Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

27 Temmuz 2019 Cumartesi

Labirent Serisi - Labirent 1, 2, 3 Film Özetleri - Maze Runner Series


Labirent 1, The Maze Runner, Ölümcül Kacış

Oyuncular: Dylan O'Brien, Aml Ameen, Will Poulter, Kaya Scodelario, Thomas Brodie,Ki Hong Lee, Jacop Latimore, Blake Cooper
Yönetmen: Wes Ball

Özeti: Genel olarak, Post apokaliptik bir zamanda insanları çılgın bir zombiye çeviren ışın isimli bir virüsün insanlar üzerindeki etkilerinin konu edildiği filmde aynı zamanda, kendilerini tedavi bulmak amacı ile toplumun diğer kalanından ayrı tutan bazı bilim insanlarının bu geri kalan insanlar üzerinde zorla yaptıkları deneyleri ve bu deneylerden kurtulmayı isteyen insanların mücadelelerini konu almaktadır.



Labirent 2, Alev Deneyleri, The Scorch Trials

Oyuncular: Dylan O'Brien, Aml Ameen, Will Poulter, Kaya Scodelario, Thomas Brodie,Ki Hong Lee
Yönetmen: Wes Ball

Özeti; Serinin birinci filminde kaldığı yerden devam eden filmde Thomas ve arkadaşları, artık labirentten çıkmışlardır. Ama onları daha zorlu anlar ve mücadeleler beklemektedir. Şimdi artık onları labirente sokan İsyan ismindeki organizasyon ile bire bir mücadele etmek zorundadırlar. 


Labirent 3, Son İsyan, The Death Cure

Oyuncular: Dylan O'Brien, Aml Ameen, Will Poulter, Kaya Scodelario, Thomas Brodie,Ki Hong Lee
Yönetmen: Wes Ball

Özeti; Arkadaşları İsyan tarafından alıkoyulan Thomas, sağ kol ve kendi arkadaşlarından oluşan bir ekiple, İsyan'a ait ve içinde bağışıklığı olan, bir önceki seride İsyan'ın kaçırdığı kişilerin bulunduğu trene saldırırlar.

Hobbit Serisi - Hobbit 1, 2, 3 Film Özetleri - Hobbit Series


Hobbit 1, Beklenmedik Yolculuk

Oyuncular; Ian McKellen, Martin Freeman, Richard Armitage
Yönetmen; Peter Jackson

Özeti; Serinin bütün filmleri orta dünya olarak bahsedilen fantastik bir evrende geçmektedir. Serinin birinci filmi, Bilbo'nun Frodo'ya yaşadığı olayları anlattığı bir kitabı yazarken başlamaktadır. 


Hobbit 2, Smaug'un Çorak Toprakları

Oyuncular; Ian McKellen, Martin Freeman, Richard Armitage
Yönetmen; Peter Jackson

Özeti; Serinin bu ikinci filminde hala orglardan kaçmaya devam eden cüceler, hobbit ve bir büyücüden oluşan ekip, bu seferde ayı kılığına girebilen başka bir varlığa yakalanırlar fakat bu varlık onlara yardım edecektir ve O'nun sayesinde orgların elinden kurtulacaklardır. 


Hobbit 3, Beş Ordunun Savaşı

Oyuncular; Martin Freeman, Richard Armitage, Evangeline Lilly
Yönetmen; Peter Jackson

Özeti; Seriye kaldığı yerden devam edilen bu filmde ejderha Smaug, Göl kasabasına saldırmaya başlamıştır ve her yeri yakıp yok etmektedir. 

Yüzüklerin Efendisi Serisi - Yüzüklerin Efendisi 1, 2, 3 Film Özetleri - Lord Of The Rings Series


Yüzüklerin Efendisi 1, Yüzük Kardeşliği, Lord Of The Rings, The Fellowship Of The Ring

Oyuncular; Elijah Wood, Sean Astin, Ian McKellen

Yönetmen; Peter Jackson

Özeti; Film, Hobbit serisinin devamı niteliğindedir ve Lady Galadriel'in konuşması ile film başlar. 3 yüzük Elf'lere, 7 si Cücelere ve 9 yüzük ise insan ırkına verilmiştir. Bu yüzükler bütün ırklara hükmedecek gücü muhafaza etmekteydi fakat Sauron, gizlice tek bir yüzük yapmıştır ve bu yüzük bütün yüzüklere hükmeden tek yüzük olacaktır. 



