Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

24 Ekim 2019 Perşembe

Sinema: Paranormal Activity - Paranormal Aktivite- Evli Bir Çifte Musallat Olmuş Bir Varlık... / Konusu, Özeti, Afişler

Paranormal Activity

Oyuncular; Katie Featherston, Micah Sloat, Amber Armstrong
Yönetmen; Oren Peli
Tür; Parapsikoloji, Gizem, Gerilim, Korku

Konusu; Film, birlikte yaşayan iki sevgilinin evlerine musallat olan bir varlığın verdiği rahatsızlıkları kameraya çekmek istemeleri üzerine yaşanan gerilim dolu parapsikolojik olayları konu almaktadır.

Özeti; Katie ve Micah, birlikte yaşamaktadırlar ve Katie'nin çocukluğundan bu yana çevresinde parapsikolojik olaylar olmaktadır. Bunu duyan Micah, bu olayları kameraya çekerek delil elde etmek ister ve bir kamera alır. Bunun üzerine evin içindeki her anlarını, özellikle uyurken kendilerini kamera ile çekerler. İlk gecelerinde bazı sesler, tıkırtılar duymak şeklinde başlayan tekinsiz olaylar ardından gün geçtikçe büyümeye başlayacaktır. Öncesinde bir medyum çağıracaklar ve O'na yaşadıkları durumu anlatacaklardır. Ancak medyum, evdeki parapsikolojik havayı hissettiği gibi bu durumun kendi alanın dışında olduğunu söyleyecek ve onlara başka bir iblis uzmanını tavsiye ederek gidecektir.




Ardından her gece uyurken kamera kaydı yapan çiftler, uyudukları odanın kapısının açılıp kapandığını izleyecekler, aniden çıkan çok gürültülü sesler ile uyanacaklar, kameranın garip garip sesler kaydettiğini duyacaklar ve artık iyice tedirgin olmaya başlayacaklardır. 

Katie, evden gitmek ister ve bu konularla uğraşmamaları gerektiğini düşünür ancak Micah, olayların üzerine gitmektedir. Bunun için ruhlarla konuşmaya yarayan bir evet hayır tahtası alır ve eve getirir. Kameranın kayıt yaptığı sırada kendileri de evde yokken, bir varlık gelecek ve bu tahtada bir şeyler yazdığı gibi sonrasında tahtayı yakacaktır.

Eve gelen çift, yanan tahtayı görecek ama evde kalıp yine olayları araştırmaya devam edeceklerdir. Bu sırada Katie'nin uyurgezerlik sorunu çıkmaya başlamıştır ve kendi kendine uyanıp evin içinde gezmektedir. Sonrasında Micah, daha fazla delil elde etmek için evin koridorlarına yerlere pudra dökecek ve birileri geçerse ayak izlerinin kalması ile gerçekten birilerinin gelip gelmediğini gözlemlemek isteyecektir. Pudrayı döktükleri gece yine sesler duyup uyanacaklar ve odalarında pudralı ayak izlerini ve pudra döktüğü yerden birilerinin geçtiğini fark edeceklerdir. Bunun üzerine evlerinin çatısında bulunan kiler alanının kapağının açıldığını görüp içeriyi inceleyen Micah, orada Katie'nin çocukken yandığı evlerinde olan bir resmini bulacaktır. Bu resmin burada olmasının imkansız olduğunu düşünen çiftler, iblis uzmanını aramak isteyecekler ama kendisi yurt dışında olduğu için daha önce görüştükleri medyum gelecektir.





Medyum, eve girdiğinde evde büyük bir baskının olduğunu düşünüp ve kalmasının daha da fazla zarar vereceğini söyleyerek hemen evden ayrılır. Bu olaylar üzerine uyudukları gece Katie'nin birden yataktan çekilerek sürüklenmesi ile sarsılan çift, artık evden ayrılma kararı alırlar ve ertesi gün Micah, evden ayrılmak için hazırlıklar yapmışken bu seferde Katie evden gitmek istemez. 

Katie, kaldıklarında her şeyin düzeleceğini söyleyecek ve Micah'ı ikna edecektir. Bunun üzerine uyudukları bu son gecede uyurgezer şeklinde kalkan Katie, uzun bir süre yatağın başında bekleyecek ve sonrasında salona giderek çığlık atmaya başlayacaktır. Bu çığlığın üzerine uyanan Micah, Katie'ye yardım için salona gittiğinde bir sessizlik olacak ve sonrasında kameraya doğru fırlatılmış bir şekilde Micah'ın uçan bedeni görülecektir ve bu sarsıntı ile yere düşen Micah ölecektir.

Ardından peşinden gelen Katie'nin içine peşlerindeki bu varlığın girdiği anlaşılacak ve kameraya doğru gülümsedikten sonra film son bulacaktır. Filmin sonunda söylendiğine göre Micah'ın cesedi evde polisler tarafından bulunarak cenazesi yapılmış ama Katie'nin nerede olduğu hala bilinmemekteymiş.

Başka serileri de olan, evlerde duyulan sesleri parapsikolojik olaylara bağlayarak bir gerilim öyküsü oluşturulmuş, durağan başlayan ve sonlarına doğru heyecanlanan film gizem, gerilim ve parapsikolojik korku filmidir.