Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

20 Temmuz 2019 Cumartesi

Sinema: Örümcek Adam 1 - Spider Man 1 - Örümcek Özellikleri Gösteren Bir Süper Kahraman... / Konusu, Özeti, Afişler

Örümcek Adam 1, Spider Man 1

Oyuncular; Tobey Maguire, Willem Dafoe, Kirsten Dunst
Yönetmen; Sam Raimi
Tür; Aksiyon, Fantastik, Bilim Kurgu

Konusu; Film, bir örümcek ısırığı sonucu varlığı örümcek özellikleri göstermeye başlayan ve sonucunda süper kahraman olarak toplum içinde anılan bir insanın yaşadığı olayları konu almaktadır.

Özeti; Peter Parker, arkadaşları tarafından sürekli aşağılanan biridir ve bir okul gezisi sırasında örümceklerle ilgili bir laboratuvarda çok özel bir örümcek türü, sevdiği kız olan Mary Jane Watson'nun resmini çekme derdinde iken Peter'ı elinden ısırır ve dönüşüm olayı başlamış olur. Bu sırada Peter'ın, Harry Osborn isminde bir arkadaşı vardır ve Harry'nin babası Norman Osborn ise özel askeri silahlar üretmektedir ve istenilen üretimi yapamadığı için generaller ile başı derde girmiştir. İnsanoğlunun potansiyelini yükselteceğine inandığı araştırmasını henüz tamamlanmamış iken kendi üzerine dener ve sonucunda son derece kötü özellikleri olan bir varlığa dönüşür ve içinde ikinci bir kişilik oluşur. Yeşil Cin olarak adlandırılan canavar bir kişiliktir bu.





Bu sırada Peter'ın örümcek ısırığı sonucu vücudu tepki vermeye başlamış ve evinde kendi odasında bayılmıştır. Kendisine geldiğinde gözlük kullanmasına gerek kalmadığını, vücudunun daha atletik göründüğünü ve bedeninde belli başlı değişiklikler olduğunu fark eder.

Sonrasında okulda bazı arkadaşları ile gerginlik yaşayacak, bunun sonucunda hepsi Peter'ın yaptıklarını hayretle izleyecektir. Artık Peter'ın algıları çok iyi hale gelmiş, zıplayabilen, elinden örümcek gibi ağ çıkarabilen bir varlık olmuştur. 

Kendini tanımak için zaman ayırdıktan sonra artık ne olduğunu anlayıp, buna göre yeni hayatını yaşamaya başlayacaktır. Para kazanmak için dövüş arenalarına gider ve kazandığı müsabaka sonucu parasını almaya çalışırken bir soyguncu gelir ve soygun yapıp gider. Bu giden soyguncunun sonrasında Peter'ın amcasını öldürdüğü sanılacak ve O'nu kaçarken durdurmadığı için Peter, pişmanlık yaşayacaktır. Bu sırada Yeşil Cin ise generallere saldırmış, kendi amaçları için uğraşmaktadır. Peter ise, para kazanmak için kendi resimlerini çekip gazeteye satacaktır ve bu şekilde insanlar Örümcek Adam'ı tanıyacak, sonucunda kahraman ilan edeceklerdir. Peter, artık elbisesinin altında kendi hazırladığı kostümü ile gezmektedir ve Harry ile Marry'nin de içerisinde olduğu ve Yeşil Cin'in de katılacağı bir davete gidecektir.








Bu davette Yeşil Cin'in intikam almak istediği kişiler vardır ve onlar kendi çalıştığı şirketteki yönetim kurulunda bulunan insanlardır.

Davete aniden gökyüzünden uçan aracı ile gelen Yeşil Cin bu alanı bombalayacak ve çıkan patlamalar nedeni ile Marry, tam ölecekken Örümcek Adam gelip O'nu kurtaracaktır ve Yeşil Cin ile tanışmış olacaklardır. Sonrasında yapmak istedikleri için örümcek adamı önünde engel olarak gören Yeşil Cin, çıkardığı bir yangına gelen Örümcek Adam'ı, O'nu kendisi ile bir olmaya davet eder ve etmez ise düşman olacağını söyler. Bunu kabul etmeyen Örümcek Adam ile Yeşil Cin aksiyon dolu bir mücadele içine girecekler, Örümcek Adam'ı alt edemeyen Yeşil Cin, O'na zarar vermek için sonrasında anne annesine saldırır ve daha sonrada Marry Jane'i kaçırır. 

Bunun üzerine bulunduğu yere giden Örümcek Adam ile yine aksiyon dolu kavga sahneleri yaşanacaktır. Bir yanda Marry Jane, diğer yanda gezi aracının içinde çocuklar vardır ve bu sırada Yeşil Cin'in saldırısına uğramaktadır. Ama Örümcek Adam Marry Jane'i ve çocukları kurtaracaktır. Sonrasında Örümcek Adam'la yıkık bir evin içinde yalnız kalan Yeşil Cin bu kıyasıya kavganın sonucunda ölecektir. Ve film böylelikle son bulacaktır.