Yüzüklerin Efendisi 2, İki Kule, The Lord Of The Rings, The Two Towers

Oyuncular; Elijah Wood, Sean Astin, Viggo Mortensen

Yönetmen; Peter Jackson

Özeti; Serinin birinci filminde kaldığı yerden devam eden serinin bu ikinci filmi Gandalf'ın dev yeraltı iblisi ile savaşma sahneleri ile başlamaktadır. Bu sahneler görülmeye değerdir. Sonunda Gandalf, iblisi yenecektir ve Gri Gandalf olan büyücü rütbesinden Ak büyücülüğe terfi edecektir. Gandalf, sınavını vermiştir ve sonunda ödülünü de kazanmıştır.



Yüzüklerin Efendisi 3, Kralın Dönüşü, The Lord Of The Rings, The Return of the King

Oyuncular;  Sean Astin, Elijah Wood, Viggo Mortensen

Yönetmen; Peter Jackson

Özeti; Serinin üçüncü ve son filmi, Gollum'un yani Smeagol'un ilk yüzüğe nasıl ulaştığını anlatarak başlamaktadır.

Sinema: Sessiz Tepe - Silent Hill - Lanetli Bir Kasabada Ortaya Çıkan Kötü Bir Varlığın Hikayesi... / Konusu, Özeti, Afişler

Sessiz Tepe, Silent Hill

Oyuncular; Chris Britton, Radha Mitchell, Sean Bean
Yönetmen; Christophe Gans
Tür; Gizem, Fantastik, Korku

Konusu; Sessiz Tepe ismindeki bir kasabada, eskiden çok kötü şeyler yapmış olan insanların, bu yaptıkları kötülük sonucunda kasabada bir kötü varlık ortaya çıkmıştır ve bu kötü varlık, insanların yaptığı kötülükler yüzünden onlardan intikam almak istemektedir. Ve film, bu varlığın kasaba halkından yaptıklarının intikamını almasını konu almaktadır.

Özeti; Rose, bir yetimhaneden Sharon isminde bir kızı evlatlık olarak almıştır ve O'na annelik yapmaktadır. Ama Sharon, uyurgezerdir ve bu anlarında sürekli Sessiz Tepe ismindeki bir yerden bahsetmektedir. Bu uyurgezerlik hallerine bir çare bulamayan ve bir çok ölüm tehlikesi yaşayan Sharon'ın bu durumunu gören Rose, çareyi Sessiz Tepe denilen bu yere gitmekte bulur.  Arabayla, yanına da Sharon'ı alarak Sessiz Tepe'ye gider.






Yolda kendisini bir kadın polis olan Cybil, şüphelenerek takip edecek ve Rose'u takip ederken Rose, Sessiz Tepe virajına kaçacaktır.

Sonrasında Rose, araba ile giderken önüne bir küçük kız çıkar ve O'na çarpmamak için kaza yapar. 

Kendisine geldiğinde ise, yanında kızı Sharon yoktur ve dışarısı tamamen sisli bir ortamdır, gökten kül yağmaktadır. Sessiz Tepe'nin girişinde olan Rose, kızını aramak için Sessiz Tepe'ye girer ve sürekli kaçan bir küçük kız görerek O'nu takip etmeye başlar. Bodrum katta olan bir alana giren kızı gören Rose, peşinden giderken bir siren sesi duyar ve korkunç olaylar artık hep bu siren sesinden sonra oluşmaya başlar.

Siren sesi, kasabadaki kötü bir varlığın ortaya çıkmasının haberini vermektedir ve bu sesten sonra kasabada her yer değişmekte, değişen şeyler ise korkunç yaratıklara, varlıklara dönüşüp insanları öldürmektedir. Rose, bu sirenin ne alama geldiğini bilmeden bir çok yaratık ve varlıklarla karşılaşır, onlarla mücadele eder ve aynı zamanda kızını da aramaktadır.





