Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

10 Kasım 2019 Pazar

Sinema: Kabuktaki Hayalet - Ghost in the Shell - Bir İnsan-Cyborg Hibritin Kendini Tanıma Macerası... / Konusu, Özeti, Afişler

Kabuktaki Hayalet - Ghost in the Shell

Oyuncular; Scarlett Johansson, Pilou Asbæk, Takeshi Kitano
Yönetmen; Rupert Sanders
Tür; Aksiyon, Bilim Kurgu

Konusu; Film, ileri bir gelecekte yaşayan bir insan-cyborg hibritin kendi geçmişi ile ilgili gerçek bilgilere ulaşmaya ve gerçekte kim olduğunu anlamaya çalışmasını konu almaktadır.

Özeti; Cyborglerin, insanların, cyborg-insan karışımlarının, robotların v.b. bir çok varlığın birlikte yaşadığı bir gelecekte bir kaza sonrasında sadece beyni kurtarılan bir kadının cyborg olarak yeniden hayata getirilmesi ile başlayan film, sonrasında Binbaşı olarak atanan bu cyborg-insan bileşkesine verilen görevleri uygulaması ile devam etmektedir.






Binbaşı türünün ilk örneği olan bir cyborg-insan hibritidir ve O'nu askeri görevlerde kullanmak için bir silah olarak tasarlamışlardır. Beyni insandan alınmış olup bedeni tamamen mekanik özellikler göstermektedir ve çok yönlü bir şekilde çalışmaktadır.

Dayanaklılığı gibi aynı zamanda görünmez olabilmek gibi özellikleri de vardır. O'nu tasarlayanlar türünün ilk örneği olduğu ve kendisinden sonra üretilecek olanlara örnek teşkil ettiği için üzerinde itina ile durmaktadırlar.

Ancak gönderildiği bir görevde kendisini yaratan teknoloji şirketini yok etmeye ve içinde çalışan bilim adamlarını öldürmeye çalışan bir terörist ile karşılaşır. Bu terörist cayborgleri uzaktan kontrol edebilmektedir ve sıra ile Hanka Robotic ile iş birliği yapanları öldürmek istemektedir. Kuze isimli bu teröristi bulmayı kendine amaç edinen Binbaşı, son görevlerindeki Kuze'nin kendisini kullandığı cayborgün zihnine derin dalış yaparak yerini saptayacaktır. Oldukça zararlı olmasına rağmen Kuze'nin yerini öğrenecek ve sonrasında kendi birlikleri ile birlikte Kuze'nin bulunduğu mekana gideceklerdir. Burada Kuze'nin insan zihinlerini kullanarak bir ağ oluşturduğunu görecek, sonrasında Kuze ile tanışacak ve terörist olarak bildiği Kuze, O'na hakkında hiç bilmediği gerçekleri anlatacaktır.






Aslında Binbaşı gibi Kuze'yi de Hanka Robotic üretmiştir ve yapımında problemler olduğunu düşündükleri için ölüme terk etmişlerdir. Hanka Robotic Binbaşı'ya yerleştirme anılar vermişlerdir ve Binbaşı kendi geçmişini bu anılardan oluşuyor sanmaktadır.

Kullandığı ilaçlar gerçek anılarının gün yüzüne çıkmasını engellemek içindir ve Hanka Robotic cyborg-insan hibritleri oluşturmak için gerçek insanları zorla kaçırıp üzerinde deneyler yapmaktadırlar. Ve bu oluşum sonrasında ortaya çıkan cyborg-insan hibritlerine kendi istedikleri anıları yükleyip onları amaçladıkları şekilde silah olarak kullanmayı planlamaktadırlar. 

Tüm bunlardan haberi olmayan Binbaşı, kendisinin bir kaza geçirdiğini ve bu kaza sonrasında bedeninin parçalandığını ve sadece beyninin çalışabilir durumda olduğu için kendisini cyborg bileşkesi olarak yeniden tasarladıklarını düşünmektedir. Oysaki bu tamamen yalandır ve bu işin başında Cutter isimli bir adam vardır. Kendisi hakkında gerçekleri anlayan Binbaşı, ilaçları kullanmayı bıraktıktan sonra yavaş yavaş anılarını hatırlamaya başlayacak, ve bu olayı derinlemesine araştırırken çok yakın dost oldukları Hanka Robotic'te çalışan bilim insanı Dr. Outlet, Binbaşı'yı Cutter'in yakaladığı ve bütün anılarını silmeye çalıştığı bir sırada O'na gerçek anılarını verecek ve kaçmasını sağlayacaktır.




Bunun üzerine gerçek anılarına kavuşan Binbaşı, Kuze'ye ulaşacak, O'nunla geçmişte iki dost olduklarını hatırlayacaklar ancak bu sırada peşlerinde olan Cutter, Kuze'yi öldürecek ancak Binbaşı ile birlikte olan ve O'nu destekleyen Hanka Robotics çalışanlarından Batou ve Daisuke Aramaki sayesinde Cutter'ı öldürmeyi başaracaklardır.

Bu olay sonrasında Binbaşı gerçek kimliğini hatırlayacak ve annesi ile görüşmeye gidecek, ardından artık kim olduğunu bilerek Binbaşılık görevine devam edecektir. Böylelikle film son bulur.

Cyborglerin, robotların birbirinden ilginç ve farklı görüntülerini izlemekten zevk alacağınız, teknolojinin çok fazla ilerlemiş olduğu ileri bir gelecekte geçen filmde yer yer dram çok fazla aksiyon sahneleri vardır. Scarlett Johansson'un baş rolünde oynadığı oldukça sürükleyici konusu ve heyecan verici sahneleri ile izlemenizi tavsiye edebileceğimiz aksiyon ve bilim kurgu filmidir.