Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

21 Aralık 2019 Cumartesi

Sinema: Koleksiyoncu - The Collector - İnsanlardan Koleksiyon Yapan Bir Psikopat... / Konusu, Özeti, Afişler

Koleksiyoncu - The Collector

Oyuncular; Josh Stewart, Juan Fernández, Madeline Zima
Yönetmen; Marcus Dunstan
Tür; Gerilim, Korku

Konusu; Film, insanları toplayarak onlardan koleksiyon yapan psikopat bir katilin, bir ailenin evine girmesi sonrasında eve gelen hırsızın bu psikopatla karşılaşması ile gelişen olayları konu almaktadır.

Özeti; Arkin isimli bir tesisatçı, eşinin tefecilere olan borcunu ödeyebilmek için ortaklaşa çalıştığı kişilerle anlaşarak son olarak çalıştığı bir kuyumcunun evine girip kasasındaki değerli mücevherleri almayı planlamaktadır.Tesisat işlerini yaparken aile üyeleri ile de tanışan Arkin, o gün ailenin evden ayrılacağını ve bu sebeple evin boş kalacağını düşünmektedir. O gece eve giren Arkin, kasanın bulunduğu yere gidip kasayı açarken evin bodrum katından gelen çığlık seslerini duyacak ve akabinde eve giren yüzü maskeli bir adamı fark edecektir. Eve giren bu adamdan saklanmaya çalışırken evin içinde her yerde tuzaklar olduğunu görecektir.




Yerlerde ayı kapanları, duvarlarda çiviler, ince tellerle hazırlanmış tuzaklar, her yerden çıkan delici ve keskin aletler ve bunların yanında evin bütün pencere ve kapıları içeriden tahtalarla ile kapatılmıştır ve dışarı çıkmak imkansızlaşmıştır. Evin içinde neler olduğunu anlamaya çalışan Arkin, evin babası Michael'in kanlar içinde yere yığıldığını ve maskeli psikopatın O'na işkence ettiğine tanık olacaktır.

Sonrasında bodrum kata inen Arkin, bodrumda evin annesi Victoria'nın da elleri bağlı bir şekilde kanlar içinde olduğunu görecektir. Eve gelen psikopat, aile üyelerine işkence etmektedir ve bundan önceki saldırdığı aileden bir adamı da bir kasanın içine kapatmış ve eve getirmiştir. Dilediği insanları öldürüp, dilediklerini kasalara kapatıp götüren ve koleksiyon yapan psikopat bir katildir evin içindeki.

Bu manzarayı gören Arkin, evin içinden kaçmanın yollarını arayacak, Michael ve Victoria'yı kurtarmak istese de bunu başaramayacak ve katil ikisini de işkenceler ederek öldürecektir. Ancak evde birde evin küçük kızı Hannah vardır ve nerede olduğu bilinmeyen bir şekilde saklanmıştır. Bu sırada evin büyük kızı Jill, erkek arkadaşı Chad ile birlikte eve gelecekler, Arkin onları uyarmaya çalışsa da bunu başaramayacak ve katil önce Chad'i öldürecek, sonrasında Jill'i bağlayacak ancak bağlandığı yerden Arkin sayesinde kurtulan Jill, bu seferde evin içindeki tuzaklara takılacaktır ve ölecektir. Bu olaylar sonrasında evden çıkmanın bir yolunu bulan Arkin, dışarı çıktığında evin penceresinden küçük kız Hannah'ı görecektir ve O'na yardım etmek için yeniden eve girecektir.




Hannah ile birlikte gerilim dolu bir kovalamaca yaşandıktan sonra katil, Arkin'i yakalayacak ve O'na işkence ederek bir yerde bağlayacaktır. O sırada Jill'in ölmeden önce 911'i araması nedeni ile eve polisler gelecek ancak katil dışarı çıkıp polisi de öldürecektir. Diğer tarafta Arkin, acılar içinde kendisini kurtarmayı başaracak ve Hannah'ı da yanına alıp, katili atlatıp evden kaçmayı başaracaklardır.

Sonrasında dışarı çıkacaklar ve ormanlık alanın içinden geçtikten sonra gelen polis arabalarını gören Arkin, arabaları durdurmak isterken birde polis arabaları O'na çarpacaktır ve sonrasında ambülans görevlileri Arkin'i alarak hastaneye doğru yola çıkacaklardır. 

Ancak Arkin, katil ile mücadele ettiği sırada yüzünü görmüştür, katil ise eve gelen ilaçlama ekibinden biridir ve henüz ölmemiştir. Bu sırada ambülansın kaza yapmasına neden olan katil, ambülansın içinden Arkin'i alıp kasaya koyacak ve götürecektir. Böylelikle film son bulur.

Akıl almaz yöntemleri ile insanlara saldırıp onlara işkence eden bir katilin yaşattığı gerilim dolu anlara tanık olacağınız, içerisinde kan, vahşet ve rahatsız edici bir çok görüntünün bulunduğu, devam filmi de olan gerilim ve korku filmidir.