Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

4 Aralık 2019 Çarşamba

Sinema: Ucubeler - Freaks - Toplumdan Soyutlanmak Zorunda Kalmış Özel Yetenekleri Olan İnsanların Hikayesi... / Konusu, Özeti, Afişler

Ucubeler - Freaks 

Oyuncular; Emile Hirsch, Lexy Kolker, Bruce Dern
Yönetmen; Zach Lipovsky, Adam B. Stein
Tür; Aksiyon, Gerilim, Fantastik, Bilim Kurgu

Konusu; Film, özel yetenekleri olan ve insanlar tarafından ucube olarak adlandırılan bazı insanların yaşadığı aksiyon ve gerilim dolu olayları konu almaktadır.

Özeti; Chioe, babası ile birlikte bir evin içinde hapis gibi yaşayan 7 yaşında bir kızdır. Babası O'nun, dışarıdaki hayatın kötü olduğunu ve kötü insanların çocukları öldürdüğünü söyleyerek evin içinde kalmasını sağlamıştır. Ancak büyüdükçe ve sorguladıkça dışarıdaki hayatı merak eden Chioe, aynı zamanda annesinin ölmüş olduğunu duyduğu için anne özlemi çekmektedir ve hep bir annesi olsun istemektedir. Dışarıya karşı tamamen izole edilmiş evden arada sırada ihtiyaçlarını almak için sadece babası çıkmaktadır ve son çıktığında Chioe'ye dondurma almak için söz vermiştir ama alamamıştır, dışarıda saldırıya uğramıştır ve eve yaralı gelmiştir.





Aynı zamanda sürekli evlerinin önünde yaşlı bir dondurmacı arabası ile beklemektedir ve bu durum Chioe'nin dikkatini çekince babasının uyuya kaldığı bir sırada evden çıkacak ve dondurmacı ile tanışacaktır.

Dondurmacı O'nu arabasına alacak, bir parka götürecek ve burada Chioe'i yaşlı dondurmacının rahatsız ettiğini düşünen bir polis yanlarına gelince, polisi telepatik güçleri ile etkilemeye başlayan Chioe ile ilgili gerçekler ortaya çıkacaktır. Ardından dondurmacı yaşlı adam, yani Chioe'nin dedesi O'na gerçekleri anlatacaktır.

Chioe, dedesi, annesi ve babası çok özel güçleri olan insanlardır ve ucube, anormal olarak anılmaktadırlar. Normal insanlar onlardan hem nefret edip, hemde korktukları gibi askeri birimlerde bu anormal insanları silah olarak kullanmak istemektedir. Dede, görünmez olabilmekte, Chioe'nin babası Henry, zamanı durdurabilmekte, çok hızlı hareket edebilmekte, Chioe ise telepatik güçlerle insanların zihinlerini kontrol edebilmektedir. Aynı zamanda bu tarz özel güçleri olan insanların gözlerinin kenarlarından da kan gelmektedir. Ve Chioe'nin babası, O'nu dış dünyadaki insanlardan korumak için evlerinin çevresine dışarıda 2 ay ama içeride 7 sene geçecek şekilde bir zaman balonu oluşturmuştur ve bebek olan Chioe, evin içinde 7 yıl geçirmiştir ve dışarıda henüz 2 ay geçmiştir.





Tüm bunları kızını insanlardan korumak için yapmıştır ve henüz 7 yaşında olan Chioe, güçlerini kullanmayı bilmemekte, çocukça istekler uğruna kullanmaya çalışmaktadır.

Dedesinin planı ise, askeri birimler tarafından esir alınmış olan Chioe'nin annesini, yani kızı Mary'i kurtarmaktır ve bunun için Chioe'nin güçlerine ihtiyacı vardır. 

Sonrasında Henry, kızının kayıp olduğunu anlayınca dedesi ile birlikte olduğunu görecek ve dedeyi evde tutsak alıp kızını her zaman kapattığı odaya kapatacaktır. Chioe, aynı zamanda mekan olarak başka yerde olan insanlara gözükebilmekte ve onları görebilmektedir. Kapalı kaldığı odada annesi ile görüşmeye başlayan Chioe, zorda olsa babasına annesinin ölmediğini ve yaşadığını ispatlayacak, eşinin öldüğünü sanan Henry, kızının eşini kurtarması için elinden geleni yapmasını isteyecek ve komşuları ile yaşadıkları olumsuz olaylar nedeni ile yerlerini öğrenen ajanlar ile aksiyon dolu bir mücadele içine gireceklerdir. Evin çevresini polisler ve ajanlar saracak, Chioe annesini kapalı kaldığı ve işkence gördüğü bir dağın içindeki gizli tesisten uzaktan etkileyerek kurtarmaya çalışacaktır.




Bu sırada dedesi ise evin içinde görünmez bir şekilde eve gelen ajan ile mücadele içine girecek, babası da aynı mücadelenin içinde birde zamanı durdurarak kızına zaman kazandıracak ve tüm bunların sonunda Chioe, annesini kurtarmayı başaracak ancak babası ve dedesi, evlerinin üzerine gönderilen roket ve ajanın ateş etmesi yüzünden hayatını kaybedecektir.

Babası ve dedesi O'nu kurtarmak için kendini feda etmiştir ve sonrasında kapalı tesisten kurtulan annesi uçarak son hızda kızının yanına gelmiştir ve O'nu alarak gökyüzünde kaybolmasının ardından filmde son bulmuştur.

Oldukça sürükleyici, heyecan verici ve harika bir kurgusu olan filmi izlemekten zevk alacaksınız. Birbirinden farklı özel yetenekleri olan insanların yaşadıkları aksiyon dolu mücadelelere tanık olacağınız, aksiyon, gerilim, dram ve fantastik bilim kurgu filmidir.