Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

17 Kasım 2019 Pazar

Sinema: Kış Masalı - Winter's Tale - İblislerle Mücadele Eden Aşık Bir Hırsızın Hikayesi... / Konusu, Özeti, Afişler

Kış Masalı - Winter's Tale

Oyuncular; Colin Farrell, Jessica Brown Findlay, Russell Crowe, Jennifer Connelly, Will Smith
Yönetmen; Akiva Goldsman
Tür; Gizem, Romantik, Fantastik, Dram

Konusu; 1914 yılında ölmek üzere olan hasta bir kadına aşık olan bir hırsızın aynı zamanda iblislerle başı dertte olunca, hem sevdiği kadını kaybedecek hemde kendini birden 2014 yılında bulacaktır.

Özeti; Peter Lake, 1914 yılında çocukluğundan bu yana kendisini yetiştiren ve şeytani güçlere hizmet eden bir iblisin yanından kaçacak, kaçarken O'nu evrenin yardımcı gücü olarak temsil edilen beyaz bir at kurtaracaktır. Bu kaçış sonrasında artık bu beyaz at ile yaşamaya başlayan Peter, bir kaç hırsızlık daha yapmak isteyecek, bu sırada at O'nu bir eve yönlendirecektir. İçerisine girdiği evde Beverly Penn isminde hasta ve yakında ölmek üzere olan tüberküloz hastası genç ve güzel bir kadını piyano çalarken görecektir. Bunun üzerine O'nu seyre dalacak ve kendisini fark eden Beverly ile aralarında duygusal bir yakınlık başlayacaktır.




Yakında ölmek üzere olan bir insanın psikolojisi ile hırsızlardan bile korkmayan Beverly, Peter'a kendisi hakkındaki gerçekleri anlatacak ve Peter, O'na aşık olacaktır. Sonrasında evden ayrılan Peter, sürekli Beverly'i düşünecektir. Diğer tarafta ise şehirde şeytanlar ve iblisler bulunmaktadır.

Onlar insan kılığında ve yeryüzüne kötülük saçmaktadırlar. Peter, iblislerin birinin yanında büyümüştür ve kaçması ile Pearly Soames ismindeki bu iblisin öfkesini kazanmıştır. Pearly, her yerde Peter'ı aramaktadır ancak Peter'ın atı O'nu korumaktadır. Pearly, aynı zamanda mücevherlere yansıyan ışık ile istediği konulardaki cevapları alabilmektedir ve Peter'ın kaldığı yeri öğrenecekler, kaldığı yer olan tren istasyonuna gidecekler ama O'nu bulamayacaklardır. 

Sonrasında Pearly, bir restoranda garsonu öldürecek ve kanı ile Peter'ın kaderi olan kızıl saçlı kızın resmini çizecektir. Bunun üzerine Peter'ı bulmak için kızıl saçlı kıza ulaşmaya çalışacaklar ve Pearly'in adamları Beverly'i bulacak, ve Pearly gelip Beverly'i kaçırmak üzere iken at ile gelen Peter, Beverly'i de alarak Beverly'nin babası ile yaşadığı kasabaya gideceklerdir. Bu kasabanın bulunduğu alan kuzeydedir ve iblisler buraya girememektedirler. Bu alana gitmek için Pearly, baş iblisten izin almak istese de bunu başaramayacak ve Beverly'nin öldürülmesi için başka birini gönderecektir.




Gönderdiği kişi Peter ile Beverly bir partide iken Beverly'nin içkisine zehir koyacak ve gece bitince Peter ile Beverly birlikte olacaklar, Beverly'nin bu ilk birlikteliğidir ve hastalığı nedeni ile hiç yaşamamış olmasının heyecanı ile yaşadığı romantik bir birliktelik sonrasında Peter'ın kollarında hayatını kaybedecektir.

