Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

15 Ekim 2019 Salı

Sinema: Sürükleniş - Adrift - Okyanusun Ortasında Tekneleri Alabora Olan Bir Çiftin Verdiği Yaşam Mücadelesi... / Konusu, Özeti, Afişler

Sürükleniş - Adrift

Oyuncular; Shailene Woodley, Sam Claflin, Jeffrey Thomas
Yönetmen; Baltasar Kormákur
Tür; Macera, Gerilim, Biyografi, Dram

Konusu; Gerçek bir hikayeden uyarlanmış film, Tami ve Richard'ın teknelerinin okyanus da alabora olması sonucunda verdikleri yaşam mücadelesini konu almaktadır.

Özeti; Tami, dünyayı gezmek isteyen bir gezgindir ve sıradaki durağı Tahiti'dir. Burada bir limanda işe başlayan Tami, Mayaluga isimli teknenin sahibi olan Richard ile tanışacaktır. Sonrasında Richard ile yakınlaşmaya başlayacaklar ve aralarında duygusal bir bağ oluşacaktır. Sürekli birlikte zaman geçirmeye başlayan çift, artık sevgili olmuşlardır ve sık sık tekne ile gezmeye başlamışlardır. Bu sırada Richard, eski bir dostu ile karşılaşacak, eşi ile birlikte olan Peter ismindeki bu dostu, O'na bir iş teklifinde bulunacaktır.







Peter, kendi teknelerini 10.000 dolar karşılığında San Diego'ya götürmelerini isteyecek ve Tami ile birlikte Richard, bu teklifi kabul edeceklerdir. Gereken hazırlıkları yaptıktan sonra denizde 6000 km. lik yollarına başlayacaklar ve ilk zamanları güzel ve eğlenceli geçen yolculukları, sonrasında kendisini gerilim ve yaşam mücadelesi dolu anlara bırakacaktır.

Bu güzel anlarda Richard, Tami'ye evlenme teklif etmiştir ve Tami'de kabul etmiştir. Birbirlerini çok seven ve aşık olan çift, kısa bir zaman sonra şiddetli bir fırtınanın içine girecekler ve dev dalgaların arasında tekneleri alabora olacaktır.

Tekne alabora olurken Tami, teknenin içinde yuvarlanacak ve bayılacak ama Richard ise tekneden düşecek ve suyun içinde iken kafasına teknenin direkleri çarpacaktır. Aradan zaman geçecek, fırtına durulunca Tami kendine gelecek ve her yerin darmadağın olduğu teknenin içini suyun bastığını görecektir. Dışarı çıkarak Richard'ı arayacak, O'nu bulamayacak ve üzüntü ile teknede uykuya dalacaktır. Belirli bir zaman sonra dürbün ile denize baktığında bir sandal ve Richard'ı sandala tutunmuş olarak görecektir. Ardından teknenin içindeki suyu boşaltacak, arızalarını giderecek, küçük bir yelken açacak ve Richard'a ulaşmaya çalışacaktır. Richard'a ulaşan Tami, O'nu tekneye alacak ve her yerinin yara olduğunu, bacağının ve kaburgalarının kırıldığını görecektir. Bu şekilde Richard'ı tedavi eden Tami, O'nu güzel bir yere yerleştirip bir an önce karaya ulaşmak için çalışmalara başlayacaktır.







Tami, enlem ve boylam hesapları yapıp tekneye yön verecek, bütün yemek ve içecekleri toplayıp hazırlık yapacak ve yanında Richard varken sürüklenen teknelerinin içinde zaman bu şekilde geçmeye başlayacaktır. 

Aradan günler geçecek, sürekli konuşan ve dertleşen çift hala sürüklenecekler ve artık denizde sürüklenmelerinin üzerinden 40 güne yakın bir zaman geçtikten sonra Tami, Richard'ın aslında bir halüsinasyon olduğunu anlayacaktır. 

Richard, aslında tekne ilk alabora olduğunda denize düşüp bir daha hiç çıkmamıştır ve teknede yalnız kalan Tami, halüsinasyon görerek Richard'ın varlığına inanmış ve bir ay boyunca O varmış gibi davranmıştır. Sonrasında bu gerçeği anlayacak ve kısa bir zaman sonra teknesine konan kumru sayesinde karaya yaklaştığını görecek ve işaret fişeklerini ateşlediğinde feribot ile kendisini kurtarmaya geleceklerdir. Kurtulduktan sonra kendine gelince Richard'ın kendi teknesi olan Mayaluga'nın yanına giderek, içerisine girip kendi resimlerine ve anılarına bakıp duygu yüklü anlar yaşayan Tami'nin gerçek görüntüleri ve resimlerinin gösterilmesi sonrasında film son bulur.

Konusu gerçek bir hikayeye dayanan, yaşam mücadelesi ile aşkın bir arada yaşandığı, oldukça duygusal ve etkileyici sahnelere tanık olacağınız, romantik, macera, gerilim ve biyografik dram filmidir.