Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

4 Aralık 2019 Çarşamba

Sinema: Boş Oda - Vacancy - İnsanlara İşkence Yapılan Bir Otele Giden Evli Bir Çiftin Yaşadığı Gerilim Dolu Anlar... / Konusu, Özeti, Afişler

Boş Oda - Vacancy

Oyuncular; Kate Beckinsale, Luke Wilson, Frank Whaley
Yönetmen; Nimrod Antal
Tür; Aksiyon, Gerilim, Korku

Konusu; Film, David ve Amy Fox isimli evli bir çiftin arabalarının ıssız bir yolda bozulması sonucu girdikleri otelde insanlara işkence yapıldığının farkına varmaları ile yaşanan aksiyon ve gerilim dolu olayları konu almaktadır.

Özeti; David ve Amy, sorunlu bir birliktelikleri olan evli çifttirler ve yanlışlıkla girdikleri ıssız bir yolda arabaları bir rakuna çarpmamak için yoldan çıkacak ve sonrasında arıza verecektir. Ancak kısa bir süre sonra bir benzin istasyonuna gelecekler ve buradaki bir adam onların arızalarını giderecek, sonrasında yola devam ettiklerinde arabaları tamamen bozulacak ve ikisi birlikte yürüyerek az önce geldikleri benzin istasyonuna geri döneceklerdir. Burada konuştukları tamirciyi arayacaklar ancak bulamayınca istasyonun yanındaki otele sormaya karar vereceklerdir.




Otele girdiklerinde bir kadının çığlık sesini duyacaklar ve otel müdürü olduğunu söyleyen Mason gelip televizyon izlediğini ifade edecek ve onlara bu saatte tamirci bulamayacaklarını, isterlerse otelde kalıp sabah tamirciye ulaşabileceklerini söyleyecektir.

Bunun üzerine otelde kalmayı kabul eden Amy ve David, odalarına gittiklerinde yan odaya bağlı olan kapıdan ve kendi kapılarından darbe sesleri gelecektir ve buna sebep olan şeyin ne olduğunu anlayamadıkları için müdüre şikayet edecekler ve kısa bir zaman sonra gerçeklerin farkına varacaklardır.

David, müdüre şikayet edip odaya tekrar döndüğünde televizyon izlemek isteyecek ve hiç bir kanalı çekmeyen televizyon yüzünden orada bulunan kasetleri video oynatıcıya takacaktır ve kendi kaldıkları odada insanlara yapılan işkenceleri izleyeceklerdir. Gördükleri karşısında şaşkına dönen çift, odanın belli başlı bölgelerine yerleştirilen kameraları fark edecekler ve artık hayatlarının tehlike altında olduğunu anlayacaklardır. Bunun üzerine kaçmaya çalışacaklar ancak videoda gördükleri yüzü maskeli insanlar odalarının çevresini sarmıştır ve dışarı çıkmalarına engel olmaktadırlar. Korku ve panik ile ne yapacağını düşünen çift, buldukları bir fırsatta dışarı çıkacaklar ancak eli bıçaklı ve maskeli tipler onları kovalayınca yeniden odalarına geri döneceklerdir.




Sonrasında otelin önüne bir tırın geldiğini görecekler ve aşağı inen tırcıdan yardım istediklerinde, bu tırcının da onların iş birlikçisi olduğunu anlayacaklardır.

Odalarının içinde hapis kalan çift, sonrasında odadaki kamera kayıtlarını izlediklerinde psikopatların banyodan içeri girdiklerini fark edecekler ve banyoyu kontrol ettiklerinde aşağıya doğru gizli bir tünelin olduğunu göreceklerdir. Bu tünelin içine giren çift, farelerle dolu, karanlık ve dar olan tünelden geçerek müdürün kontrol odasına gidecekler, buradaki telefon ile 911'i arayıp yardım isteyecekler ancak bu sırada psikopatlar gelecek ve yeniden tünele girerek başka bir odaya kaçmak zorunda kalacaklardır. 

Bulundukları odada gizlenirken, 911'in gönderdiği bir polis, oteli kontrol etmeye gelecek, bu sırada David ve Amy, polisten yardım isteyecek ve işkence kasetlerini izleyen polis onlara yardım etmeye çalışırken psikopatlar tarafından öldürülecektir. Sonrasında David ve Amy, kaçmayı başaracak ve bir odaya girecekler, Amy'in elbisesinden bir parça alarak banyonun penceresine takıp dışarı kaçmış süsü verecekler ve Amy'i tavan arasına saklayan David, resepsiyon alanındaki silahı almak için dışarı çıkmaya çalışacaktır. Ancak çıkarken psikopatlar David'i yaralayacak ve David, olduğu yere kanlar içinde bayılıp kalacaktır.



Psikopatlar Amy'in elbisesinden bir parçayı pencerede görünce dışarı kaçtığını sanacak ve sabaha kadar dışarıda O'nu arayacaklardır. Hava aydınlanınca tavan arasından aşağı inen Amy, kaçmaya çalışacak, kendi arabalarını bulup içine girdiği sırada psikopatların ikisi de arabaya saldıracak ve kaza sonucu iki psikopatta ölecektir.

Yara almadan kurtulan Amy'i ise şimdi otel müdürü Mason kovalamaktadır ve aksiyon dolu bir mücadele yaşandıktan sonra Amy, Mason'ı öldürecek ve sonrasında David'in hala yaşadığını fark edecektir. Bunun üzerine 911'i arayarak yardım isteyecek ve böylelikle film son bulacaktır.

İnsanlara işkence edip onları kameraya çeken psikopatların yönettiği bir otele giden, her şeyden habersiz evli bir çiftin yaşadığı aksiyon ve gerilim dolu anlara tanık olacağınız, ikinci bir devam filmi de olan aksiyon, gerilim ve korku filmidir.