Beverly'nin kardeşi Willa, Peter'a bir yatak hazırlamıştır ve o yatağın üzerinde Beverly'i öperse iyileşeceğini söylemiştir. Peter, Beverly'nin cesedini bu yatağa götürmesine rağmen iyileşmeyecek, sonrasında toprağa vereceklerdir. Bunun üzerine çok üzülen Peter, iblisleri önemsemeden sınırdan çıkacak ve Pearly ile adamları, O'nu atı ile birlikte bir köprüde sıkıştıracak, Peter, atının kaçmasını isteyecek ve Pearly, Peter'ı yaraladıktan sonra köprüden aşağı atacaktır. 

Bu olay sonrasında Peter, düştüğü nehirden çıkacak ve çevresine baktığında 100 yıl geçtiğini fark edecektir ancak eskiye dair hiç bir şey hatırlamayacaktır. Kendisine ne olduğunu neden burada olduğunu anlamaya çalışan Peter, yolda Abby ve annesi Virginia ile karşılaşacak, Abby O'na yıldızlardan bahsedince aklına bazı şeyler gelen Peter, tren istasyonundaki yaşadığı yere gidecek ve orada kendi geçmişine ait anıları olan bazı eşyalar bulacak, ardından ismini hatırlayacaktır. Bunun üzerine aldığı bir kibrit kutusunun üzerinde yazan kasabanın görüntülerini bulmak isteyecek, bir araştırma merkezine gidecek, burada yolda tanıştığı Virginia ile karşılaşacak ve Virginia O'na yardım edecektir.





Virginia ile birlikte kasabanın resimlerine ulaşacaklar, resimlerin içinde Beverly'nin babası, Beverly ve kendisinin resmini görecek, ardından her şeyi hatırlamaya başlayacaktır. Ekranda 100 yıl önce çekilmiş resmi gören Virginia, bu şaşkınlıkla Peter'ı Willa'nın yanına götürecek ve çocukken gördüğü Willa'nın yaşlı bir kadın olduğunu görecektir. 

Bu sırada Peter'ın yeniden hayata geldiğini fark eden ve hiç yaşlanmamış olan Pearly, baş iblisten O'nunla savaşmak için izin alacak, bütün iblislik özellikleri elinden alınacak ve bir insanoğlu şeklinde Peter'ı öldürmesine izin verilecektir. 

Sonrasında Peter, Virginia'nın daveti üzerine O'nun evine gidecek, evin içinde Abby'i uyurken gördüğünde sürekli yaptığı resmin aslında Beverly'e ait olmadığını, o resimdeki kişinin Abby olduğunu anlayacaktır. Hasta olan ve ölmek üzere olan Abby'i 100 yıl öncesinden Willa'nın söylediği yatağa götürmek ve O'nu iyileştirmek için yeniden hayata geldiğini fark eden Peter, peşlerinde iblisler varken Abby'i annesi ile Beverly'nin ailesinin yaşadığı kasabaya götürecek, bu kasabaya onları yine çatıya gelen beyaz at götürecek, ancak kasabaya vardıklarında iblisler de oraya gelmiş olacaklardır. 20 kişilik bir iblis grubunun karşısında tek başına olan Peter, atın yardımı ile bütün iblislerin buzlu gölün altına girdiğine tanık olacak ve Pearly ile kavga etmeye başlayacak, sonrasında insani özellikleri olduğu için Pearly'i öldürecektir. Bu ölüm sonrasında Willa'nın bahsettiği yatağa Abby'i götürecekler ve alnından öptükten sonra baygın haldeki Abby iyileşecek ve Peter, beyaz atına atlayıp göklerde uzaklaştıktan sonra film son bulacaktır.

Bir yıldız geçidi gibi tanınmış bir çok oyuncunun bulunduğu, fantastik bir senaryonun içinde derinden dramın yaşatıldığı, oldukça etkileyici ve romantik görüntülerin, sözlerin ve anların olduğu, izlenmesini tavsiye edebileceğimiz bir gizem, romantik ve fantastik dram filmidir.