Bu sırada O'nu takip eden polis Cybill'de, Rose'u bulur ve olanların hepsine O'da şahit olur.

Rose ve Cybill, artık korku içinde, beraber Sharon'u aramaktadırlar ve bu sırada kasabada yaşayan insanlarla karşılaşırlar. 

Bu insanlar, geçmişte kasabada çok kötü şeyler yapmışlardır. Hiç suçu ve günahı olmayan küçük bir kızı, kendi aralarında oluşturdukları sapkın bir cemiyetin günah çıkarma merasiminde yakmışlardır. Kasaba halkı bağnaz ve akıl sorunları olan insanlardır ve bu yaptıklarından sonra küçük kızın yanmış cesedinin olduğu yerde, kötü bir varlık ortaya çıkmıştır. Ve ortaya çıkan bu kötü varlık, bu kasaba halkından yaptıkları için intikam almaya söz vermiştir.

Sharon ise, bu yanan kızın bedeninden bir parça ile oluşmuş ve güvenli olması için bebekken yetimhaneye bırakılmış bir kızdır. Bu yüzden kasabadaki bu insanlardan intikam almak için kötü varlık, Sharon'ı kullanıp Rose'un kasabaya gelmesine sebep olmuştur.



Çünkü kasaba halkı siren sesini duyunca kiliseye saklanmaktadır ve kiliseye ise bu kötü varlık girememektedir.

Rose ve Cybill, kasaba halkı ile karşılaştıklarında onlara doğru olmayan şeyler söylemişlerdir. Kötü varlığın bir iblis olduğunu ve kendilerinin ise iyi insanlar olduğunu anlatmışlardır. Tüm bunlara rağmen kızını kurtarma derdinde olan Rose, kötü varlıkla karşılaşır ve O, Rose'a her şeyi göstererek anlatır ve kilisenin içine girebilmek için Rose'un bedenine girer. 

Sonrasında kiliseye geri döndüğünde Rose, kasaba halkının cadı olarak suçlayıp Cybill'i yaktıklarını görür ve sırada kendi kızı Sharon vardır. Rose, kiliseye gelince O'nu bıçaklarlar ve akan kanı sayesinde kötü varlık kilisenin içinde ortaya çıkma fırsatı bulur ve geçmişin intikamını bu sapkın kasaba halkından alır, hepsini korkunç şekillerde öldürür. Ardından her şeyin bittiğini sanan Rose, yanına Sharon'ı da alıp evine geri dönmek ister ama hiç bir zaman bu kasabadan çıkamayacaktır. Bu kötü varlık artık Sharon'ın içindedir ve gittikleri yer kendi evleri değildir. Böylelikle film son bulur.

Birbirinden ürkütücü bir çok fantastik karakterin olduğu, kasaba halkımı yoksa onları kovalayan iblis mi daha kötü kararsız kalacağınız, korku filmlerini sevenlere tavsiye edilebilecek, gizem ve fantastik korku filmidir.

Sinema: Bohemian Rhapsody - Freddie Mercury ve Queen Müzik Grubu'nun Hikayesi... / Konusu, Özeti, Afişler

Bohemian Rhapsody, Freddie Mercury ve Queen Müzik Grubu

Oyuncular; Rami Malek, Gwilym Lee, Lucy Boynton
Yönetmen; Bryan Singer
Tür; Biyografi, Dram

Konusu; Film, Freddie Mercury isimli Queen müzik grubu ile 1970 ve 1980'ler de rock müzik ikonu olmuş bir sanatçının, 1970 ve 1985 yılları arasındaki yaşadığı olayları konu almaktadır.

Özeti; Freddie'nin ismini değiştirmeden önceki gerçek adı Farrokh Bulsara idi. Ve o zamanlar bir hava alanı şirketinde bagaj taşımacılığı işi ile uğraşmaktaydı. Ancak kendisindeki cevherin farkında olan Freddie, yakında bir barda ileride Queen ismi alacak olan grup elemanları ile tanışacak, tam bu sırada onlarında solist eksikliği varken Freddie ile tanışacaklar ve Freddie, gruplarının solisti olarak aralarına kendisini kabul ettirecektir.






