Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

14 Aralık 2019 Cumartesi

Sinema: Hush - Sessizlik İçinde Bir Yaşam Mücadelesi... / Konusu, Özeti, Afişler

Hush

Oyuncular; Kate Siegel, John Gallagher Jr., Michael Trucco
Yönetmen; Mike Flanagan
Tür; Aksiyon, Slasher Gerilim

Konusu; Film, çocukluğunda geçirdiği bir kaza sonucu sağır ve dilsiz olan Maddie ismindeki bir yazarın, yalnız yaşadığı ormanlık alandaki evine gelen bir psikopat katil tarafından öldürülmeye çalışılması ile gelişen olayları konu almaktadır.

Özeti; Maddie, daha rahat yazı yazmak için belirli bir süreliğine ailesinden ayrılarak ormanlık alandaki sessiz ve sakin olan müstakil evine gelmiştir. Burada görüştüğü Sarah isminde bir komşusu ve O'nun John isminde bir sevgilisi vardır. Aynı zamanda evinde kedisi ile yaşayan Maddie, çocukluğunda geçirdiği bir hastalık nedeni ile hem sağır hemde dilsiz olmuştur. Ancak dudak okuyabilmektedir ve bu konu hakkında kendini oldukça geliştirmiştir. O gece kendisini ziyarete gelen Sarah'ın yanından ayrılmasından kısa bir zaman sonra evinde mutfak işleri ile uğraşırken kırılmaz camdan oluşan kapısına Sarah, panik halinde ve yaralı bir şekilde gelecektir ancak Maddie, O'nun sesini duyamadığı için Sarah, dışarıda kalacak ve akabinde arkasından gelen bir katil önce uzaktan attığı ok ile sonrasında yanına gelerek bıçakla Sarah'ı öldürecektir.






Hala yanı başında olanların farkında olmayan Maddie, işlerine devam edecek, bu sırada katil Sarah'ın cesedini saklayacak ve gizlice Maddie'nin evine girecektir. Eve girdikten sonra Maddie'nin telefonunu alacak ve bilgisayar başında yazı yazmaya başlayan Maddie, bilgisayar ile telefonu birbirine bağlı olduğu için az sonra bilgisayarına bulunduğu anın resimlerinin çekildiği bir mesaj gelecektir.

Ve gelen olarak kendi telefonunu görünce evde biri olduğunu anlayacak ve kapının önüne baktığında maskeli ve elinde telefonu olan bir adam görecektir. Hemen kapıyı kapatacak ve neler olduğunu anlamaya çalışacaktır. Camın arkasında duran maskeli katil için Maddie, cama bir yazı yazacaktır ve yüzünü görmediğini ve gitmesi gerektiğini söyleyecektir. 

Ancak bu yazı üzerine katil, maskesini çıkaracak ve Maddie ile eğlenmek istediğini söyleyecektir. İnsan öldürmekten zevk alan ve bu durumu eğlenceli hale getirmeye çalışan katil, sırtındaki arbalet ve elindeki bıçak ile Maddie'ye gerilim ve korku dolu anlar yaşatıp öyle öldürmeyi istemektedir. Aynı zamanda katil, evin elektrik sistemini dışarıda olduğu için kesmiştir ve Maddie, interneti kullanamamaktadır. Evin içine hapis olan Maddie, kendince çareler düşünmeye başlayacak, arka odaya geçtiğinde katilde arka odanın camına gelerek Sarah'ın cesedini camdan Maddie'ye gösterecek, sonrasında Maddie, Sarah'ın arka cebinde telefon olduğunu düşünüp evin önündeki arabasının alarmını çalıştırıp katilin dikkatini arabaya çekecek ve evin arkasındaki Sarah'ın cesedinin cebinden telefonu almaya çalışacak ancak telefonu bulamayacaktır.





Telefonu bulamayınca katile yakalanmadan son anda içeri girecek ve katil evin çevresinde dolaşırken dışarı çıkıp merdiven altına saklanacaktır. Belirli bir süre burada bekleyip ormana kaçmaya çalışırken katilin arbaleti olduğunu fark edip yeniden eve girecektir. Sonrasında çatıya çıkan Maddie, el fenerini evin arkasındaki ormanlığa atarak bu seferde katilin dikkatini oraya çekmeye çalışacak ancak katil Maddie'yi çatıdan inerken görünce arbaleti ile ok atıp bacağından yaralayacaktır.

Ardından katil, çatıya çıkmaya çalışırken bacağındaki oku çıkaran Maddie, oku katile saplayacak ve katil yere düşünce Maddie, tekrar eve girecektir ancak bu sefer arbaleti Maddie almıştır. İçeride arbaletin yayını ayarlamakla ilgilenirken dışarıya Sarah'ın sevgilisi John gelecek ve katil polis numarası yaparak John'u oyalayacaktır. Ardından John,  katilin polis olmadığını anlayacak ancak katil elindeki bıçak ile John'u da öldürecek, John'un ölümünden sonra uygun bir zamanda dışarı çıkan Maddie, arbalet ile katili vuracak ancak kolundan yaralanan katil, Maddie eve girerken elini kapıya sıkıştırıp yaralanmasına neden olacaktır.

Hem bacağından, hemde elinden ağır yara alan Maddie, artık dayanamayıp katile rest çekecek ve korkmuyorsa içeri girmesini söyleyecektir. Bunun üzerine eline bir bıçak alarak kendini banyoya kapatan Maddie, banyonun penceresinden girerek arkasına gelen katili duymayacak ancak konuşan katilin nefesini ensesinde hissedince elindeki bıçağı katile saplayarak kaçacaktır.





Çok yorgun düşen Maddie, mutfakta yere yığılacak ve peşinden gelen katil ile aralarında bir mücadele yaşanacak, katil Maddie'yi boğarak öldürmek üzere iken çevresinde bulunan bir delici alete uzanan Maddie, katili boğazından delerek öldürecektir ve film böylelikle son bulacaktır.

Sağır ve dilsiz olan bir kadının O'nu öldürmek isteyen psikopat bir katil karşısında verdiği yaşam mücadelesine tanık olacağınız, aksiyon ve slasher gerilim filmidir.