Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

10 Ekim 2019 Perşembe

Sinema: Ölümsüz - Unbreakable - Ölümsüz Bir Süper Kahraman Hikayesi... / Konusu, Özeti, Afişler

Ölümsüz - Unbreakable

Oyuncular; Bruce Willis, Samuel L. Jackson, Robin Wright
Yönetmen; M. Night Shyamalan
Tür; Psikoloji, Dram, Fantastik, Gizem

Konusu; Film, gerçek hayatta süper kahramanların olabileceği teorisi üzerine çalışan ve kahramanlığın tam zıddı olarak var olan Elijah Price isminde bir çizgi roman koleksiyoncusunun, yıllardır aradığı süper kahraman modeline uygun olan David Dunn ismindeki insanı bulması ile gelişen olayları konu almaktadır.

Özeti; David, bir tren yolculuğunda ailesinin yanına dönmek üzeredir ve birden kendinden geçecek, kendine geldiğinde ise kendisini bir hastane bulacaktır. Bu arada olanları hatırlamayan David, ardından gerçeği öğrenecektir. Bir tren kazası yaşanmıştır ve trenin içindeki herkes ölmüştür ama David sağ kaldığı gibi aynı zamanda da en ufak bir şekilde yara almadan kurtulmuştur. Yetkililer O'nu trenin dışında baygın bir halde bulmuşlardır. 





Bu olay üzerine David, evine geçecek ve ertesi gün trende ölenler için düzenlenen kilisedeki cenaze törenine gittiğinde, tanımadığı bir isim arabasına üzerinde '' Şu ana kadar kaç kere hasta oldun?''  şeklinde soru yazılı bir not bırakacaktır ve kartta birde adres bulacaktır.

Ardından oğlu ile birlikte kendisine not bırakan kişinin yanına giden David, burada çizgi roman koleksiyoncusu olan ve bütün kemikleri çok hassas olduğu için sürekli kırılma problemi yaşayan, bu yüzden O'na cam adam denildiği Elijah isminde biri ile tanışacaktır. Filmin başında Elijah'ın zor doğum görüntüleri de gösterilmiştir.

Hayatı hep kemiklerinin kırılmasından dolayı hastanelerde geçen Elijah, zamanını kendisinin zıddı olan ve kesinlikle hastalanmayan, çok güçlü olan diğer insanı aramaya vermiştir. Hayatta kendisi gibi kırılgan, narin insanlar var ise tam zıddı olarak süper özellikleri olan insanlarında olabileceği teorisine inanan Elijah, bu tren kazasından David'in sağ kurtulmasını bu olaya yoracak ve O'na kaç kez hastalandığını, hayatında hiç yara alıp almadığı gibi sorular soracaktır. Aslında hiç hastalanmaması ve yara almamasına rağmen David, bu durumdan hoşlanmayacak ve Elijah'ın kendisi ile ilgilenmemesi için yalan söyleyecektir ve yanından ayrılacaktır. 





Ardından eve gelince eşine şu ana kadar kaç kez hastalandığını soracak ama eşi hiç hastalandığını hatırlamayacaktır. Akabinde güvenlik görevlisi olarak çalıştığı iş yerinde bu soruyu sorduracak, kaç kez hastalanarak izin aldığını öğrenmek isteyecek, bunun sonucunda hiç izin almadığını öğrenen patronu kendisine zam yapacaktır.

Artık kendisinden şüphelenmeye başlayan David, sonrasında Elijah'ın iş yerine geldiğini görecek, burada David'in sezgilerinin de güçlü olduğunu anlayan Elijah, David'in bir tahminini ispatlamak için merdivenlerden düşecek ve hastanelik olacaktır ancak sonucunda David'in haklı olduğunu, sezgilerinin de gerçekten güçlü olduğunu anlayacaktır. Gittiği hastanede David'in eşi ile karşılaşan Elijah, burada Audrey'den tanışma hikayelerini dinleyecek ve David'in kendisine yara alması ile ilgili yalan söylediğini anlayacaktır. 

Diğer tarafta David'de kendisinden artık iyice şüphelenmektedir, kesinlikle bir insanın kaldıramayacağı ağırlıkları kaldırmaktadır. Hatta oğlu O'nun bir kahraman olduğuna o kadar inanmıştır ki O'nun ölmeyeceğini ispatlamak için silahla vurmak isteyecek, bu durumdan son anda kurtulacaklardır. Sonrasında Elijah, artık David'in bir süper kahraman olduğundan emin olmuştur ve O'na kendisi gibi sudan korktuğunu söylediği bir mesaj gönderecek, bu olanlar üzerine David'de artık kendisinde farklılıkların olduğuna inandığı için Elijah'ı arayacak ve '' peki ne yapmam gerekiyor? '' şeklinde bir soru soracaktır.






Bunun üzerine Elijah, insanların arasına karışmasını söyleyecek, insanların arasına karışan David, elleri ile temas ettiği insanların yaptığı suçları görmeye başlayacak ve içlerinden birini takip edince, katilin bir evin içinde öldürdüğü babayı ve tutsak aldığı çocuklarını görecektir.

Bunun üzerine çocukları kurtarıp, katili öldürecektir ve ardından evine dönecektir. Ertesi gün kendisi hakkında gazetelerde kahraman başlıklı haberler yayınlanacak ve bu olaylardan sonra Elijah'ın yanına giden David, burada Elijah ile konuşacak, haklı olduğunu söyleyecek ancak Elijah ile tokalaştıkların da, Elijah'ın bir çok toplu katliamlar yaptığını, hatta kendi tren kazasını da O'nun gerçekleştirdiğini öğrenecektir. 

Bunları Elijah, aradığı süper kahramanı bulmak için yapmıştır ve David'i bulduğunu düşünerek yaptıklarını haklı görmektedir. Bu olay sonrasında Elijah, suçluların bulunduğu bir akıl hastanesine kapatılacak, David ise polislere yardım ederek bir çok terör olayını ortaya çıkaracaktır. Böylelikle film son bulur.

İkincisi Split, üçüncüsü Glass ve Unbreakable'da serinin ilk filmidir. Aksiyonun olmadığı, daha çok gizem ve psikolojik unsurların bulunduğu, dram sahnelerine de yer verilmiş olan, sakin ve sürükleyici atmosferi ile psikolojik dram ve fantastik gizem filmidir.