Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

3 Aralık 2019 Salı

Sinema: Salgın - The Crazies - Biyolojik Bir Silah İnsanlara Bulaşınca... / Konusu, Özeti, Afişler

Salgın - The Crazies

Oyuncular; Timothy Olyphant, Radha Mitchell, Danielle Panabaker
Yönetmen; Breck Eisner
Tür; Aksiyon, Gerilim, Korku

Konusu; Film, biyolojik bir silah olarak üretilen kimyasal bir maddeyi taşıyan uçağın düşmesi ve bir kasabanın içme suyuna karışması sonrasında saldırganlaşan ve birbirini öldüren insanların ortaya çıkmaya başlaması ile gelişen olayları konu almaktadır.

Özeti; David ve Judy, aynı kasabada yaşayan evli çifttirler. David, kasabanın şerifi, Judy ise doktorudur. Herkesin birbirini tanıdığı bu sakin kasabada bir gün beyzbol maçı varken sahaya kasabadan tanıdıkları birisi elinde silahla girecek ve David'i nedensiz yere öldürmek üzere iken David, O'na ateş edecektir ve ölecektir. Nedenini anlayamadıkları bu olay üzerine cesedin otopsisi yapılınca sarhoş olmadığı ve her hangi bir şekilde uyuşturucu kullanmadığı ortaya çıkacaktır. Kısa bir zaman sonra ise bir aile babası yine nedensiz yere akli dengesini kaybedecek ve ailesini eve kapatıp evi yakarak onları öldürecektir.




Bu olay üzerine katil aile babasını karakola götüren David, ondaki bakışın daha önce beyzbol sahasında öldürdüğü adamdakinin aynısı olduğunu fark edecek ve kasabanın yakınlarındaki bir bataklıktan ceset ihbarı da gelince olayların kaynağını bulacaktır.

Cesedi kontrol ettiklerinde uçaktan atlamış bir paraşütçü olduğunu anlarlar ve hemen yakınlarında çok büyük bir uçak enkazı bulurlar. Bu enkazın bulunduğu yerdeki bataklık suyu sonrasında şehrin içme suyuna karışmaktadır ve ilk suyu kullananlar beyzbol sahasına gelen adamın yaşadığı evdir. Bu uçaktaki bir şeyin şehir sularına karıştığını ve insanları olumsuz etkilediğini anlayan David, başkan ile görüşecek ve şehir sularını kapatmasını isteyecek, ancak başkan buna karşı çıkınca kendi bizzat yapacaktır.

Bunların üzerine karakola gelince katil babanın bir zombiye dönüştüğünü, doktor arkadaşının hastalarına işkence eden bir caniye dönüştüğüne tanık olacak ve hemen eşini kasabadan göndermeye karar verecektir. Ancak kısa bir zaman sonra David'in evinin çevresinde askeri birlikler belirecek ve eşi ile birlikte kendisini bütün kasaba halkının toplandığı bir rehabilite alanına götüreceklerdir. Burada askerlerin denetimi altında kasaba insanları üzerinde testler uygulamaktadırlar ve bazılarını da hastalık kaptığı için öldürmektedirler. Ancak bu sırada bir kargaşa çıkacak, kasaba halkından insanlar askerlere saldıracak, bunun üzerine alandaki bütün askerler ve doktorlar helikopterlerle kaçacaklardır.





Bu sırada çadırların içerisinde sedyeye bağlanmış olan Judy, yanında kasabadan tanıdığı insanlar kendisi gibi sedyeye bağlı iken, hastalığı ilerlemiş birinin çadıra gelmesi ile gerilim dolu anlar yaşayacaklardır. Bir çok kişiyi elindeki tırpan ile öldüren hasta, Judy'e sıra geldiğinde olay yerine yetişen David'in son anda ateş etmesi ile ölecektir.

Bunun üzerine olay yerinden ayrılan David, Judy ve Becca isimli kadın, David'in yardımcısı Russell ile buluşacaklar ve tanıdıkları bir ailenin evine sığınacaklardır. Ancak askerler buraya da gelecekler, evin sahiplerini öldürdükten sonra diğerlerini bulamayacaklar ve kasabadaki diğer insanları öldürmeye devam edeceklerdir. Gece boyunca tarlalarda yol alan dörtlü, David'in beyzbol sahasında öldürdüğü ailenin evine gelecekler, içeride kimsenin olmadığını düşündükleri için biraz zaman geçirecekler ve sonrasında ev sahiplerinin hastalanmış bir şekilde kendilerine saldırdıklarına tanık olacaklardır. 

Bu kimyasal madde insanları saldırganlaştırmakta ve sonrasında hırçın bir zombiye dönüştürmektedir. Bu saldırıdan da kurtulduktan sonra bir araba bularak kasabadan çıkmaya çalışacaklar ancak helikopterli askerlerin kendilerine ateş açtığını fark edince bir araba yıkama tesisine girecekler ve bu sefer oradaki hastalanmış çalışanların saldırısına uğrayacaklardır. Bu saldırı sırasında Becca ölecek ve Russell'ın da hasta olabileceği kanısına varacaklardır. Russell, artık olduğundan daha sinirli davranmaktadır ve yol üzerine gelen bir ajan arabasının kaza yapmasını sağladıktan sonra bu hükumet ajanından bütün gerçekleri öğreneceklerdir.





Kasabaya düşen uçak askeri bir biyolojik silah taşımaktadır ve silahı denemek istedikleri yerleşim merkezi bu kasaba değildir ama uçak düşünce biyolojik silah etkisini kasabanın insanları üzerinde göstermiştir ve bu yüzden bütün dünyaya yayılmasını önlemek için kasabayı karantinaya alıp, kasabadaki herkesi öldürmeye başlamışlardır.

Duyduklarına sinirlenen Russell, ajanı öldürecek ve bunun üzerine David ile Russell arasında gerginlik yaşanmaya başlayacaktır. Tüm bunlara rağmen üçü birlikte yol almaya devam edecekler ve karşılarına karantina barikatı çıkınca Russell, hasta olduğu için kendini feda edecek ve bu fırsattan istifade David ile Judy, askerler görmeden barikattan geçmeyi başaracaklardır. 

Ancak sonrasında boş bir alış veriş merkezine ulaşacaklar, burada yine hastalanmış ve öldürülmüş, aynı zamanda kendilerine saldıran bir çok hasta ile karşılaşacaklar ve aksiyon dolu bir mücadele sonrasında kasabadan çıkmak için bir tır bulup kaçmayı başaracaklardır. Ancak bu sırada kasabaya bir nükleer bomba atılacak ve kullandıkları tır kaza yapacaktır. İçinden çıkan David ve Judy, tarlalarda günlerce yol aldıktan sonra karşılarına 128 bin nüfusu olan bir yerleşim merkezi çıkacak ve onları takip eden bilgisayar sistemi bu şehre de hastalığın bulaşma ihtimali olduğu için, önceki kasabada yapılan bütün prosedürleri bu yerleşim merkezi içinde uygulamaya alacaktır ve sonrasında film son bulacaktır.

Askeri bir biyolojik silahın kaza sonucu insanlara bulaşması ile yaşanan olayların sahnelendiği, aksiyon, gerilim ve korku filmidir.