Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

15 Kasım 2019 Cuma

Sinema: Görünmez Çocuk - Il ragazzo invisibile - Görünmez Olabilen Bir Çocuğun Macera Dolu Hikayesi... / Konusu, Özeti, Afişler

Görünmez Çocuk - Il ragazzo invisibile

Oyuncular; Ludovico Girardello, Valeria Golino, Noa Zatta
Yönetmen;  Gabriele Salvatores
Tür; Fantastik, Macera

Konusu; Film, ailesinden gelen özellik olarak görünmez olabilen bir çocuğun yaşadığı macera ve heyecan dolu olayları konu almaktadır.

Özeti; Michele, müfettiş olan annesi Giovanna ile birlikte yaşayan ve okulun serseri öğrencileri tarafından sürekli rahatsız edilen bir çocuktur. O günlerde maskeli bir balo için süper kahraman elbisesi almak isteyecek, ancak parasını okuldaki kendisini rahatsız eden çocuklar alacak ve Michele, elinde kalan para ile bir dükkandan Çin'li bir süper kahraman elbisesi alacaktır. Bu elbiseyi giydikten sonra partiye gidecek, burada arkadaşları tarafından yine rahatsız edilecek ve partiden kaçıp eve geldiğinde ertesi gün aynaya baktığında kendini görünmez olarak görecektir.





Bu durumu yapan şeyin aldığı kıyafet olduğunu sanacak ve sadece çıplak olunca görünmez olması yüzünden elbiselerini çıkararak dolaşmaya başlayacaktır. Kendine neler olduğunu anlamaya çalışan Michele, bu sırada okulda kendisini rahatsız eden çocukları rahatsız etmeye başlayacaktır. İçlerinden birinin çantasındaki boya silahını kullanarak öğretmenini korkutacak ve suç O çocuğun üzerine kalacaktır.

Ardından diğerini ise tenis turnuvasında rahatsız edecek ve çocuk maçı kaybedecektir. Bu olay sonrasında öğretmenler odasına girerek matematik sınavında boş verdiği kağıdı dolduracak, ardından kızların soyunma odasına girerek onları izlemeye başlayacaktır. Ancak bu sırada görünmezlik özelliği gidecek ve kızların soyunma odasında çıplak biri olarak görünmeye başlayacaktır. Bu olay ile rezil olan Michele, kimseye bir şey anlatamamıştır ve sonrasında yine görünmez bir haldeyken annesinin telefonla konuşmasını dinlemiş ve evlatlık olduğunu öğrenmiştir. 

Bütün bu olaylar sonrasında iyice yalnızlaşan Michele, bu sırada parkta görünmez haldeyken okuldan hoşlandığı kız Stella ile iletişime geçecek, Stella, görünmeyen biri ile iletişim içinde olmaktan çekinmeyecek ve bu sırada onları Michele'nin gerçek babası görecektir. Michele'nin gerçek babası sonrasında Michele ile görüşüp O'na kendi hakkındaki bütün gerçekleri anlatacaktır. Aslında kıyafet yüzünden görünmez olmamıştır, Michele gibi daha bir çok insan vardır ve vakti zamanında nükleer bir saldırı sonrasında ortaya çıkan radyasyondan etkilenen insanlar mutasyona uğramışlardır ve bir çoğu farklı özellikleri olan insanlar olmuşlardır. Kimilerinin telekinezi özelliği olmuş, kimileri uçabilmeye başlamış ve Michele'nin annesi de O'nun gibi görünmez olmuştur ve babası Andreij'de insanların zihinlerini okuyabilmekte ve etki edebilmektedir.




Annesi Yelena ve babası Andreij, askeri birliklerin böyle üstün özellikleri olan insanları silah olarak kullanmak için topladıkları yerde tanışmışlar ve sonrasında çocukları olmuştur. Ancak çocuklarının özgür olmasını istedikleri için kaçmışlardır ama peşlerindeki birlikler onları kovalarken Michele'nin annesi Yelena kendini feda ederek çocukları ile Andreij'in kaçmasını sağlamıştır.

Sonrasında Andreij, Michele'i zihnini okuyarak güvendiği birinin kapısının önüne bırakmıştır ve O kişide Michele'nin şimdiki anne dediği Giovanna'dır. Aynı zamanda hala üstün özellikleri olan insanları arayan birlikler bulunmaktadır ve babası Michele'i bu konuda da uyarır.

Bunları öğrenen Michele'e birde görünmez olabilmesini sağlayan elbise verecek ve artık çıplak gezmek zorunda kalmayacaktır. Ancak bu sırada Michele'in yaşadığı mekanda O'nu arayan insanlar kız arkadaşı Stella ve bir kaç arkadaşını daha kaçıracaklar, buna tanık olan Michele, kız arkadaşını kurtarmak için mücadeleler verecek, onların bulunduğu deniz altının yerini Stella ile aralarındaki özel işaretleşmeleri sayesinde bulacaktır. Sonrasında görünmez olarak içeri girecek ve içeride arkadaşlarını kurtardıktan sonra Stella, deniz altının içindeki yaşlı bir adamı daha kurtarmaları gerektiğini söyleyecek ve Michele'i kapalı olan bir odaya götürecektir. Burada Michele, Stella'nın zihninin uzaktan Pençe isimli biri tarafından yönetildiğini görecek, burada Pençe O'nu annesine götürmek istediğini söyleyecek ancak annesinin öldüğünü düşünen Michele, Pençe ve diğerlerini etkisiz hale getirerek Stella ile kaçacaklardır. Sonrasında deniz altı batacak, pençe ve adamları hayatını kaybedecek, Michele ve Stella kurtulacak, bunun üzerine Michele'in babası Andreij, olay yerinde bulunan Giovana ve bütün tanık olanların zihinlerinden Michele ile ilgili görünmezlik hakkındaki bütün bilgileri silecektir.


Sonrasında aslında Michele'in ölmemiş olan annesinin bir general, Pençe isimli adamın annesinin gönderdiği bir adam ve birde Michele'in kardeşi yani Yelena ve Andreij'in kızlarının olduğu gerçeği ortaya çıkacak, sonrasında film son bulacaktır.

Görünmez olabilme özelliği kazanan bir çocuğun maceralarına tanık olacağınız, yer yer komik ve yer yer dram olan hikayesi ile beğenerek izleyeceğiniz bir fantastik macera filmidir.