Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

6 Aralık 2019 Cuma

Sinema: Canavar - Cloverfield, New York'un Merkezinde Bir Canavar Saldırısı... / Konusu, Özeti, Afişler

Canavar - Cloverfield

Oyuncular; Michael Stahl-David, Lizzy Caplan, Jessica Lucas
Yönetmen; Matt Reeves
Tür; Aksiyon, Gerilim, Bilim Kurgu

Konusu; Film, ansızın ve nereden geldiği bilinmeyen dev bir canavarın New York'a saldırısını konu almaktadır.

Özeti; Rob, Marlena, Lily, Jason ve Hud isimli arkadaşlar Manhattan'da düzenlenen bir partiye katılmışlardır. Oldukça kalabalık olan bu partide insanlar eğlenirken birden dışarıdan depreme benzeyen sarsıntılar ve darbe sesleri gelecek, insanlar dışarı çıktıklarında binalarda patlamalar olduğunu ve ne olduğunu anlamadıkları bir şeyin binaları yıkmaya başladığını göreceklerdir. Bunun üzerine kaçmaya başlayacaklar, Manhattan caddeleri bir anda savaş ve kaos alanına dönüşecek, bu beş arkadaş bir çok insan ile birlikte Manhattan'dan çıkmanın yollarını arayacaklardır. Köprüden geçmeyi düşündükleri sırada ortaya çıkan canavarın saldırısına uğrayacaklar ve yine geri dönmek zorunda kalacaklardır.




Bu sırada Rob'un kardeşi Jason ölecek, ve Rob, sevgilisi Beth'in bulunduğu binanın içinde çıkan sarsıntılar yüzünden sıkıştığını öğrenecektir. Aynı zamanda bu canavarın içinden çok daha küçük, köpek boylarında ancak örümceğe benzeyen yapısı ile başka vahşi yaratıklar çıkmaktadır ve insanlara saldırmaktadırlar. 

Geriye kalan Rob, Marlena, Lily ve Hud, hepsi birlikte bir metro istasyonuna giderek Beth'i kurtarmaya çalışacaklardır. Metro tünelinde belirli bir süre ilerledikten sonra bu küçük vahşi yaratıklar onlara saldıracak ve aralarından Marlena'yı ısıracaklardır. Sonrasında bir çıkış bulan arkadaşlar dışarı çıkacaklar ve onları askeri birlikler karşılayacaktır. Panik içindeki askerler bu dev canavara karşı yenildiklerini söyleyecekler, her yerde yaralanmış askerleri görecekler, sonrasında Marlena, ısırıldığı için bir enfeksiyon kapmış olacak ve O'nu karantinaya aldıklarında feci bir şekilde ölecektir. Anlaşılacak ki bu küçük yaratıkların ısırıkları insanları öldürmektedir.

Bunun üzerine askeri birlikler canavarı yok etmek için büyük çapta bir bombalama yapmaya karar verecekler ve bombalama olana kadar şehirdeki bütün insanları tahliye etmeye çalışacaklardır. Ancak Rob, Beth'i kurtarmak istemektedir ve bombalama zamanına kadar Rob, Lily ve Hud, üçü birlikte Beth'in bulunduğu binaya gideceklerdir. Aksiyon ve gerilim dolu bir mücadele sonunda, yıkılmış gökdelenin içinden geçerek Beth'in dairesine ulaşacaklar ve içeride Beth'e bir demirin saplandığını ve baygınlık geçirdiğini göreceklerdir.






Ardından kendine gelen Beth'i kurtarıp hep birlikte kaçmaya devam edecekler, askeri birliklerin verdiği adrese doğru gidecekler, bu sırada canavar ve küçük varlıklarının saldırısına uğrayacaklar ama helikoptere binmeyi başaracaklardır.

Askeri helikoptere binen arkadaşlar, yükseldikleri sırada canavarın bombalandığını görüp sevinecekler ancak ölmeyen dev canavar, helikopteri düşürmeyi başaracak ve içinden sadece Hud, Beth ve Rob çıkabilecektir.

Sonrasında canavar Hud'u da öldürecek ve bir köprünün altına kaçmayı başaran Beth ve Rob, askeri birliklerin büyük çapta bir bombalama yapmasının ardından hayatlarını kaybedeceklerdir. Böylelikle film son bulur.

Hud'un elindeki kamera görüntülerine göre düzenlenmiş filmde, New York'un göbeğinde yaşanan aksiyon ve gerilim dolu bir canavar saldırısına tanık olacaksınız. Serinin birincisi olan film aksiyon, gerilim ve bilim kurgu filmidir.