Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

10 Kasım 2019 Pazar

Sinema: Buz Devri 4: Kıtalar Ayrılıyor - Ice Age: Continental Drift... / Konusu, Özeti, Afişler

Buz Devri 4: Kıtalar Ayrılıyor - Ice Age: Continental Drift

Oyuncular; Ali Poyrazoğlu, Haluk Bilginer, Yekta Kopan
Yönetmen; Steve Martino, Mike Thurmeier
Tür; Aile, Macera, Komedi, Animasyon

Konusu; Film, birbirinden sevimli buz devri canlılarının şimdide kıtaların ayrılması sonucunda yaşadıkları macera dolu olayları konu almaktadır.

Özeti; Manny ile Ellie'nin çocuğu Şeftali artık büyümüştür ve ergenlik ihtiyaçları olan bir çağa gelmiştir. Aynı zamanda Sid'in de ailesi O'nu bulmuş ve yaşlı ninesini O'na bırakarak kaçmışlardır. Şeftali'nin babasının kendisini kısıtlamalarından sıkıldığı ve isyan ettiği bir sırada kıtalar ayrılmaya başlayacak ve Manny, Diego, Sid ve Nine'si bir buz kütlesinin üzerinde okyanusa doğru açılmak zorunda kalacaklar ve geride kalanlar ise karada kalacaklardır.







Bu olay üzerine ilerideki köprünün bulunduğu yerde buluşma sözü verecekler ve Ellie, Şeftali ve diğer buz devri canlıları ile karadan köprüye doğru gidecekler, Manny ve diğerleri ise okyanusta yüzen bir buz kütlesinin üzerinde köprüye doğru yol alacaklardır.

Ancak yolda Manny, Diego, Sid ve Nine bir fırtınaya yakalanacak, aksiyon ve komedi dolu olaylar yaşandıktan sonra onları okyanusun korsanı olarak kendini adlandıran ve korsanlardan oluşan ekibi ile kaptan Kart bulacaktır. Manny ve diğerlerini kendi ekibine dahil etmek için esir alacak ancak sonrasında Manny, Diego, Sid ve Nine kaptan Kart'ın gemisini batıracaklar ve bir buz kütlesinin üzerinde okyanusta yol almaya devam edeceklerdir. 

Bu sırada kaptan Kart'ın ekibinden olan kaplan Shira'da denize düşmüştür ve O'nu da kurtarıp hep birlikte karaya doğru buz kütlesinin üzerinde yol almaya devam edeceklerdir. Sonunda ileride bir kara parçası görecekler, bu kara parçasına çıktıklarında kaptan Kart'ın kendisine köle olarak yerli halkı kullanıp yeni bir gemi yaptırdığını fark edeceklerdir. Bu sırada tutsak olarak bir ağacın içine hapsettikleri Shira, ellerinden kaçacak ancak Manny ve diğerleri kaptan Kart'ın yeni yaptığı gemisini almak için bir plan hazırlayacaklardır. Adanın yerli halkı olan minik sevimli canlılarla birlikte planlarını başarı ile uygulayan Manny ve diğerleri, kaptan Kart'ın gemisini çalmayı başaracak ve okyanusta yol almaya devam edeceklerdir.






Bu sırada Diego, Shira'ya kendisi ile gelmesini ve kendi ekiplerine katılmasını söylemiştir ancak Shira bunu kabul etse de kendisini feda edecek ve onlarla gemiye binemeyecektir. Bu olaya sinirlenen kaptan Kart ise, kendisine hemen bir gemi daha yapacak ve korsan ekibi ile Manny ve diğerlerinin peşine takılacaktır.

Bu sırada yolda hayallerine göre şekil alan vahşi balıklarla karşılaşacaklar, son anda Manny'nin sayesinde bu balıklardan kurtulacaklar, sonrasında ise buluşma yeri olan köprünün olduğu yere geleceklerdir. Diğer taraftan Ellie ve Şeftali'de köprünün olduğu yere gelmiştir ancak kaptan Kart, onları tutsak almıştır. Ailesinin tutsak alındığını gören Manny, onları kurtarmak için mücadele edecek, bu sırada Nine'nin okyanusta iken beslediği balina ortaya çıkacak ve bu balina ve aynı zamanda Şeftali'nin kalbini kırdığı arkadaşı Louis sayesinde kaptan Kart'ın elinden kurtulmayı başaracaklardır. 

Bu olaylar sonrasında Manny, ailesi ile yeniden bir araya gelmiş olacak, Diego ile Shira'nın arasında yeni bir ilişki başlamış olacak, Manny Şeftali'ye artık daha olumlu ve özgürce yaşamasını sağlayacak şekilde davranacak ve kaptan Kart ise hayal balıklarının tuzağına düşecek ve onlara yem olarak yok olacaktır. Kendi yaşam alanları yok olan buz devri canlılarının kendilerine yeni bir yaşam alanı bulmaları sonrasında filmde son bulur.

Bütün Buz Devri bölümleri gibi yine oldukça komik ve eğlenceli sahnelerin olduğu, aksiyonun içinde komedinin yaşandığı, yeni yeni karakteri göreceğiniz ve izlemekten zevk alacağınız bir aile, macera, komedi ve animasyon filmidir.