Barda grubun solisti olarak şarkı söylemeye başlayan Freddie, bu sırada ileride sevgilisi olacak olan Mary Austin ile tanışır ve zamanla hem barlarda şarkı söyleyerek tecrübe kazanmış olur hem de Mary ile birbirlerine aşık olmuşlardır.

Artık barlarda şarkı söylemeye dayanamayan Freddie, bir plan yapar ve ellerindeki arabayı satıp, üzerine de biraz para ekleyip, bir demo albümü yaparlar. Bunun üzerine, bu albümü stüdyoda hazırlarlarken stüdyonun sahibi, onların müziklerini çok beğenir ve demoyu ünlülerin menajerliğini yapmış olan John Reid'e gönderir. 

John, demo albümü dinler ve çok beğenmesi sonucu Queen müzik grubu ile görüşür ve onlara radyolarda, televizyonlarda program ayarlar. Sonucunda artık ünlenen müzik grubunu dünya tanımaya başlar ve bir yapımcı plak şirketi ile anlaşıp ilk albümlerini çıkarırlar. Çok tutan ve ünlenen Queen müzik grubu, ardından diğer albümleri olan Bohemian Rhapsody isimli albümlerini çıkarırlar. Yapımcıları ile bu albüm yüzünden araları açılır ve sonrasında yapımcılarını değiştirip ardı ardına başka albümler yaparlar ve dünya çapında tanınmış bir müzik grubu haline gelirler.




Müzik kanalları, gazeteler, yerli yabancı basın kuruluşları, her yerde Queen müzik grubundan bahsediyordur artık ve bu sıralarda Freddie'nin kendisi ile ilgili cinsel yönelimini keşfetme zamanları başlar.

Kendisini heterosexsüel sanan Freddie, sonrasında bazı erkeklere ilgi duymaya başladığını fark edip ve buna ön ayak olan Paul ismindeki asistanının da gay olması ile, artık kendisini heteroseksüel olarak adlandırmayacak, biseksüel olduğunu düşünecektir. Bunu Mary'e açıkladıktan sonra Mary, O'na aslında biseksüel değil bir gay olduğunu söyler ve bundan sonra artık Freddie, eşcinsel hayatı yaşamaya başlayacak ve kendini gay olarak tanımlayacaktır.

Sonrasında maddi imkanları fazlalaşan Freddie, Paul'un da desteği ile evinde gaylerle partiler verir, gay barlara takılmaya başlar, stilini değiştirir ve eski halinden başka bir Freddie olmuştur artık. Asistanı Paul ise aynı zamanda Freddie'yi etkisi altına almak, O'nu kendi yönetmek istemektedir, bu yüzden bütün çevresindekiler ile arasını açmıştır. Hatta müzik grubu bile, Freddie'nin solo albüm yapma isteği yüzünden dağılmıştır. Ama Paul'un oyunlarını anlayan Freddie, sonunda O'nu hayatından çıkarır ve bunun üzerine Paul, Freddie ile ilgili resimleri ve özel açıklamaları basınla paylaşır. Freddie'in şimdi de daha büyük başka bir sorunu ortaya çıkar. Bu sorun ise, girdiği cinsel ilişkiler sonucunda Aids hastalığına yakalanmış olmasıdır. Ve bunu öğrendikten sonra eski arkadaşlarının yanına döner, müzik grubunu tekrar oluşturur.








Ailesi, Mary ve grubundaki arkadaşlarıyla yeniden birlikte olan Freddie, bu sırada kendisine çok iyi bir dost olacak olan Jim Hulton ile tanışır. Ve son olarak Afrika'lı aç insanlar için bağış kampanyası amacıyla düzenlenen ve bir çok ünlü isimin katıldığı 1985 yılındaki konserin görüntüleri ile film son bulur.

Filmde Queen müzik grubunun bir çok hit olmuş şarkılarını dinleyecek, bu şarkıları oluştururken sanatçıların neler yaşadığını öğrenecek, Freddie Mercury'in hayatından yaklaşık 15 seneye tanık olacaksınız. Queen isimli müzik grubu ile rock ikonu olmuş olan sanatçılarla ilgili biyografik dram filmidir.

