Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

4 Ekim 2019 Cuma

Virüs, Salgın ve Zombi Filmleri Listesi - Film Önerileri - Virus, Epidemic and Zombie Movies

Ben Efsaneyim, I am Legend

Oyuncular; Will Smith, Alice Braga, Charlie Tahan
Yönetmen; Francis Lawrence

Özeti; Baş rolünde Will Smith in oynadığı son derece başarılı başka bir zombi filmidir. Bu filmde dünya zombi virüsünden etkilenmiştir ve hayatta kalan çok az insan vardır ve Robert'te bunlardan biridir. Yalnız başına hiç bir insanın kalmadığı bir metropol şehrinde yaşamaktadır.

Özeti için tıklayınız.



Dünya Savaşı Z, World War Z

Oyuncular; Brad Pitt, Mireille Enos, Elyes Gabel
Yönetmen; Marc Forster

Özeti; Çekilmiş en iyi zombi filmlerindendir. Dünya zombi virüsü salgını ile karşı karşıyadır ve herşey bir anda gelişmeye başlamıştır. Filmin başrol oyuncusu Gerry yani Brad Pitt bir aile babasıdır ve iki tane çocuğu vardır. Tam trafikte sıkışıp kalmışken ailesi birlikte, zombi salgını ortaya çıkar ve her yerde bir anda panik halinde kaçışmalar başlar, şehir tam bir kaos alanına dönüşür, 12 saniyede virüsü kapan insanlar zombiye dönüşmektedir ve dönüşen insanlar oldukça saldırgan olmaktadır.

Özeti için tıklayınız.


Cargo

Oyuncular; Martin Freeman, Anthony Hayes, Caren Pistorius
Yönetmen; Ben Howling, Yolanda Ramke

Özeti; Film dram ağırlıklı farklı bir senaryosu olan zombi filmlerindendir, fakat bu filmde aksiyondan çok dram dikkat çekmektedir. Hobbit serisi filmlerinden kendisini izlemeye alışkın olduğumuz Martin Freeman bu filmde baş roldedir, ismi Andy'dir. Andy insanları zombiye dönüştüren virüsten etkilenmiş bir dünyada eşi, ve bir kız çocuğu ile yalnız kalmıştır ve bir salın üzerinde yapılmış ev ile bir nehirde yaşam mücadelesi vermektedir. 

Özeti için tıklayınız.


İnsanlığın Sonu, Extinction

Oyuncular; Matthew Fox, Jeffrey Donovan, Quinn McColgan
Yönetmen; Miguel Ángel Vivas

Özeti; Bir kıyamet sonrası senaryosu olan bu filmde Lost dizilerinden tanıdığımız Matthew Fox, Patrick ismiyle rol almaktadır. Film zaten genellikle üç kişi arasında geçmektedir. Patrick, Jack ve Lulu. Film, bir otobüsün içinde zombi saldırısına uğrayan insanların görüntüleri ile başlıyor ve bu insanların arasında Jack ve Patrick'te vardır ve Lulu henüz bir bebektir, annesi zombiler tarafından ısırılmıştır ve bu yüzden ölmüştür.

Özeti için tıklayınız.


Viral

Oyuncular; Sofia Black D'Elia, Analeigh Tipton, Travis Tope
Yönetmen; Henry Joost, Ariel Schulman

Özeti; Film bir virüs salgını filmlerindendir. Dünya çapında birden bire insanlara parazitler şeklinde bir virüs bulaşmaya başlamıştır ve bu hastalık solucan gribi olarak adlandırılmaktadır. Dünya'nın bir çok ülkesine yayılan bu salgın şimdi Amerika'ya da bulaşmıştır.

Özeti için tıklayınız.


Ölümcül Deney 1, Resident Evil 1

Oyuncular; Milla Jovovich, Eric Mabius, Michelle Rodriguez
Yönetmen; Paul W.S. Anderson

Özeti; Film, Umbrella isminde bir şirketin kendi  oluşturduğu biyolojik silah olan virüsü insanlığa bulaştırması sonucu, insanların birer zombiye dönüşmesini ve sonrasında yaşanan olayları konu almaktadır.

Özeti için tıklayınız.
Koloni, The Colony

Oyuncular; Laurence Fishburne, Kevin Zegers, Bill Paxton
Yönetmen; Jeff Renfroe

Özeti; Film, Dünya'nın artık buz çağına girmiş olması sonucu, sürekli karın yağdığı bir atmosferde koloniler olarak yerin altında yaşamaya çalışan insanların yaşam mücadelesini ve bu insanlara saldıran yamyam insanların arasında geçen  olayları konu almaktadır.

Özeti için tıklayınız.
Overlord Operasyonu - Overlord

Oyuncular; Jovan Adepo, Wyatt Russell, Pilou Asbæk
Yönetmen; Julius Avery

Özeti; Film, 2. Dünya savaşı sırasında Normandiya isimli bir bölgeye, Nazilerle savaşmak için giden Amerikan askerlerinin, burada Nazilerin insanlar üzerinde yaptıkları akıl almaz deneyleri görmesi üzerine gelişen olayları konu almaktadır.

Özeti için tıklayınız.
Labirent 1, 2, 3 The Maze Runner, 1, 2, 3 Serisi

Oyuncular: Dylan O'Brien, Aml Ameen, Will Poulter, Kaya Scodelario, Thomas Brodie,Ki Hong Lee, Jacop Latimore,
Blake Cooper
Yönetmen: Wes Ball

Özeti: Post apokaliptik bir zamanda insanları çılgın bir zombiye çeviren ışın isimli bir virüsün insanlar üzerindeki etkilerinin konu edildiği, ve kendilerini tedavi bulmak amacı ile toplumun diğer kalanından ayrı tutan bazı bilim insanlarının, bu geri kalan insanlar üzerinde zorla yaptıkları deneyleri ve bu deneylerden kurtulmak isteyen insanları konu almaktadır film genel olarak. 