Filmin devamı olan başka bölümleri de vardır ve sonrasında Yeşil Cin, Harry ile devam etmektedir. Oldukça sürükleyici olan ve izlemekten zevk alacağınız Marvel yapımı aksiyon ve fantastik bilim kurgu filmidir.

Sinema: Godzilla 1 - Kurtarıcı Bir Canavarın Hikayesi... / Konusu, Özeti, Afişler

Godzilla 1, 2014

Oyuncular; Aaron Taylor-Johnson, Bryan Cranston, Ken Watanabe
Yönetmen; Gareth Edwards
Tür; Aksiyon, Gerilim, Fantastik, Bilim Kurgu

Konusu; Film, Godzilla isminde bir dev yaratığın dünyayı Muto ismindeki başka yaratıklardan kurtarmasını ve bu kurtarış sırasında yaşanan olayları konu almaktadır.

Özeti; Filipinler'de arkeolojik kazı yapan bir ekip yerin altında yüksek radyasyona maruz kalmış bir mağara bulurlar ve bu mağaranın içinde dev bir yaratığa ait iskelet ve bu iskeletin bulunduğu yerden dev bir yumurtadan çıkan bir yaratığın izlerini görürler. Sonrasında anlaşılacak ki bu izler denize doğru giren bir canlının varlığını göstermektedir. Bu sırada Japonya'da depremler olmaya başlamış, eşi ile birlikte bir nükleer santral araştırma merkezinde çalışan Joe, eşi Sandra'yı bu depremler sebebiyle daha fazla insan ölmemesi için kapattığı kapı sonucunda kaybeder.







Ve aradan 15 yıl geçer. Joe ve Sandra'nın oğlu büyümüş, bir eşi ve çocuğu olmuştur. Joe ise bu geçen süre zarfında nükleer santralde depreme neden olan olayların ne olduğunu anlamaya çalışmış, bölge karantina altına alınmış, çevresindeki herkes O'nun akıl sağlığından şüphe eder olmuştur.

Oysaki nükleer santraldeki yaşanan olayların sebebi Filipinler'de mağaradan çıkan varlıkla aynı tür olan ama bu seferki erkek olan ve Japonya'da yumurtası bulunan başka bir varlıktır. Ve bu varlıkların gelişebilmesi için radyasyona ihtiyaçları vardır. Bu sebeple Japonya'daki nükleer santralde bu olaylar yaşanmıştır ama bunu belirli bir araştırma grubu dışında kimse bilmemekte, Joe ise bu işi araştırmaktadır.

Joe, Japonya'da ki karantina alanında araştırma yaparken tutsak alınır ve oğlu ile birlikte bu erkek varlığın yumurtadan çıkışına şahit olurlar. Bu varlıklar aynı zamanda çevresini etkileyecek şeklide elektro manyetik darbeler yapabilmektedirler. Ve gelişmek için nükleer santrallere saldıran bu erkek varlığa uçaklarla müdahale edeceklerdir ama hiç bir işe yaramayacaktır. Elektro manyetik darbeleri ile çevresindeki her şeyi yok etmektedir. Bu sırada deniz altından Godzilla çıkarken görünür ve erkek olan bu varlığın karşısına dikilecektir. Godzilla'yı gören erkek varlık dişisini çağırmak için mesaj gönderir.






Ancak dişisi erkeğinden çok daha büyük ancak kanatları yoktur ve erkeği gibi uçamamaktadır. Ve bu varlıklara artık Muto denilmektedir.

Godzilla'yı kendileri için tehdit sanan insanlar aslında Godzilla'nın bu yaratıklarla savaşmak için geldiğini zamanla anlayacaklardır. Ve insanlar nükleer silah savaş başlıkları ile Muto'ları cezbedip onları denizin ortasına çekmek, onları takip eden Godzilla'da bölgeye gelince nükleer bombayı patlatma planı yaparlar. Ama bu plan işe yaramaz ve Muto'lar gemiden nükleer silahı alırlar ve kendileri için kullanırlar. Dişi Muto, nükleer silahın çevresine yumurtalarını yerleştirmiş, yavrularının radyasyonla beslenmesini sağlamıştır.  

