Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

9 Kasım 2019 Cumartesi

Sinema: Uçuş Planı - Flight Plan - Bir Uçak Yolculuğu Sırasında Kızı Kaçırılan Bir Annenin Hikayesi... / Konusu, Özeti, Afişler

Uçuş Planı - Flight Plan

Oyuncular; Jodie Foster, Peter Sarsgaard, Sean Bean
Yönetmen; Robert Schwentke
Tür; Dram, Suç, Polisiye, Gerilim

Konusu; Film, Kyle Pratt ismindeki bir uçak mühendisinin NewYork'a yolculuk etmek için kızı ile bindiği uçakta, uçağı kaçıran ve fidye isteyenler tarafından kızının alı konulması ile yaşanan gerilim dolu olayları konu almaktadır.

Özeti; Kyle, kısa bir zaman önce eşini kaybetmiştir ve Berlin'den eşinin cenazesini alarak NewYork'a gitmektedir. Uçağın kargo bölümünde cenazenin bulunduğu tabut vardır ve kızı ile birlikte aynı uçakta yolculuk edeceklerdir. Aynı zamanda Kyle, bir uçak mühendisidir ve bulunduğu uçağın özelliklerini çok iyi bilmektedir. Uçak kalktıktan belirli bir süre sonra kızı ile uykuya dalacaklar ve Kyle, uyandığında yanında kızını göremeyecektir.






Bunun üzerine uçağın içinde kızını aramaya başlayacak ancak hiç bir yerde bulamayacaktır. Sonrasında hosteslere bilgi verecek, kızının kaybolduğunu söyleyecek ancak bütün aramalar sonucu hosteslerde kızına ulaşamayacaklardır.

Ardından bu konu kaptana bildirilecek, kaptan prosedürlere uygun olan genel bir arama başlatacak, uçaktaki bütün yolcular yerlerine oturacak ve eşya kabinlerinden, tuvaletlere kadar her bölüm aranacaktır ancak Kyle'nin kızını bulamayacaklardır. Bunun üzerine yolcu listesini kontrol ettiklerinde Kyle'nin uçağa yalnız bindiği gözükecektir. 

Kızının uçuş bilgileri kayıtlarda gözükmemektedir ve Kyle'ye psikolojik sorunları nedeniyle halüsinasyon gördüğü suçlamasında bulunacaklardır. Bu sırada uçakta görevli olan polis Kyle'nin bu durumundan şüphe duyarak O'nu göz altında tutmaya başlamıştır ve yaşanan olaylar Kyle'de öfke patlamalarına neden olmuştur. Kızı kaybolmuştur ve bunu kimseye ispatlayamamaktadır. Uçağın her yerini aramaya çalışan Kyle'ye engel olacaklar, ancak uçağın bütün kısımlarını çok iyi bildiği için tuvaletteyken kaçmanın yollarını bulacak, bu kaçış sırasında kargo bölümüne de bakacak ama yine kızına ulaşamayacaktır. Ve artık çaresizce beklerken Kyle ile ilgilenen polis Gene'nin bu işle ilgili olduğu ortaya çıkacak ve kargo bölümüne giden Gene, Kyle'nin eşinin tabutunun içinden bombaları çıkarıp Kyle'nin kızını sakladığı yerlere yerleştirecek ve kaptanın yanına giderek Kyle'nin 500 milyon dolar istediğini yoksa uçağı patlatacağını söyleyecektir.




Bütün bunları Gene düzenlerken, suçu Kyle'nin üzerine atmayı planlamaktadır ve kaptan ile Kyle'nin konuşmasına da izin vermemektedir. Aynı zamanda Gene ile iş birliği içinde olan uçakta birde hostes vardır ve bütün olayları birlikte düzenlemişlerdir.

Hatta Kyle'nin eşini bile Gene öldürmüştür sırf bu uçak kaçırma olayını düzenlemek için. Tüm bunlardan habersiz kaptan, şirketi arayacak ve Gene'nin istediği hesaba para yatırılacaktır. Sonrasında uçak iniş kararı alacak ve en yakın bölgeye inecek, bütün yolcular indikten sonra Kyle, çocuğunu aramak için uçakta kalacak, Kyle uçaktan inmeden Gene O'nu öldürerek suçu Kyle'nin üzerine yıkmayı planlarken Kyle, uçağın içinde Gene ile zorlu bir mücadele içine girecek ve uçağın her yerini bilmesi ile ilgili avantajı sayesinde kızını da kurtaracak ve Gene'nin ölümüne neden olacaktır. 

Sonrasında kızı ile birlikte dışarı çıkan Kyle'yi gören kaptan ve yolcular ne kadar yanlış kararlar aldıklarını görecekler ve hepsi özür dileyecektir. Gene ile işbirliği içinde olan hostes de yakalanacak ve film böylelikle son bulacaktır.

Ancak filmin son sahnelerine doğru neler yaşandığını anlayabileceğiniz, bir annenin kızını bulmak için yaşadığı gerilim dolu anlara tanık olacağınız, oldukça sürükleyici konusu ile bir dram, suç, polisiye ve gerilim filmidir.