Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

11 Kasım 2019 Pazartesi

Sinema: Kimlik - Identity - Çoklu Kişilik Bölünmesi Sendromu Olan Bir Katilin Zihninde Yaşayan Karakterlerin Hikayesi... / Konusu, Özeti, Afişler

Kimlik - Identity

Oyuncular; John Cusack, Ray Liotta, Amanda Peet
Yönetmen; James Mangold
Tür; Suç, Psikoloji, Gerilim

Konusu; Film, çoklu kişilik bölünmesi sendromu yaşayan bir katilin zihninde yarattığı on bir ayrı karakterdeki kişilerin bir araya gelmesi sonucunda yaşanan gerilim dolu olayları konu almaktadır.

Özeti; Malcolm Rivers isminde bir katilin idam kararı verilmeden önce yargıç tarafından son kez incelenmesi sırasında doktor, katilin zihninde yarattığı çoklu kişiliklerin arasından katil olanının bu cinayetlere sebep olduğunu savunmaktadır ve bu katil kişilik öldürülürse Malcolm'un da cinayet işleme isteğinin yok olacağını savunmaktadır. Bunun üzerine Malcolm'un zihninde yağmurlu bir günde bir otelde 11 ayrı karakter bir araya gelecektir. Bunların iki tanesi bir polisi öldürerek kaçmış mahkumdur, diğeri bir tele kız, bir diğeri eski bir sanatçı ve O'nun şoförü, başka bir tanesi ise evli iki çift ve sonraki ise otel sahibi ve kaza geçiren başka bir evli çift ile çocuklarıdır.





Bu karakterlerin hepsi fırtınalı bir gecede bir otelde bir araya gelirler ve sonrasında hepsi teker teker ölmeye başlayacaktır. Herkes önce otele gelen iki mahkumdan birinin polis rolü yapması nedeni ile diğerinden şüphelenecektir ancak zaman geçince o mahkumda ölecek, bu sırada eski sanatçı, evli çiftin kocası da öldürülmüş olacaktır.

Katilin kim olduğunu anlamaya çalışan geride kalan kişilikler, bu sırada başka ölümlere de tanık olacaklar ve sonrasında geriye Ed, Rhodes, Paris, Larry kalacak ve onlarda bir anda bütün cesetlerin ortadan kaybolduğunu göreceklerdir.

İlginç olan olaylardan biride burada bulunan herkesin doğum tarihinin aynı olmasıdır ve sonrasında Ed'in kişiliği kullanılarak Malcolm ile görüşen doktor ve yargıçların ortaya çıkması ile her şey belli olacaktır. Aslında bu kişiliklerin hepsi Malcolm isminde bir katilin kendi zihninde
yaşattığı kişiliklerdir ve aralarından biri seri katildir. Bu seri katilin öldürülmesi sonrasında Malcolm, artık cinayet işlemeyecektir ve bu durumu kişiliklerin arasından Ed öğrenecektir. Otelde bulunan herkesin bir katilin zihnindeki kişilikler olduğunu anlayan Ed, katilin Rhodes olduğunu düşünerek O'nu öldürünce her şeyin sona ereceğine inanır ve Rhodes'i öldürür. Rhodes'i öldürürken Ed'de ölecek, bundan öncesinde Rhodes zaten Larry'i öldürmüştür ve geriye sadece Paris kalacaktır ve Paris, portakal bahçelerinde yaşamak isteyen masum istekleri olan bir kız olduğu için Malcolm'un artık cinayet işlemeyeceği düşünülmeye başlanır. 






İçindeki katil kişiliğin Rhodes olduğu düşünülerek ve O'nun öldürülmesi ile Malcolm'un durumunun artık hastahanelik bir durum olduğu kararı verilir ve idam cezası kaldırılır.

Bunun üzerine kendisi ile ilgilenen ve bütün kişiliklerini bilen doktoru ile polis arabasında hastaneye doğru yol alan Malcolm, yolda Paris'in yaşadığı hayatı zihninde izlerken birden ortaya gerçek katil çıkacak ve aslında katilin Rhodes olmadığı, kaza yapan ailenin küçük çocukları olduğu anlaşılacaktır. 

Malcolm'un içindeki seri katil bu küçük çocuktur, oteldeki herkesi O öldürmüştür ve oteldeki yaşanan olaylar sırasında O ölmemiştir. O'nun yaşıyor olması gözden kaçmıştır ve Timothy isimli bu küçük çocuk elindeki tırpan ile Paris'i öldürecek ve sonrasında arabanın içindeki Malcolm'da, doktoru ve polisi öldürecektir. Gerçek katilin ölmemiş olması ve Malcolm'un içindeki seri katilin O'nu etkilemeye devam ettiğinin anlaşılması sonrasında film son bulur.

Her şeyin bir insanın zihninde yaşanıyor olması gibi garip bir durumun ortaya çıkması ile seyircisine heyecanlı ve keyifli anlar yaşatan, oldukça sürükleyici konusu ile izlenmesini tavsiye edebileceğimiz bir suç ve psikolojik gerilim filmidir.