Sonrasında Muto'lar, Godzilla ile kıyasıya bir kavga içine girerler. Bu sırada askerler nükleer başlığı yumurtaların içinden çıkarıp, yumurtaların olduğu yeri patlatırlar. Bunu gören anne Muto, mücadeleyi bırakır ve yumurtaların olduğu alana gelir. Ve bu olayı fırsat bilen Godzilla, ağzından çıkardığı mavi alev ile dişiyi yaralar ve sonrasında da erkeği öldürür. Yaralanan dişi, tam nükleer başlığı alacakken Godzilla, arkasından yakalar ve ağzının içine doğru gönderdiği o etkili mavi alevi ile dişi Muto'yu da öldürür. Bütün bu olayların sonrasında Godzilla ise denize girerek kaybolur ve böylelikle geliş amacı belli olur. Böylelikle film son bulur.

1990'lar da çekilmiş olan Godzilla filminin yeni versiyonu olan bu filmdeki Godzilla ve Muto'ların görüntüleri görülmeye değerdir. Heyecan ve gerilimin bir arada yaşandığı aksiyon, gerilim ve fantastik bilim kurgu filmidir.

Sinema: Jurassic Park 1 - Bir Dinozor Parkında Yaşanan Gerilim ve Macera Dolu Anlar... / Konusu, Özeti, Afişler

Jurassic Park 1

Oyuncular; Sam Neill, Laura Dern, Jeff Goldblum
Yönetmen; Steven Spielberg
Tür; Macera, Aksiyon, Gerilim, Bilim Kurgu

Konusu; Film, tarih öncesi çağlarda yaşamış olan dinozorların bazı bilim adamlarının deneyleri sonucunda günümüz dünyasında yeniden hayata getirilmesi sonucu ortaya çıkan olayları konu almaktadır.

ÖzetiFilm, bunların içinden bir dinozorun ( raptor) görevlilerin yükleme yaptığı sırada görevlilerden birine saldırmasıyla başlamaktadır. Bu dinozorları ise kazılar sırasında buldukları tarih öncesi zamanlara ait bir sivri sineğin fosilinden çıkardıkları DNA örneklerinden üretmişlerdir ve bu DNA'lar sonucu bir çok dinozor ortaya çıkarmışlardır. Sonucunda Jurassic Park isminde bir dinozor parkı yapmışlardır. Bu parkın kurucusu ise John Hammond isminde bir iş adamıdır ve John, Jurassic Park'ın kontrollerini yapması için Dr. Alan Grant ve Dr. Ellie Sattler'i parka davet eder. Bu doktorlar dinozorlar konusunda uzmandırlar ve zevkle gitmeyi kabul ederler. Aynı zamanda yanlarında Dr. Ian Malcolm'da bulunur.





Burası dünyadan izole olmuş, denizin ortasında bir adadadır ve ormanlarla kaplıdır. Jurassic Park'a gittiklerinde ise gördükleri karşısında hayrete düşerler. Çevresi metal kafeslerle kaplı ve yüksek voltajlı elektrik verilen şekilde güvenliği sağlamaktadırlar. Önce Brachiosaurus'ları sonrasında ise sürü ile gezen dinozorları görürler.

Bu sırada John, parkı tanıtmaktadır ve parkın güvenliği ile ilgili onay almaya çalışmaktadır. Amacı Jurassic Parkı halka açık hale getirmektir. Dr. Alan Grant ve Dr. Ellie Sattler, genetikçilerin ürettiği dinozor yumurtalarını görürler, onlara dokunurlar, bir rüya aleminde gibi gördükleri her şeyden çok etkilenirler ancak işler hiç aynı his ve duygularla devam etmeyecektir. Sonrasında raptorların bulunduğu kafese giderler, park hakkında bilgi alırlar ve parkta bir ana tur yapmaları gerekecektir. 

Ve yanlarına John Hammond'ın Tim ve Lex isminde torunlarını da alarak tur için özel olarak tasarlanmış araçlara binip, park içinde dolaşmaya başlarlar. İki araba peş peşe giderler ve tur sırasında aşağı inip hasta olan bir dinozorla ilgilenirler. Bu sırada parkın içerisinde çalışan bir görevli Dennis Nedry, dışarıdan insanlarla anlaşmıştır ve onlara dinozor DNA'ların örneklerini götürecektir. Parktan DNA'ları çalıp karşılığında para alacaktır ve bu yüzden parkın güvenlik sistemini devre dışı bırakmıştır. Aynı zamanda dışarıda yağmur vardır ve parkın içerisinde Dr. Alan Grant ve Dr. Ellie Sattler, hala turdalardır ama arabaları sistemin devre dışı olmasından dolayı durmuştur ve dinozorların kafesleri de açılmıştır.




Ve yanlarına dev bir Rex Tyrannosaurus yaniT-Rex gelir ve çocuklarla beraber arabada olan Dr. Alan ve Dr. Ian'a saldırır. Bu olay sırasında hepsi çok zorlu bir yaşam mücadelesi verirler ve çocuklarla beraber ormana kaçarlar.

