Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

12 Ekim 2019 Cumartesi

Sinema: Ölümcül Sular - Crawl - Şiddetli Bir Kasırga Sonrasında Ortaya Çıkan Timsahlara Karşı Verilen Yaşam Mücadelesi... / Konusu, Özeti, Afişler

Ölümcül Sular - Crawl

Oyuncular; Kaya Scodelario, Barry Pepper, Morfydd Clark
Yönetmen; Alexandre Aja
Tür; Aksiyon, Gerilim

Konusu; Film, Florida'da çıkan şiddetli kasırga sonrasında babası ile birlikte bir evin içinde mahsur kalan genç bir kızın, çevrelerine doluşmuş olan timsahlara karşı verdikleri yaşam mücadelesini konu almaktadır. 

Özeti; Haley, usta bir yüzücüdür ve son olarak antremandan çıktıktan sonra Florida'da çok şiddetli bir kasırga başlayacak ve bu kasırga sırasında babasına ulaşamayacaktır. Annesi ile babası ayrı yaşayan Haley, babasının telefonuna ulaşamayınca O'nu merak edecek ve evlerine giderek kontrol etmek isteyecektir. Ancak yolda yetkililer geçişleri kapatmıştır ve buna rağmen Haley, babasını merak ettiği için gizlice giriş yapacak ve evlerine ulaşacaktır.






Şiddetli kasırganın ortasında eve girerek içeriyi kontrol eden Haley, babasının köpeğini içeride görecektir ve babası Dave'in, köpeğini bırakıp hiç bir yere gitmeyeceğini bildiği için şüphelenip her yeri arayacaktır. En son olarak köpek bodrumu işaret edecek ve sürünerek bodruma giren Haley, babasını boruların arkasında bir bölümde yaralı ve baygın olarak bulacaktır.

Hemen dışarı çıkarıp araba ile hastaneye götürmeyi planlayacak, bunun için bir bezin üzerine babasını yerleştirerek çekip götürmek isteyecek ancak daha bodrumdan çıkamadan dev bir timsah içeri girecektir ve onlara saldırmaya başlayacaktır. 

Son anda sürükleyerek babasını ve kendisini kurtaran Haley, su borularının arkasına saklanacak ve timsah bu alana giremeyecektir. Sonrasında babası kendisine gelecek ve anlaşılacak ki, bu timsah babasına saldırdığı için yaralanmıştır. Ardından kolundan ve bacağından ağır bir şekilde yara almış olan Dave, boruların arkasında beklerken Haley, çalan telefonunu bulmak için boruların arkasından çıkacak, telefonunu alırken birden timsah ile karşılaşacak ve kaçarken timsah Haley'i bacağından yakalayacaktır. Sonrasında Haley, timsahı yaralayarak son anda kurtulacaktır. Aynı zamanda çok hızlı bir şekilde yağan yağmur bodruma suyun dolmasına neden olmaktadır ve eğer bir kaç saat içinde çıkmaz iseler, bodrum tamamen su altında kalacaktır. 







Bu olay sonrasında baba ve kız, ayrı köşelerde kalmışlardır ve Haley, dışarıda bazı insanları görecek, onlardan yardım isteyecek ancak mağazaları soymaya gelmiş olan bu insanlarda dışarıdaki bir çok timsahın saldırısına maruz kalarak öleceklerdir.

Ardından Haley, bodrumdan eve açılan bir kapıdan çıkmayı deneyecek ama başaramayacak, sonrasında belirli bir süre boruların arkasında beklemek zorunda kalacaklardır. Sular yükseldikçe timsah sayısı da artmıştır ve hepside dev boydadır.

Bunun üzerine eve tanıdıkları bir görevli kontrol için gelecek, onlara yardım etmek isterken timsahlar onları da öldürecektir. Su artık boylarının yarısına kadar gelmişken Haley, bodrumdan çıkan kanalizasyon borusundan dışarı çıkmayı deneyecek, bu sırada timsahların bu alanlara yumurta bıraktıklarını ve öldürdükleri cesetleri sakladığını görecek, cesetlerin birinden aldığı silah ile kendisine saldıran timsahı öldürüp dışarı çıkmayı başaracaktır. Dışarı çıktıktan sonra eve giren Haley, bodrumda sular altında kalan babasını son anda boğulmaktan kurtaracaktır ve evin içine giren baba ve kız, ardından dışarı çıkacaklar ve arabalarının sular altında kaldığını göreceklerdir. Bunun üzerine ileride duran bir kayık ile gitmeyi planlayacaklar, her yer timsah ile dolu iken Haley'in yüzücülük konusundaki tecrübesi sayesinde kayığa ulaşacaklar ancak kısa bir zaman sonra büyük bir su baskını gelerek, onları da alıp bir evin içine götürecektir.






Bunun üzerine devrilen kayıktan evin içindeki suya düşecekler, burada yine timsahların saldırısına uğrayacaklar, babası kolunu kaybedecek, Haley ise kendisini yakalayan timsahtan işaret fişeği sayesinde kurtulacaktır.

Evin içinde ve dışında timsahlarla yaşanan aksiyon dolu mücadeleden sonra Dave, Haley ve köpekleri evin çatısına çıkmayı başaracaklar ve yardım için gelen helikopterin onları görmesinden sonra film son bulacaktır.

Film başladıktan dakikalar sonrasında aksiyon, heyecan ve gerilimin her daim devam ettiği, insanların timsahlar karşısında verdikleri yaşam mücadelesine tanık olacağınız, doğal afet ve yaşam mücadelesi konulu aksiyon ve gerilim filmidir.