Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

17 Ekim 2019 Perşembe

Sinema: Şaşkın - Bedazzled - Ruhunu 7 Dilek İçin Şeytana Satmış Bir Adamın Hikayesi... / Konusu, Özeti, Afişler

Şaşkın - Bedazzled

Oyuncular; Elizabeth Hurley, Brendan Fraser, Frances O'Connor, Orlando Jones
Yönetmen; Harold Ramis
Tür; Fantastik, Romantik, Komedi

Konusu; Film, ruhunu 7 dilek için şeytana satmış olan bir adamın romantik komedi tadında hikayesini konu almaktadır.

Özeti; Elliot Richards, çalıştığı şirkette arkadaşları tarafından dışlanan ve istenilmeyen biridir. Aynı zamanda çalıştığı yerde hoşlandığı Alison isminde bir kız vardır. Arkadaşlarının O'nu istemediği bir gece, bulundukları bara giden Elliot, burada Alison ile karşılaşacak ve O'na bakıp hayaller kurarken, içinden O'nunla olmak için her şeyi yapabileceğini söylediğinde, çevresinde olan kadın kılığındaki şeytan, bir bilardo topunu Elliot'un ayağına kadar gönderecek ve topu getiren Elliot ile iletişim kurmaya başlayacaktır. 





Elliot'a şeytan olduğunu ve dileklerini gerçekleştirebileceğini söyleyecek ve Elliot, bu durumu saçma bulacak ama şeytan kendini O'na ispatlamayı başaracaktır. Elliot'ı kendine ait gece kulübüne götüren şeytan, burada Elliot'a 7 dilek karşılığında ruhunu satmasını teklif edecektir.

Elliot, ilk başta bunu kabul etmese de sonrasında ekranda Alison'ın görüntülerini görünce kabul edecek ve kucağına okuyamayacağı kalınlıkta bir sözleşme düşecektir. Bu sözleşmeyi okumadan imzalayan Elliot'ın ilk dileği '' Alison ile evli olmak, zengin ve güçlü olmak'' olacaktır.

Bu dileği gerçekleşecek ve Elliot, kendini Kolombiya'lı ve Alison ile evli bir uyuşturucu kralı olarak bulacaktır. Burada kokain işi yapan Elliot, İspanyolca konuşmaya başlayacak ve şirketteki arkadaşları kendi çalışanları olacaktır. İlk zamanlar her şeyin güzel gittiğini düşünüp sevinen Elliot, sonrasında Alison'ın kendisini İngilizce öğretmeni ile aldattığını, evli olmasına rağmen sevmediğini görecektir. Ardından uyuşturucu işleri ile ilgili sorunlar yaşayacak ve peşinden silahlarla kovalayan insanlardan kaçarken, şeytanın O'na verdiği cihazda 666'yı tuşlayarak yeniden şeytanın yanına dönecektir. Şeytan, bütün dilekleri ile ilgili sorunlar çıkarmaktadır ve Elliot'ın biran önce dileklerini yaşamasını ve ruhunu almak istemektedir. 





Elliot'ın sonraki dileği '' Alison'ın istediği gibi çok duyarlı bir insan olmak, hatta dünyadaki en duyarlı insan olmaktır''. 

Bu dileği de gerçekleşen Elliot, kendini Alison ile bir sahilde akşam güneşini izlerken bulacak ve son derece duyarlı
olmuş olan Elliot, sürekli şiirler okuyup, duygulanıp ağlayacaktır. Ancak bu durum Alison'ı çok sıkacak ve yanlarına gelen başka bir adamla gidecektir. Bu dileği de istediği gibi olmayan Elliot, yine tuşlara basacak ve şeytanın yanında bulacaktır kendisini. 

Ardından yeni bir dilek dileyecek ve '' İri, güçlü ve ünlü biri olmak'' isteyecektir. Bu dileği sonrasında da dünyanın en ünlü basketbolcusu olan Elliot, herkes tarafından sevilecek ama kendisi ile haber yapmaya gelen Alison ile konuşurken fark edeceklerdir ki, cinsel organı çok küçüktür ve Alison, bu durumdan rahatsız olup O'nu terk edecektir. Yine dileği olmayan Elliot, kendini şeytanın yanında bulacak ve şimdide '' Çok bilgili, ünlü, entelektüel ve başarılı'' biri olmayı dileyecek ve kendisini ünlü ve başarılı bir yazar olarak, bir davette bulacaktır. Bu davette Alison ile karşılaşacak ve Alison'ı evine götürdüğünde, yatakta O'nu bekleyen bir eşcinselin olduğunu görecek ve şeytanın O'nu eşcinsel olarak gönderdiğini anlayacaktır. 





Bu dileği de istediği gibi olmayan Elliot, kendisini yine şeytanın yanında bulacak ve bir dilek daha dileyecektir.

Bu sefer '' Amerika Birleşik Devletleri başkanı '' olmayı dileyen Elliot, kendisini suikasta uğrayan Abraham Lincoln olarak bulacaktır ve suikasta uğradığı tiyatro salonunda bulunan Elliot, yine dileğinin istediği gibi olmadığı için tuşlara basacak ve şeytanın yanına gelecektir. 

Bu sefer şeytanın bu oyunlarından sıkılan Elliot, iki dileği kalmış olmasına rağmen bir dileği kaldığını, ilk tanıştıklarında şeytanı denemek için istediği hamburger ve kolanın da dilekten sayıldığını öğrenecek ve bu duruma isyan edince kendisini çıkmazların içinde karakolda bir hücrede bulacaktır. Hücreye O'nu atan şeytan, son dileğini buradan çıkmak için kullanmasını önerecek ama içeride Elliot, kendisini bir dost olarak tanıtan kişi ile konuşunca, aslında ruhların satılamayacağını öğrenecek ve şeytanın kulübüne gidip, artık dilek istemediğini söyleyecektir. 



Bu duruma sinirlenen şeytan, O'nu cehenneme gönderecek ve dev bir ürkütücü şeytan kılığında dileğini istemesini sağlayacak, bu korku ile Elliot, '' Alison için mutlu bir hayat '' dileyecek ve kendisini bir anda her şeyden kurtulmuş bir şekilde bulacaktır.

Elliot'ın haberi olmasa da, anlaşmanın içinde gönülden yapılan
fedakarca bir dilek olduğu zaman anlaşmanın bozulacağına dair bir madde vardır ve son dileği yüzünden ruhunu kurtarmıştır. 

Bunun üzerine artık kendi hayatına yaşamaya başlayacak olan Elliot, iş yerinde Alison ile karşılaşacak ve O'na duygularını açacak, Alison ise başka biri ile birlikte olduğunu söyleyecek ve Elliot, evine dönerken Alison'a çok benzeyen bir komşusunun taşındığını görecek ve O'nunla birlikte olmaya başlayacaklardır. Böylelikle film son bulur.

Komik, eğlenceli ve duygusal sahneleri olan, bir insanın aşık olduğu kadın için verdiği mücadelelere tanık olacağınız, şeytanın muzipliklerini ilgiyle izleyeceğiniz fantastik romantik komedi filmidir.