Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

2 Ekim 2019 Çarşamba

Sinema: Kutup Ekspresi - The Polar Express - Sihirli Bir Trenle Yılbaşı Gecesi Yolculuğa Çıkan Çocukların Hikayesi... / Konusu, Özeti, Afişler

:
Kutup Ekspresi - The Polar Express

Oyuncular; Tom Hanks, Eddie Deezen, Nona Gaye
Yönetmen; Robert Zemeckis
Tür; Aile, Macera, Animasyon

Konusu; Film, bir Noel gecesinde bazı özel çocukların kuzey kutbundaki Noel babayı görmek için bindikleri sihirli trende yaşadıkları macera dolu olayları konu almaktadır.

Özeti; İçerisinde sihirli olayların yaşandığı ve kuzey kutbundaki Noel babanın yıl başı partisine gitmek için yol alan sihirli bir tren, yani Kutup Ekspresi, yolda bazı özel çocukları evlerinden alacak ve seyahat başlamış olacaktır. Bütün çocukların kendilerine dair bazı sorunları ve özellikleri vardır. Kimi çok şüpheci ve inanmak konusunda zorlanmakta, kimisi lider ruhlu ve insanları yönlendirmek konusunda kabiliyetlidir. 







Kimi çok güvensiz ve yalnız olan ve bunlar gibi çocuklardan oluşan bir grubu, Kutup Ekspresi treni gece yataklarında uyuduklarında evlerinin önüne gelerek almıştır.

Bu çocuklar trenin içinde çok keyifli anlar yaşayacaklar, bazıları ise tren biletini kaybetmesi nedeni ile bileti bulmaya çalışırken macera dolu olayların içinde kendilerini bulacaklardır. Espri anlayışı ve sıcak kanlılığı ile çocuklara umut verici sözler sarf eden biletçi, neşeli dansları ile çocukları eğlendiren garsonlar, birbirinden komik ve enteresan makinistler, yolda karşılarına çıkan geyik sürüsü, sonrasında buzun üzerinde dans eder gibi yol alan trenin yeniden raylara girme anları gibi bu yolculuk çocuklar için oldukça öğretici ve eğlenceli bir hal almıştır.

Kutuplara geldiklerinde cüce Elf'leri gören çocuklar oldukça heyecanlanacak ama aralarından bazıları yalnız ve güvensiz olan arkadaşlarının geride kalması ile O'nu da aralarına davet etmek için gittiklerinde, içinde bulundukları vagon trenden ayrılacak ve kendilerini birden Noel babanın çocuklar için hazırladığı hediye kutularının içinde bulacaklardır. Burada hediyeleri dağıtan Elf'lerin çocuklarla nasıl ilgilendiğini, hediyelerin ne şekilde özenle hazırlandığını gördükten sonra Noel zamanına beş dakika kala, hediye sepetinin içinde Noel partisi alanına gelecekler ve sonrasında ortaya çıkan Noel Baba ile tanışacaklardır.







Noel baba çocuklardan birini yılın ilk hediyesini vermek için seçecektir ve inanmak konusunda zorlanmalar yaşayan çocuğu seçip, O'nun istediği ne ise hediye edecektir. 

Çocuk içinden çok güzel bir çınlama sesi çıkan bir yılbaşı zilini isteyecektir ve yılın ilk hediyesi o olacaktır.

Ardından gösterişli bir şekilde geyikleri ile Noel baba parti alanından ayrılacak ve Kutup Ekspresi, çocukları yeniden evlerine götürmeye başlayacaktır. Bütün çocuklar evlerine döndüklerinde, kendi hediyelerini Noel babanın evlerine bıraktığını görecek, öncesinde biletçi ise bütün çocukların biletlerine kendilerinde olması gereken şeyleri yazacaktır. Kimi güvenmeli, kimi inanmalı, kimi öğretmeli, kimi öğrenmeli şeklinde çocuklar biletlerin üzerinde kendileri ile ilgili dersler göreceklerdir. Ancak bu sırada yılın ilk hediyesini alan çocuk, gelirken zili kaybetmiştir ama evine geldiğinde zilin kendisi için paketlendiğini görecektir. Ve bu zilin çıkardığı sesi sadece sesin çıktığına inanan kişiler duyabilmektedir, başkaları duyamamaktadır. Çocukken zilin sesini duyan kardeşi bile gelecekte artık zilin sesini duyamayacak ancak kendisi hala duyacaktır, çünkü inanmak ile ilgili başarıyı artık göstermiştir. Ve böylelikle film son bulur.

İçerisinde çocuklar ve ebeveynler için oldukça eğitici türden anekdotların bulunduğu, ailece izlenebilecek, umut, güven, sevgi, dostluk ve inanmanın gücünün konu edildiği macera, aile ve animasyon filmidir.