Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

24 Kasım 2019 Pazar

Sinema: Macellan - Magellan - Evrende Yalnız mıyız?.. / Konusu, Özeti, Afişler

Macellan - Magellan

Oyuncular; Brandon Ray Olive, K. Danor Gerald, Matthew Mercer, Whitney Palmer
Yönetmen; Rob York
Tür; Dram, Gizem, Bilim Kurgu

Konusu; Film, Satürn'ün uydusu Titan, Neptün'ün uydusu Triton ve Eris gezegeninden ne olduğu bilinmeyen şekilde sinyaller alan Nasa yetkililerinin, bu uydu gezegenlere bir astronot göndermeleri sonrasında gelişen olayları konu almaktadır.

Özeti; Roger Nelson, evrende bilinmezleri keşfetmek arzusu ile dolu başarılı bir astronottur ve Nasa yetkilileri uzaydan gelen, ne olduklarını tam olarak anlayamadığı ancak bilinçli bir mekanizmanın düzenlediğini düşündükleri sinyaller almaya başlamışlardır. Evrendeki yıldız, gezegen ve pulsar gibi oluşumların sesi olmadığına karar verecekler ve Satürn'ün uydusu Titan, Neptün'ün uydusu Triton ve Eris gezegeninden gelen bu sinyallerin verici kaynağına ulaşmak için Roger'ın 10 sene sürecek olan uzay yolculuğuna çıkmasını ve bu yerlerdeki vericiler, yada sinyale sebep olan şeyler ne ise onlar hakkında bilgi edinmesini isteyeceklerdir.



Görevi zevkle ve heyecanla kabul eden Roger, hayatının fırsatını bulduğunu düşünecektir. Aynı zamanda Abigail ile evli olan Roger, bu ayrılığa eşinin katlanabileceğini düşünecek ancak Abigal için hiçbir şey kolay olmayacaktır. Bu derin uzay yolculuğu sırasında yıllarca uyuma kabinlerinde uyumak zorunda kalacak olan Roger'a aynı zamanda Ferdinand isminde bir yapay zekada eşlik edecektir. Bu sırada Nasa yetkilileri Çin'lilerin de aynı sinyalleri aldığını ve kendilerinden önce vericileri bulmaları konusunda endişelidirler. Ancak Roger, Macellan uzay aracı ile çıktığı bu yolculukta uykuya dalacak ve uyandığında kendisini Titan'a yaklaşmış bir şekilde bulacaktır.



Macellan, Titan'ın yörüngesinde bekleyecek ve Roger, küçük bir mekik ile Titan'a inecek, elindeki sinyali algılayan dedektör sayesinde sıvı metan gazları ile oluşmuş olan gölün içinden bilardo topu büyüklüğünde ve şeklinde olan cismi bularak yeniden mekiğine dönüp, çıkan fırtınanın bitmesini bekleyip, oradan da uzay aracına gelecektir. Verici olarak düşündükleri şeyi bulduğu için çok mutlu olan Roger, bu cisme dokunduğunda bazı görüler görmeye ve cisimden ışıklar çıkmaya başlar. Nasa komuta merkezine bu buluşun haberini verip sonrasında Triton için yeniden uykuya dalacak ve uyandığında kendisini Triton'a yaklaşmış bir şekilde bulacaktır.



Bu uzun uyku zamanları bittiğinde kendisini bekleyen yüzlerce mesajı kontrol eden Roger, içlerinden eşi Abigal ve Nasa'nınkileri cevaplayacak, Nasa yetkililerinin buluşun heyecanını yaşadıklarını görecek, eşinin ise bu uzun ayrılık konusunda yıprandığını fark edecektir. Aynı zamanda bu sıralarda aynı keşfe çıkmış olan Çin'li astronotlar Triton'da iken kaza geçirmişlerdir, bu kaza sonucu hepsi hayatını kaybetmişlerdir ve Nasa ile Abigal'de Roger için endişelenmektedirler. Bunun üzerine Roger, yine aynı şekilde Macellan uzay aracını Triton'un yörüngesinde bekletip, araştırmalar için kullandığı küçük mekik ile Triton'a inecek ve yüzeyi buzlu kayalıklardan oluşan Triton'da zorlu mücadeleler vererek diğer vericiyi de bulacaktır.



O'nun da görüntüsü aynıdır ancak çıkardığı ses tonlamalar açısından farklıdır. Son anda mekiğe yetişerek Macellan uzay aracına ulaşan Roger, bu cismi de inceleyecek, yine O'na dokunacak ve görüler görmeye başlayacaktır. Sonrasındaki durak ise Eris isimli gezegendir ve buraya ulaşan Roger, karanlık bir ortamın içinde yine vericiyi bulacaktır ancak bu sefer vericinin bulunduğu yerde garip bir sıvı örneği ile karşılaşacaktır ve numunelerini alıp uzay aracına geri gelecektir. Uzay aracına gelirken Ferdinand'ın Çin'liler tarafından hacklenmesi tehlikesi ile karşılaşacak, sonrasında sorunu düzeltip uzay aracına dönecektir. Burada aldığı numuneyi incelediğinde bir DNA yapısı olduğunu görecek ve bu durum başka hayatların olduğu gerçeğini ortaya çıkaracaktır. Çok mutlu olan Roger, Nasa'ya bu mutlu haberi verecek ancak sonrasında bulduğu bu üç vericiye aynı anda dokunup eline aldığında Macellan uzay aracına bilinmeyen uzay alanlarından milyarlarca sinyal gelmeye başlayacaktır.


Ferdinand, bunların bazılarını çözümlemeye çalışacak ve akıllı bir yaşamdan gelen sinyaller olduğuna karar vereceklerdir. Roger'ın bulduğu bu vericiler, derin uzaydaki akıllı yaşam ile iletişimlerine sebep olmuştur ve kendilerine en yakın olan sinyalde Oort bulutlarından gelmektedir. Aslında görevi bitmiş olan ve dünyaya dönmesi gereken Roger, yeni istikametini Oort bulutlarından gelen bu sinyalin olduğu yere çevirecektir ve Nasa'nın itirazlarına rağmen bundan vazgeçmeyecektir. Bu yolculuğa çıkması sonrasında filmde son bulur.

Uzay filmleri sevenler için önerilebilecek ve Evrende yalnız mıyız? sorusuna cevap aranılan senaryosu ile dikkat çekici ve sürükleyici, devam filminin de gelebilme ihtimali olan dram, gizem ve bilim kurgu filmidir.