Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

21 Kasım 2019 Perşembe

Sinema: Sıfırın Altında: Dağdaki Mucize - 6 Below Miracle on the Mountain - Snowboard Yapan Eric'in Ölüm ile Yaşam Arasındaki Mücadelesi... / Konusu, Özeti, Afişler

Sıfırın Altında: Dağdaki Mucize - 6 Below Miracle on the Mountain

Oyuncular; Josh Hartnett, Mira Sorvino, Sarah Dumont 
Yönetmen; Scott Waugh
Tür; Dram, Macera, Biyografi, Gerilim

Konusu; Film, eski bir olimpik sporcu olan ve Sierra Nevada sıradağlarında snowboard yapan Eric'in yaşadığı gerçek olaylara dayalı yaşam mücadelesini konu almaktadır.

Özeti; Çocukluğunda babası ile ilgili sorunları olan ve babasının annesini terk etmesi sonucu zor zamanlar geçiren Eric, ileride başarılı bir sporcu olacak ancak sorunları nedeni ile sporu bırakmak zorunda kalacaktır. Ve sonrasında ruhsal bir çıkmaza giren Eric, bir arkadaşının yönlendirmesi ile de uyuşturucuya başlayacaktır. Sporu bırakınca aradığı tatmini uyuşturucuda bulan Eric, bu sebepten annesi ile de sık sık tartışacak, kendisini çok seven annesi O'na yardımcı olamadığı için çok üzülecektir.




Ve sonrasında Sierra Nevada dağlarında bir dağ evinde inzivaya çekilerek kafasını dinlemeye karar veren Eric, burada hem uyuşturucu kullanacak hemde fırsat buldukça snowboard yapacaktır.

O gün kaldığı kulübeden dışarı çıktığında kapı arkasından kapanacak ve kapıyı açmak için ayağı ile vuracak ancak bu sırada bacağı yara alacaktır. Kullandığı uyuşturucunun etkisi ile bu durumu umursamayan Eric, snowboard yapmaya gidecek ve yolda kendisini araba ile alan arama kurtarma görevlisi Sarah sayesinde kayak merkezine ulaşacaktır. Burada kaymaya başlayan Eric, teleferik ile tekrar çıkacak ve sonrasında çıkan bir fırtına yüzünden her yeri sis kaplayacaktır. Bu sisin içine giren Eric, yolunu kaybedecek, yanlış yollara sapacak ve uçsuz bucaksız karlı ve dağlık alanda kaybolacaktır.

Belirli bir süre kayarak yol alacak ancak kaybolduğunu anlayınca yürüyerek devam etmeye başlayacaktır. İlk geceyi de dağın eteklerinde yol alarak geçiren Eric, sonraki günlerde buzla kaplı bir gölün üzerinden geçerken buz kırılacak ve içerisine düşecektir. Bu sırada cebinden düşen uyuşturucu poşetini buz gibi suyun içinde bulabilmek için yaşam mücadelesi verecek ama sonunda çıkmayı başaracaktır. Çıktıktan sonra ıslak elbiseleri nedeniyle donma tehlikesi geçiren Eric, elbiselerini çıkaracak ve çıplak bir şekilde karın üzerinde elbiselerinin kurumasını bekleyecektir.



Bu sırada karşı dağın tepesinde tesisi görecek ancak bunun bir halüsinasyon olduğunu ertesi gün anlayacaktır. İçmek için su ihtiyacı olduğu bir zamanda karı eritmesi gerekmektedir ve bunun için kullandığı uyuşturucuları dökecek ve poşetini su yapmak için kullanacaktır.

Ertesi gün yoluna devam edecek ve tesis olarak gördüğü yerin halüsinasyon olduğunu fark edecektir. Bu arada ormanda vahşi kurtlarda bulunmaktadır ve bazen Eric'in karşısına çıkmışlardır. Açlık, donma tehlikesi gibi zor durumlar yaşayan Eric'in karlı dağlar içinde kaybolması üzerinden bir hafta geçmiştir ve telefonu da sinyal alamamaktadır. Bu sırada telefonun şarjı da bitecek ve sadece kendisindeki radyodan  kurtarma ekibinin radyo sinyalini fark ederek O'nu kurtarması umudu ile tepe bir alana çıkmaya çalışacaktır. 

Ancak bu sırada evde yaraladığı bacağı artık iyice morarmıştır ve yürümekte zorlanmaktadır. Bacağından kopan bir et parçasını da yiyen Eric'i, bir hafta sonunda annesinin kendisini merak etmesi üzerine aramaya başlayacaklardır. Böyle zorlu bir yaşam mücadelesi verdiği sırada Eric, hayatındaki bir çok olayı düşünmüş, kendini ve çevresindekileri yargılamış, içindeki doğruluğa daha çok yaklaşmıştır. Çok zor bir şekilde sürünerek tepeye kadar ulaşan, bedeni soğuk yüzünden bitap düşmüş olan Eric, sekizinci günde arama kurtarma ekibinin radyonun sinyalini görmesi üzerine, baygın halde kaldığı tepeye helikopterlerle gelecekler ve O'nu kurtaracaklardır.



Bu olay sonrasında Eric artık çok değişmiş biri olarak yaşamına devam edecektir. Uyuşturucuyu bırakmış ve bir antrenör olmuştur. Böylelikle film son bulur.

Gerçek bir hayat hikayesinin anlatıldığı filmde, her yanı karlarla kaplı, içerisinde vahşi kurtların olduğu dağların içinde kaybolan Eric'in yaşam mücadelesine tanık olacağınız, dram, macera ve biyografik gerilim filmidir.