Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

25 Ekim 2019 Cuma

Sinema: Sinyal - The Signal - Uzaylılardan Gelen Sinyali Takip Eden Gençlerin Hikayesi... / Konusu, Özeti, Afişler

Sinyal - The Signal

Oyuncular; Brenton Thwaites, Beau Knapp, Olivia Cooke 
Yönetmen; William Eubank
Tür; Gerilim, Gizem, Bilim Kurgu

Konusu; Film, uzaylılardan sinyal alan iki arkadaşın bu sinyali takip etmeleri sonrasında kendilerini uzaydaki garip bir yaşam alanında bulmaları ile gelişen gerilim dolu olayları konu almaktadır.

Özeti; Nick ve Jonah, iki arkadaş bilişim konusunda uzmandırlar ve son zamanlarda kendilerine bela olmuş Nomad takma adı ile bir hackerdan sinyaller almaktadırlar. Bilgisayarlarını hackleyip kendi görüntülerini onlara gösteren Nomad, bu iki arkadaşın sinirlenmesine ve ip adresinden yaşadığı yeri araştırmalarına neden olmuştur. Nevada'da bir adrese ulaşan arkadaşlar, tam da o gün Nick'in kız arkadaşı Haley'in eşyalarını yeni yerleşeceği eve taşırken yol üzerinde Nomad'e de uğramaya karar vereceklerdir.






Ellerindeki adres onları ıssız bir alana götürecek ve burada terk edilmiş bir eve ulaşacaklardır. Haley'in arabada beklemesini söyleyecekler ve Nick ile Jonah, evi kontrol etmeye başlayacaklardır. İçeride araştırma yaparlarken dışarıdan gelen Haley'in çığlıkları ile panikle dışarı çıkacaklar ve bir şeyin Haley'i havaya fırlattığına tanık olup, hepsi baygınlık geçirecektir.

Nick, kendine geldiğinde kendini bir araştırma tesisinde bulur. Çevresinde koruma elbiseleri olan bilim insanları sürekli Nick'i incelemekte ve O'na sorular sormaktadır. Ayrıca normalde bacakları ile ilgili sakatlık sorunu olan ama ayakta durabilen Nick, şimdi ise tekerlekli sandalyededir. Karşısında Doman isminde biri vardır ve Nick'in sorularına cevap vermeden kendi sorularının cevaplanmasını istemektedir. Diğer arkadaşları da tesistedir ve buradaki insanlar onlar üzerinde deneyler, incelemeler yapmaktadır.

Hepsi ayrı odalarda bulunan arkadaşlar, burada neler olduğunu anlayamamışlardır ve Nick, havalandırmadan Jonah'ın sesini duymaya başlayacaktır. O'nunla konuşarak kapıların şifreleri ile ilgili çalışmalar yapacak ve buradan kaçmanın yollarını arayacaklardır. Nick, bulduğu bir fırsatta tekerlekli sandalyeyle, komada olan Haley'i de sedyenin üzerinde çekerek tesisten çıkmaya çalışacak ama yakalanacaklardır. Bu olay üzerine bayıltılan Nick, kendine geldiğinde bacaklarında bir gariplik olduğunu sezecek ve bacaklarına baktığında, bacaklarının yerine metalden bacaklar yapıldığını görecek ve şok geçirecektir.






Öncesinde tesisten bir deneğin kaçtığı ile ilgili haberleri duyan Nick, kendisi de bu yeni bacaklarının O'na verdiği güç ile kapıları kıracak ve baygın haldeki Haley'i de alıp tesisten çıkmayı başaracaktır. 

Nick'in bu yeni metal bacakları O'nu çok daha güçlü bir hale getirmiştir ve çok hızlı koşmasına neden olmuştur. Dışarı çıkan Nick ve Haley, yolda bir kadının arabasına binerek bulundukları yerden uzaklaşacaklar ve bir benzin istasyonunda ineceklerdir.

Burada telefon açmak için Haley'in yanından ayrılan Nick, sonrasında bir tır şoförünün Haley'i götürdüğüne tanık olacak ve peşlerinden bu kuvvetli yeni bacakları ile koşarak yetişecek ve Haley ile birlikte tır şoförünü indirip, tırı alıp kaçmaya devam edeceklerdir. İleride boş bir istasyon bulup geceyi orada geçirecekler ancak peşlerinden gelen Damon ve adamları onları bulacaktır. Ancak bu istasyonda arkadaşları Jonah ile karşılaşacaklar ve Jonah'ın da kollarının kesildiğini ve yerine metal kollar yapıldığını göreceklerdir. Geldikleri bu yerdeki kişiler onlar üzerinde deneyler yaparak bazı uzuvlarını almışlar ve yerine çok daha güçlü olmalarını sağlayan metal olanlarını takmışlardır.






Bu olay sonrasında Nick ve Jonah, içlerinin boşaltılmış olduğunu hissetmektedirler ve Haley'in ise bilinci, hafızası sürekli gidip gelmektedir. Hep birlikte tırla kaçmaya devam eden arkadaşlar, yolda geçmelerine engel olan tesis çalışanları ile karşılaşacaklar ve burada Jonah, kendini feda ederek Nick ile Haley'in kaçmasını sağlayacaktır.

Jonah, bu yeni kolları ile yere vurduğunda insanlar havalara uçmaktadır ancak yinede kurşunlar nedeni ile öldürülecektir. Nick ve Haley ise tır ile yollarına devam edecekler ve önlerinde Damon ve adamlarının barikat kurduğunu göreceklerdir. Onların üzerine tırı süren Nick, kaza yapacak ve bu kaza sonucu tırdan çıkan Haley'i tesis çalışanları alıp götürecek, Nick ise ayağa kalkıp çok öfkelenecek, Nomad'in aslında Damon olduğunu anlayacak ve son sürat koşmaya başlayacak, o kadar hızlı koşacaktır ki O'na kimse yetişemeyecek ancak Nick, kısa bir süre sonra kendisini bir camekan alandan çıkarken bulacaktır. 

Önündeki yol manzarasını oluşturan cam alan kırılacak ve gerçekleri görecektir. Aslında dağ, tepe ve ovalardan oluşan bu gördüğü manzaranın hepsi elektronik aletlerle oluşturulmuş simülasyon görüntüleridir ve Nick, uzayda hiç bilmediği ve dağınık bir şekli olan bir gezegendedir. Bu gezegenin varlıkları onları kaçırmıştır ve üzerinde deneyler yapmışlardır. Ardından Damon, Nick'in yanına gelecek ve üzerindeki elbiseyi çıkardığında O'nun da tamamen mekanik bir varlık olduğu anlaşılacaktır. Böylelikle film son bulur.

Filmin sonuna kadar uzaylı kaçırılma olayı olduğunu anlayamayacağınız çok orijinal bir senaryosu olan, özellikle filmin son sahnelerinden sonra devam filminin de olmasını isteyebileceğiniz, gerilim, gizem ve bilim kurgu filmidir.