Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

1 Ekim 2019 Salı

Sinema: Kutup Macerası - Eight Below - Antarktika'da Mahsur Kalan Köpeklerin Hikayesi... / Konusu, Özeti, Afişler

Kutup Macerası - Eight Below

Oyuncular; Paul Walker, Jason Biggs, Bruce Greenwood
Yönetmen; Frank Marshall
Tür; Dram, Macera

Konusu; Film, Antarktika'da görev yapan kızak köpeği eğitmeni Jerry Shepherd'ın meslektaşları ile birlikte kutupları terk etmek zorunda kalmasıyla, geride kalan sekiz tane köpeğin macera ve dram dolu hikayesini konu almaktadır.

Özeti; Jerry, Antarktika'da sekiz tane köpeği ile görev yapmaktadır ve bu sırada Antarktika'ya dünya dışından gelmiş bir kaya parçasını araştırmak için Davis McClaren isminde bir bilim adamı gelecek, O'nunla birlikte köpeklerini de alarak kızakla bu kaya parçasının bulunduğu alana gideceklerdir. Hava şartlarının ağırlaşması sonrasında Davis, aradığı taşı bulacak ancak dönüş yolu üzerinde ayağının kayması ile önce altı sularla kaplı bir buz parçasının üzerine düşecek ve sonrasında da buz kırılınca Davis, çok soğuk olan suya düşecektir.






Jerry, köpeklerinde yardımları 
ile Davis'i kurtaracak ve çok zor şartlar altında köpekler, kızakla Davis ve Jerry'i çekerek araştırma tesisine getireceklerdir. 

Ardından hava şartlarının çok kötüleşmesi ve Davis ile Jerry'nin yaralanması sebebiyle, onların hayatlarını kurtaran köpekleri tesisin önünde tasmalarından bağlayarak ve kısa bir zaman sonra geri döneceklerini düşünerek, bırakıp gideceklerdir.

Antarktika'dan ayrıldıktan sonra Jerry, uçakta bayılacak ve kendisine geldiğinde ilk olarak köpeklerini soracak, ama onların hala alınmadığını ve Antarktika'ya artık gitmenin mümkün olmadığını öğrenecektir. Jerry, ne yapsa da, kimlerle görüşmüş olsa da, geri gidebilmenin bir yolunu bulamayacak ve köpekleri orada kendi kaderine bırakmaya mecbur kalacaktır. Köpekler ise belirli bir zaman bekledikten sonra acıkacaklar ve gördükleri bir martının peşinden gitmek isterlerken 7 tanesi tasmasını kırıp kurtulacak, içlerinden sadece bir tanesi yerinden ayrılmayacaktır ve bu ayrılmayan köpek karlar altında ölecektir. Kurtulan 7 köpek martıları yakalayarak beslenecek, içlerinden biri oyun oynarken yanlışlıkla yüksek bir tepeden düşecek, ayağının kırılması nedeniyle artık hareket edemeyecek ve günlerce başında bekleyen diğer köpeklerin sonrasında orada ölecektir.





Bu geçen zaman süresinde köpekler yine acıkacak, 5 tanesi buradan ayrılacak, geriye kalan bir tanesi ayağı kırılan köpeği bırakamayacak ve sonrasında diğer 5 köpeğin izini kaybedecek, yalnız kalacaktır. 

Yalnız kalan ise, sonrasında dolaşırken bir balina ölüsüne rastlayacak, balinayı yemeğe çalışırken içinden yırtıcı bir deniz aslanı çıkacak ve ona saldıracaktır. 

Bunun üzerine diğer 5 köpekte balinanın olduğu yere gelecek, kaçan deniz aslanı sonrasında hepsi beslenirken arkalarından gelecek ve köpek grubunun lideri olan Maya'yı arka ayağından ısıracaktır. Bu olay sonrasında yara alan Maya, artık çok zor yürüyebilecek ve bir yerde dinlenip, artık orada ölümü bekleyecektir. Diğer köpekler Maya hastayken, ona martı yakalayıp getirecekler ve belirli bir süre bu şekilde idare edeceklerdir. Jerry ve ekibinin Antarktika'dan ayrılmasının üzerine 150 gün geçmişken, sonrasında bilim adamı Davis, kendi oğlunun köpeklerin resmini çizdiğini görecek, öncesinde Jerry, O'ndan yardım istemiştir ve kabul etmemesine rağmen, bu resmi görünce duygulanacak ve Antarktika'ya gidebilmek için gereken olanakları sağlayacaktır. 






Bu sırada Jerry'de zaten yola çıkmıştır ve Yeni Zellanda'da Jerry'i bulan ekip, O'nunla birlikte çok zor şartlarda köpekleri bıraktıkları tesise ulaşmayı başaracaklar ve köpeklerin 5 tanesinin yaşadığını görüp sevineceklerdir. Diğer tarafta Maya ölmek üzeredir ve 5 köpeği alıp giderlerken, köpeklerden biri arabaya binmeyecek ve Maya'nın yanına gidecektir. Jerry, bu köpeği takip edince ölmek üzere olan Maya'yı da kurtaracaktır ve altı köpekle dönmeyi başaracaklardır. Böylelikle film son bulur.

Çok hüzünlü ve dramatik sahneleri sıkılmadan izleyeceğiniz, özellikle hayvan severleri derinden etkileyebilecek görüntülerin olduğu, dram ve macera filmidir.