Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

11 Ekim 2019 Cuma

Sinema: Orman - Jungle - Bolivya Ormanlarında Verilen Yaşam Mücadelesi... / Konusu, Özeti, Afişler

Orman - Jungle

Oyuncular; Daniel Radcliffe, Alex Russell, Thomas Kretschmann
Yönetmen; Greg McLean
Tür; Dram, Macera, Gerilim

Konusu; Film, bir rehber öncülüğünde Bolivya ormanlarına giden 3 arkadaşın, sonrasında yalnız kalmalarıyla ormanın derinliklerinde yaşadıkları macera ve gerilim dolu olayları konu almaktadır.

Özeti; Yossi, monoton hayattan sıkılmış ve kendisini doğanın gizemlerini öğrenmeye, yaşamın sırlarını bulmaya vermiştir. Bunun için yaşadığı metropolden ayrılmış ve Bolivya'ya gelmiştir. Burada uçsuz bucaksız ormanların içinde macera ve heyecan yaşamak istemektedir. Ve bu sırada kendisi gibi macera peşine düşmüş iki kişi ile de tanışır. Bunlardan biri doktor, diğeri de fotoğrafçıdır. 





Zamanla onlarla iyi dost olacak, aynı odada kalacaklar ve bu sıralarda kendisinin rehber olduğunu ve onları ormanın derinliklerindeki birbirinden gizemli alanlara götürebileceğini söyleyen Karl ile tanışacaklardır.

Karl, ormanın derinliklerinde altınlar bulabileceklerini, medeniyet görmemiş kabilelerle tanışabilecekleri gibi ikna edici şeyler söyleyerek bu üç arkadaşı belirli bir ücret karşılığında ormanın derinliklerine götürmeye ikna edecektir. Sonrasında Karl, Yossi, Kevin ve Marcus hazırlanarak ormana giriş yaparlar.

Karl'ın öncülüğünde uçsuz bucaksız olan ormanın derinliklerine doğru yol almaya başlarlar. Yol aldıkça ormanın tehlikelerinin farkına varırlar ve bir gece Karl'ın öldürdüğü maymunu yemek zorunda kalırlar. Yolda bir orman kabilesine de rastlarlar ve eğlenceli geçen bu günün ardından yeniden yollarına devam ederler. Aradan bir kaç gün geçtikten sonra sürekli yürümeleri yüzünden Marcus'un ayakları yaralanmaya başlayacak ve bu durum onların yavaşlamasına neden olacaktır. Marcus'un ayakları tamamen yara olmuştur ve bunun için dinlenmeleri gerekmektedir. 





Ama ekip olarak bir sal yapıp, akan nehir ile gitmeye karar verecekler ancak bu yolculuk Karl'ı rahatsız edecektir ve sonucunda Kevin ile tartışacaklardır.Bu olay sonrasında ikiye bölünen grup, Karl ile Marcus'un yürüyerek yoluna devam etmesi, Yossi ve Kevin'ın sal ile yoluna devam etmesi şeklinde düşünerek, birbirlerinden ayrılarak yollarına devam ederler.

Kevin ile Yossi, çok şiddetli akan nehirde belirli bir süre yol aldıktan sonra karşılarına aniden çıkan akıntıya kapılacaklar ve üzerinde oldukları sal yıkılacaktır. Ardından Kevin, Yossi'yi kurtarmak için yanından ayrılacak ancak bu sırada akıntı Yossi'yi alıp çok uzaklara götürecektir. Artık Yossi ve Kevin yalnız kalmıştır ve işler çok zorlaşacaktır.

Yossi, nehrin içinden zorla çıkacak, sonrasında peşinden gelen çantasını alacak ve her yerde Kevin'ı aramaya başlayacaktır. Ormanın derinliklerine dalan Yossi, burada kafasına bir solucan türü girecek, sonrasında kafasında yuva yapmış olan bu solucanı zorluklarla çıkaracaktır. Artık tamamen kaybolan Yossi, açlık ve yorgunluk halinde sürekli ormanda yürüyecek, halüsinasyonlar görmeye başlayacak, kendisine bir panter saldıracak ve sonrasında terk edilmiş bir kabilenin yaşam alanına gelecektir. Burada ayaklarına bakınca, tıpkı Marcus'a olanlar gibi yara olduğunu görecektir. Ertesi gün yola devam edecek ama sürekli daire çizdiğini anlayıp sinir krizi geçirecektir. 




Sonrasında nehri bulacak ve bu sırada bir yerli kızı görüp, O'nunla dostluk yapacak, yolda kendisine arkadaş olacak ama sonrasında O'nun da bir halüsinasyon olduğunu anlayacaktır.  

Diğer tarafta Kevin'ı nehrin kenarında baygın bir şekilde yerliler bulacak ve kendine gelen Kevin, Yossi'yi aramaya başlayacaktır.

Yossi ise bu sırada bir bataklığa batmış durumdadır ve bataklığın içinde uzun bir süre bekledikten sonra bir dala tutunarak çıkmayı başaracaktır. Sonrasında nehri bulan Yossi, artık ölümü burada bekleyecek, adım atacak hali kalmamışken, kendisini arayan Kevin, bir yerli ile birlikte sandal ile gezerken Yossi'yi bulacaklardır ve kurtaracaklardır. Ve Yossi'nin yerlilerin bulunduğu köye getirilmesi ile film son bulur.

Harry Potter filmlerinden tanıdığımız Daniel Radcliffe'ın rol aldığı, eğlenceli başlayıp sonrasında yerini gerilim görüntülerine bırakan, yaşam mücadelesi konulu macera, dram ve gerilim filmidir.