Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

12 Kasım 2019 Salı

Sinema: Ritüel - The Ritual - İsveç Dağlarında Maceraya Çıkan 4 Arkadaşın Yaşadığı Gerilim Dolu Anlar... / Konusu, Özeti, Afişler

Ritüel - The Ritual

Oyuncular; Arsher Ali, Rafe Spall, Robert James-Collier, Sam Troughton
Yönetmen; David Bruckner
Tür; Gizem, Gerilim, Korku

Konusu; Film, maceraya atılmak için İsveç dağlarına giden 4 arkadaşın bu macerada başlarına gelen gerilim dolu olayları konu almaktadır.

Özeti; 5 kişilik arkadaş grubu birlikte yapacakları macera yolculuğunun planını yaparlarken aralarından Robert ve Luke, votka almak için bir markete girecekler ve marketi soyan hırsızlar Luke'un gözleri önünde Robert'i öldüreceklerdir. Luke, hiç bir şey yapamamış ve Robert'ın ölümüne seyirci kalmıştır. Aradan zaman geçecek ve geriye kalan dört arkadaş planladıkları bu macera turuna çıkacaklardır. Luke, Hutch, Phil ve Dom birlikte İsveç'in dağlarına gideceklerdir ve burada yol üzerindeyken Dom'un ayağı sakatlanacaktır.



Bu sakatlanma sonrasında kısa yoldan varış yerlerine gitmek için ormanı kullanacaklardır ve ormanda belirli bir süre ilerledikten sonra ağaçlara iç organları çıkartılarak asılmış bir hayvan göreceklerdir. Aynı zamanda ağaçların üzerinde ilginç işaretler vardır ve sonrasında şiddetli bir şekilde yağmur yağmaya başlar.

Yağmurun ardından ileride tahtadan yapılmış bir kulübe gören arkadaşlar buraya girecekler ve geceyi burada geçirmeye karar vereceklerdir.

Bütün arkadaşlar uykuya daldıklarında Luke birden uyanacak ve kendisini Robert'ın öldüğü günü yeniden yaşarken bulacaktır. Phill ise kendini çıplak bir şekilde evin içindeki tahtadan yapılmış bir heykele dua ederken bulacak, diğeri ise kabus görmek üzeredir ve bu yüzden altına işemiştir, öteki ise neden olduğunu bilmediği şekilde bağırmaya başlamıştır. Kendilerini bu şekilde bulan arkadaşlar sonrasında toparlanacaklar ve biran önce evden çıkmaya karar vereceklerdir. Yaşadıkları olaydan korkan arkadaşlar, aynı zamanda ormanda yollarını da kaybetmiş olacaklar ve gece olunca bir yerde kamp yapmaya karar vereceklerdir. Herkes kendi çadırını kuracak ve içeride uyudukları zaman birden bir gürültü kopacak ve aralarından Hutch'i bir yaratık alıp götürecektir.





Hutch'in peşinden giden arkadaşları O'nu ararken kamp alanını kaybedecekler ve bütün eşyaları da kamp alanında kalacaktır.

Yollarına devam eden ve aynı zamanda Hutch'i arayan arkadaşlar, yol üzerinde Hutch'in de daha önce gördükleri ağaçta asılı olan hayvan gibi öldürüldüğünü ve ağaca asıldığını göreceklerdir. Bunun üzerine iyice telaşlanacaklar, ormanın içinde uzunca bir yol katettikten sonra yine gece olacak ve onları takip eden yaratık bu seferde Phil'i alıp götürecektir. 

Artık sadece Luke ve Dom kalacak, bir çıkış yolu bulduklarını düşünerek kaçtıkları ormanda karşılarına ateşlerden yollar yapılmış bir alan gelecektir ve bu yolu yapan insanlar Luke ve Dom'u tutsak alacaklardır. Buradaki insanlar çevrelerindeki ormanın içinde bulunan ve Tanrı olarak adlandırdıkları bu vahşi yaratığa insan kurban etmektedirler ve Dom'u da bu yaratığa kurban edeceklerdir. Aynı zamanda bu yaratık kendisine müritler toplamaktadır ve Luke'in de müritlerinin arasına girmesini istemektedir. Çok güçlü ve vahşi olan bu yaratık insanların zihinleri
ile iletişim kurabilmekte ve onlara istediği gibi de görünebilmektedir. Bir ritüel düzenleyerek Dom'u, bazı özellikleri ile geyiğe, bazı özellikleri ile insana benzeyen bu dev yaratığa kurban vereceklerdir.



Ve sonrasında Luke, tutsak alındığı yerden kaçarak içinde bulunduğu garip yeri yakmaya başlayacaktır. Burası ölü olan insanların cesetlerinden bile seslerin çıktığı gizemli ve ürkütücü bir yerdir.

Bu alanı tamamen yakmayı başaran ve sonrasında ormana kaçarak canını kurtarmaya çalışan Luke'ın peşinden dev yaratık gidecek, ancak yaratık güneş doğduğunda yok olmaktadır ve Luke, ormandan çıkışı bulduğunda güneş doğacak ve yaratık O'nu öldürmeyi başaramayacaktır. Luke'ın kurtulması görüntüsünden sonra film son bulur.

Oldukça ilginç bir görüntüsü olan yaratık ile karşılaşacağınız, macera yaşamak isteyen dört kişilik arkadaş grubunun bu yaratığa karşı verdiği yaşam mücadelesine tanık olacağınız netflix yapımı olan film, gizem, gerilim ve korku filmidir.