Sinema: Anon - İleri Teknoloji Sonrasında Mahremiyetin Yok Olduğu Bir Toplumun Hikayesi... / Konusu, Özeti, Afişler

Anon

Oyuncular; Rosalba Martinni, Doug Murray, Clive Owen
Yönetmen; Andrew Niccol
Tür;  Suç, Polisiye, Gerilim, Bilim Kurgu

Konusu; Film, insanların zihinlerine yerleştirilmiş olan ileri teknoloji bilgisayar sistemi ile çalışan zihin gözleri ismindeki mekanizmalarla yaşayan bir toplumda, mahremiyet denilen olgunun kalmamasıyla gelişen olayları konu almaktadır.

Özeti; Sam, suçlarla ilgili çalışan bir dedektiftir ve zihin gözleri sistemi ile herkesin nüfus bilgilerine ulaşabilmektedirler. Dışarıda insanların üzerinde isimleri, kimlik kayıtları gibi bütün bilgiler zihin gözleri tarafından gösterilmektedir. Her hangi bir şekilde ödemeler, anılar, v.b bir çok konu toplumda artık zihin gözleri aracılığı ile yapılmakta ve bu durum aynı zamanda insanların saklamak istedikleri konuları da açığa çıkarmaktadır.






Zihin gözleri, insanların yaşadıkları bütün anları kendi gözlerinden kayıt etmektedir ve bu durum kişilerin özel konularını tamamen açığa çıkarmaktadır.

Aynı zamanda Sam ve polisler, bu durumu suçluları ve olayları çözmek için kullanmaktadırlar. Ama bu sistem içinde de suçlular, kendilerine bir yol bulmuşlardır ve insanların zihin gözlerini hackleyip, cinayet işlemektedirler. 

Sam bir gün yolda gezerken, bir kızın kimliğini belirleyen meta izinin olmadığını görür ve bu sırada bazı insanların cinayete kurban giderken, zihin gözlerinin hacklenip, kendi gözlerinden bakarken öldürülmesine tanık olurlar ve bunu yapan kişiyi araştırmaya başlarlar. Sam, bu olaylarla yolda gördüğü kızın bir ilişkisi olduğunu düşünür ve yasa dışı hack gruplarından bir tezgah düzenleyerek randevu alırlar. Sam, içlerinden Anon isimli bu kız gelene kadar adayları görür ve yolda gördüğü Anon gelince, O'nunla sahte olarak bir iş birliği içine girerler. Anon, çok iyi bir analog dizilimler yapabilen, işinde usta bir hackerdır ve yaptığı işler sonucu geride iz bırakmamaktadır.








Anon'a bir kaç iş yaptıran Sam, bu cinayetleri de Anon'un işlediğini düşünür, oysaki Anon sadece insanların zihin gözlerinden silinmesini istediği şeyleri silmek için çalışan bir hack uzmanıdır.

İnsanları öldüren ise hükumet içinde çalışan ve Anon'a uzaktan hayranlık duyan, yaptığı işleri çok beğenip, O'nun yakalanmasını istemeyen Mark isminde bir görevlidir. Ancak Sam, bunu çok sonralarında öğrenecek, Anon  ile bu arada sorunlar yaşayacak, Anon, Sam'ı delirtecek derecede zihin gözü ile oynayıp saldıracak, sonrasında Anon, kendi masumiyetini Sam'e ispatlayacak ve Sam'i de öldürmeye gelen Mark'ın kendisi ölecektir.

Sonrasında suçlunun kim olduğu anlaşılır ve Anon'un masumiyeti ispatlanmış olur. Ve film Anon'un anlamlı bir sözü ile son bulur. '' Saklanmam, gizleyecek bir şeyim olduğundan değil, görmenizi istediğim bir şeyim olmadığındandır.''

Sakin bir atmosferde geçen film oldukça sürükleyicidir. Senaryosu ile izleyicisine heyecanlı anlar yaşatan, zevkle izleyebileceğiniz ve ilginç teknolojilere tanık olacağınız, suç, polisiye, gerilim ve bilim kurgu filmidir.