Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

14 Ekim 2019 Pazartesi

Sinema: Paralel Evren - Coherence - Paralel Evrenler Arasında Verilen Yaşam Mücadelesi... / Konusu, Özeti, Afişler

Paralel Evren - Coherence

Oyuncular; Nicholas Brendon, Hugo Armstrong, Emily Baldoni
Yönetmen; James Ward Byrkit
Tür; Gizem, Psikoloji, Gerilim, Bilim Kurgu

Konusu; Film, bir grup arkadaşın bir araya geldiği sırada dünyaya çok yakın bir mesafeden geçen kuyruklu yıldızın paralel evrenlerin birbirleri arasında bir geçiş yolu açması ile gelişen olayları konu almaktadır.

Özeti; Kuyruklu bir yıldızın dünyaya çok yakın bir mesafeden geçtiği bir gece bir araya gelen sekiz arkadaş, yemekler yiyerek sohbetler edeceklerdir. Bir masa etrafında toplanarak yemek yiyen bu arkadaşlar, ardından kesilen elektrik nedeniyle panik yaşamaya başlayacaklardır.







Bundan önceki geçen kuyruklu yıldız sırasında dünyada yaşanan gariplikler üzerine yapılan konuşmalardan sonra tedirgin olmaya başlayacaklar, aynı zamanda anlamsız bir şekilde telefonları çatlayacak, internet gidecek, telefon hatları kesilecek ve dışarı ile iletişim kurmanın bir yolunu bulamayacaklardır.

Bu gece için Hugh'un kardeşi bir gariplik yaşandığında kendisini aramasını istemiştir ve kardeşi bu işlerle ilgilenen bir bilim insanıdır. Kardeşi ile iletişim kurmak için dışarıda ışıkların yandığını gördükleri bir eve gitmek isteyen Hugh, yanına Amir'i de alacak ve birlikte hemen dönmek üzere dışarı çıkacaklardır. Bu sırada dışarıdan gürültü sesleri gelecek, içeridekiler panik yapacak, sonrasında Hugh ve Amir, geri geleceklerdir. Ancak Hugh'un kafası kanamaktadır ve Amir elinde bir kutu ile gelmiştir.

Kutunun içinde ise evdeki herkesin fotoğrafı ve bir pinpon raketi bulunmaktadır. Bunların ne anlama geldiğini anlayamayan arkadaşlar, sonrasında Hugh'un gittiği evde gördüklerini anlatması ile şaşkına döneceklerdir. Hugh, gittiği evde aynı kendi evlerinde olanları görmüştür ve bu duruma açıklık getirememektedir. Aynı zamanda kutunun içinde herkesin resmi vardır ve arkalarında sayılar bulunmaktadır. Tüm bu garipliklere bir anlam veremeyecekler ve Hugh, tam bir yazı yazıp diğer evin kapısına asmak isterken, Hugh'un yazmak üzere olduğu yazı kendi kapılarına asılacaktır.






Ardından içlerinden Em, Kevin, Lee ve Mike dışarı çıkacak, dışarıya çıkarken ellerinde mavi lazer ışıkları bulunacak ve belirli bir yol yürüdükten sonra karşılarında ellerinde kırmızı lazer ışıkları olan kendilerini göreceklerdir.

Bu görüntü sonrasında iki taraftakiler de panikle kaçacak ve evlerine geri geleceklerdir. Bu olay sonrasında yavaş yavaş neler olduğunu anlamaya başlayan arkadaşlar, Hugh'un arabasından kardeşinin kitabını alınca, okudukları sonrasında bazı gerçekleri daha iyi görmeye başlayacaklardır. 

Kuyruklu yıldız, sayısı belli olamayacak kadar fazla olan paralel evrenler arasında bir geçiş açmıştır ve diğer evrendeki kendileri ile insanlar bir araya gelmeye başlamışlardır. Ancak her dışarı çıkan başka bir paralel evrene geri dönmektedir ve geldiği yeri gittiği yer sanmaktadır. Bu şekilde arkadaşların hepsi birbirine karışacak, eşler ayrı ayrı evrenlerdeki eşler olacak, sonrasında buna bir çare olması için bir kutu hazırlayıp herkesin resmini koyup, arkasına sayılar yazarak ve içine belirli bir eşya koyarak, hangi evin kendilerine ait olduğunu anlamaya çalışacaklardır. Oysaki bu durum ilk başta Amir'in getirdiği kutunun içindeki yöntemdir ve diğerleri de aynı şeyleri yapmaya başlayacaktır.






Artık durum çok karışmaya başlayacaktır ve Em, kendisine ait olmayan bir evrende olduğunu düşünecek ve dışarı çıkarak kendi evrenini bulmaya çalışacaktır.

Bu sırada bütün evleri gezecek, dışarıdan içeriyi izleyecek, kendisine ve arkadaşlarına bakacak ve ilişkilerini beğendiği bir evreni seçerek, içerideki Em'i öldürmeye çalışacaktır. Böylelikle O'nun yerine geçecek ve hayatına o evrende devam edecektir.

Seçtiği evrendeki Em'i öldüren Em, ardından bayılacak ve sabah olacaktır. Sabah olunca kendine gelen Em, etrafı kontrol edecek, neler olduğunu anlamaya çalışacak ve dışarıda arabaları kontrol ederken, sevgilisi Kevin gelecektir. Bu sırada O'nunla konuşurken, Kevin'ın telefonu çalacak ve yanında Em varken, arayanda başka bir evrendeki Em olacaktır. Böylelikle film son bulur.

Gerilim, heyecan ve gizemin iç içe yaşandığı, oldukça ilgi çekici ve farklı bir senaryosu olan, sıkılmadan izleyebileceğiniz, sürükleyici bir gizem, psikolojik gerilim ve bilim kurgu filmidir.