Aynı zamanda Dennis Nedry, parktan kaçmaya çalışırken kusarak zehir atan bir dinozor tarafından öldürülür. Bu sırada Dr. Alan ve çocuklar, geceyi ormanda bir ağacın üzerinde geçirirler ve ertesi gün aşağı indiklerinde bir Dilophosaurus sürüsünün kendilerine doğru koştuğunu ve bu sürüyü bir T-Rex'in kovaladığını görürler. Dr. Ellie ise diğer taraftan parkın kapatılan sistemini bir şalter aracılığı ile yeniden açmaya çalışmaktadır. Tam bu sırada ise çocuklar ve Dr. Alan dinozorları engellemek için yapılmış kafeslerin kablolarından tırmanmaktadır ve çocuklardan Tim, elektrik gelince yüksek voltaja çarpılacaktır.

Ve Dr. Ellie'nın bulunduğu alana ise raptorlar gelmiştir, vahşice saldırmaktadırlar. Raptorların elinden kurtulan Dr. Ellie, Dr. Alan ve çocuklarla buluşur ve şimdide parkın merkezindeki bir kapalı alanda sürü halindeki raptorlardan kurtulmaya çalışırlar. Sonunda bütün güvenlik sistemlerini çalıştırırlar ama raptorlar akıl yürüttükleri için peşlerini bırakmaz, camı kırarak, kapıları açarak onları kovalamaya devam eder.






Sonunda ise raptorların saldırısı altında oldukları sırada devreye dev bir T-Rex girer ve raptorları öldürür. Ve geride sağ kalan Dr. Ian, Dr. Alan, Dr. Ellie, John Hammond ve torunları ile parktan helikopterle ayrılırlar. Ve film böylelikle son bulur.

Film dinozor görüntüleri ile sizi tarih öncesi zamanlara yolculuk ettirecek ve dinozorların vahşiliği ile her an heyecan ve gerilim içinde tutacak, Jurassic Park film serilerinin ilki olan macera, aksiyon, gerilim ve bilim kurgu filmidir. 

Sinema: Buz Devri 1 - Ice Age 1 - Buz Devri Macerası Başlıyor... / Konusu, Özeti, Afişler

Buz Devri 1, Ice Age 1

Oyuncular; Ray Romano, John Leguizamo, Denis Leary
Yönetmen; Chris Wedge, Carlos Saldanha
Tür; Macera, Komedi, Aile, Animasyon

Konusu; Film, buz çağı zamanındaki bir çok hayvanın eğlenceli ve komedi dolu maceralarını konu almaktadır.

Özeti; Film, bütün serilerindeki başlangıç sahnesi olarak görmeye alışacağımız sevimli sincap ile başlamaktadır. Bu sırada bir çok hayvan göç etmektedir ve onların içinde Manny isminde bir mamut yalnızlığı seçmiştir, yalnız dolaşmaktadır. Bu sırada bir tembel hayvan olan Sid, sürünün gerisinde kalmış ve peşine karahindi bağı çiçeği yüzünden iki tane öfkeli gergedan takılmıştır. Bu gergedanlardan kaçarken karşılarına Manny çıkar ve Sid'i gergedanların elinden kurtarır ve Sid, bundan sonra Manny'nin vazgeçilmez arkadaşı olacaktır.









İlk başlarda Sid'i istemese de sonrasında karşılarına, kaplanların saldırması sonucu kucağında bebeği ile nehre atlayan bir kadın çıkar ve kadın bebeğini Manny ve Sid'e emanet ederek nehir akıntısında kaybolur.

Bu olay üzerine bebeği insanların yanına götürmeye karar veren Manny ve Sid, bu sırada karşılarına çıkan kaplan Diego ile bebek konusunda münakaşa yaşarlar ve kaplan bebeği almak istediği için onlarla bir anlaşma yapıp, bebeğin ailesine onları götürmeyi teklif eder. 

Amacı bu yolculuk esnasında bebeği ellerinden almaktır ve ileride çok iyi dost olacak olan bu üçlü beraber insanların yaşam alanlarına doğru yolculuğa çıkarlar. 

Yolda karşılarına çıkan bir çok farklı hayvanlarla yaşadıkları eğlenceli olaylar sonrasında kaplan Diego'nun arkadaşları Manny'e tuzak kuracaklardır ama yolculuk esnasında Manny ve Sid ile dost olan Diego, kaplanlara ihanet eder ve Manny ile Sid'in ve bebeğin öldürülmesine engel olarak hep beraber bebeği insanlara ulaştırırlar.












Ve çok iyi bir dost olarak bu üçlü ufuğa doğru yol alırken sonrasında buzun içinde donmuş olarak kalan sincabın meşe palamuduna ulaşma görüntüleri ile film son bulur.

Çok eğlenceli, çok komik, içerisinde bir çok değişik hayvan karakterlerinin olduğu, bir çok serisi bulunan komedi, macera, aile ve animasyon filmidir.