaki insanları da kurt adamların ısırmalarını sağlayarak Lycan yapıp köle olarak çalıştırmaktadırlar. Ve Lucian, zindanlarda iken bir plan yapar, içerideki bütün Lycan'lar ile birlikte kaçmaya çalışırlar.





Bir çoğu bu kaçış olayında başarılı olacak ama bazıları geride kalacaktır. Lucian, Sonya'nın da kendisi ile gelmesini istemiştir ve gittiği yere gelmesini beklemektedir.

Ancak Viktor, Sonya'nın kanından tadarak hakkındaki gerçekleri öğrenecek ve Lucian ile birlikte olduklarını anlayacaktır. Bunun üzerine kendi öz kızı olan Sonya'yı tutsak alacak ve Lucian'ın Sonya'yı alması için gelmesini bekleyecektir.

Bu sırada Lucian'a Sonya'nın tutsak alındığının haberi gelecek ve bu duruma dayanamayan Lucian, Sonya'yı kurtarmak için Viktor'un kalesine gidecek, kapalı kaldığı yerden Sonya'yı çıkaracak ancak dışarıda kendisini bekleyen vampirlere yakalanacaklardır. Bu yakalanma sırasında Sonya'nın Lucian'dan hamile olduğu ortaya çıkacaktır ve Viktor, onları cezalandırmak için zindanlara atacaktır. Sonrasında vampir kurulu toplanacak ve kurulda Sonya'nın da bir yeri olmasına rağmen ölüm ile cezalandırılacaktır. Bu ölümü Lucian'ın karşısında gerçekleştireceklerdir ve zincire bağlanmış bir halde Lucian'a kırbaç vurulduktan sonra tavandaki alan açılacak ve içeriye giren güneş ışıkları Sonya'yı yakarak öldürecektir.






Bu ölüm sonrasındaki gece dolunay çıkınca Lucian, kurt adama dönüşme fırsatı bulacak ve kaçacaktır.

Ancak kaçarken O'nu mızraklarla vuracaklar ve bu acı ile feryat eden Lucian'ın sesini ormanlarda daha önce tanıştığı kurt adam sürüleri duyacak ve yardıma geleceklerdir. Kendi kaçtığı arkadaşları da bu sürüye dahil olacak ve hepsi birlikte Viktor'un kalesine saldırmaya başlayacaklardır.

Bu saldırı sonrasında vampirler, kurt adamlar ve Lycan'lar ile baş edemeyecek ve Lucian, Viktor'ı öldürdüğünü sanarak denizin içine atacaktır. Bu galibiyet sonrasında artık Lycan'lar artık özgürlüklerine kavuşacak ama Viktor ölmeyecek, kendisini bekleyen bir gemide tabutuna girerek dinlenmeye çekilecektir. Böylelikle film son bulur.

Karanlıklar Ülkesi serisinin bilinmeyen sırlarının ortaya çıktığı, ilk bölümde bahsedilen Lucian ile Sonya'nın aşkını izleyeceğiniz, yer yer dram sahneleri olan ama her zaman ki gibi bitmek bilmeyen aksiyon, kan ve vahşet görüntüleri ile dolu, serinin üçüncüsü olan film aksiyon ve fantastik gerilim filmidir.