Serisinin Özetleri için tıklayınız.


Ölüm Günü: Kan Bağı - Day of the Dead: Bloodlin

Oyuncular; Sophie Skelton, Jeff Gum Miguel, Johnathon Schaech
Yönetmen; Hèctor Hernández Vicens

Özeti; Film, zombi virüsü yayılmış dünyada insanların zombilere karşı verdiği yaşam mücadelesini ve sonunda insanların zombi virüsüne karşı bir antivirüs geliştirme çabalarını konu almaktadır.

Özeti için tıklayınız.



Mars'taki Son Günler - Last Days on Mars

Oyuncular: Liev Schreiber, Elias Koteas, Romola Garai
Yönetmen: Ruairí Robinson

Özeti; Film, Mars'ta keşif görevine giden bir grup astronotun, kendilerine Mars'a ait bir bakteri türünün bulaşması sonrasında saldırgan bir yaratığa dönüşen bu astronotların, bu bakteri türüne karşı verdikleri yaşam mücadelelerini konu almaktadır.

Özeti için tıklayınız.
Maymunlar Cehennemi 2, Şafak Vakti, Dawn of the Planet of the Apes

Oyuncular; Andy Serkis, Jason Clarke, Gary Oldman
Yönetmen; Matt Reeves

Özeti; Film, serinin birinci filminden sonra dünya genelinde çıkan maymun gribiyle, dünya nüfusunun çok azalması üzerine, geride kalan insanlarla ormandaki maymunlar arasında yaşanan savaşları ve mücadeleleri konu almaktadır.

Serisinin Özeti için tıklayınız.
Sıcak Kalpler - Warm Bodies

Oyuncular; Nicholas Hoult, Teresa Palmer, Analeigh Tipton
Yönetmen; Jonathan Levine

Özeti; Film, bir virüs yüzünden zombiye dönüşen insanların, sevgiyle yeniden iyileşerek insan olma yolundaki çabalarını konu almaktadır.

Özeti için tıklayınız.
28 Hafta Sonra - 28 Weeks Later

Oyuncular; Robert Carlyle, Rose Byrne, Harold Perrineau
Yönetmen; Juan Carlos Fresnadillo

Özeti; Film, Rage isimli insanları vahşi bir zombiye çeviren virüsünün, Britanya adalarına yayılması ve bitmesi ardından, bölgeye yeniden insanların yerleştirilmesi ile virüsün yeniden ortaya çıkarak gelen insanları zombiye çevirmesini ve bu sırada yaşanan gerilim dolu anları konu almaktadır.

Özeti için tıklayınız.

Sinema: 28 Hafta Sonra - 28 Weeks Later, Virüs Salgını ve Zombilerin Arasında Yaşam Mücadelesi Veren İnsanlar... / Konusu, Özeti, Afişler

28 Hafta Sonra - 28 Weeks Later

Oyuncular; Robert Carlyle, Rose Byrne, Harold Perrineau
Yönetmen; Juan Carlos Fresnadillo
Tür; Gerilim, Korku, Bilim Kurgu

Konusu; Film, Rage isimli insanları vahşi bir zombiye çeviren virüsünün, Britanya adalarına yayılması ve bitmesi ardından bölgeye yeniden insanların yerleştirilmesi ile virüsün yeniden ortaya çıkarak gelen insanları zombiye çevirmesini ve bu sırada yaşanan gerilim dolu anları konu almaktadır.

Özeti; Britanya adalarına yayılmış olan virüsten sonra zombiye dönen ve vahşileşen insanlar, Don ve Alice çiftini bir çiftlik evinde yaşlı bir ailenin yanında saklanırken bulacaklar ve evin içine giren ve onlara saldıran zombilerden sadece Don, eşini geride bırakarak kaçmayı başaracaktır. 





Bu olaydan 15 gün sonra Büyük Britanya karantina altına alınmıştır. 28 gün sonra virüs Büyük Britanya'yı tamamen ele geçirmiştir. 5 hafta sonra ise enfekte olanlar açlıktan ölmüştür.

11 hafta sonra Amerika liderliğindeki Nato birlikleri Londra'ya gelmiştir. 18 hafta sonra Büyük Britanya'nın virüsten arındırıldığı açıklanmıştır. 24 hafta sonra yeniden yapılanma başlamıştır ve film 28 hafta sonrası ile devam etmektedir.

28 hafta sonra yeniden yapılanmanın ardından Londra'da daha önceden yaşamış olan insanlar evlerine getirilmeye başlanmıştır. Londra'daki bütün cesetler toplanmaya ve şehir arındırılmaya başlanmıştır. 28 hafta önceki olayda eşini bırakarak kaçan Don'un, Andy ve Tammy ismindeki iki çocuğu da bu gelenler arasındadır. Aynı zamanda Scarlet isminde bir doktor, bölgede virüs ile ilgili tedaviler ve araştırmalar yapmakta, bölgeyi koruyan askerler arasında ise Doyle ile Flynn isimli iki yakın arkadaş bulunmaktadır. Don, yeniden yapılandırma bölümünde görevlidir ve çocuklarını kendi dairesine yerleştirdikten sonra annelerinin öldüğünü söylemiştir. 





Bu duruma çok üzülen çocuklar, kendilerinde annelerine dair bir resim bile olmadığından eskiden yaşadıkları eve gizlice gitmeye karar vereceklerdir. Londra'da bazı bölgeler izinlidir, onların dışındaki bölgelere gidilmesi yasaktır.

Ama bunu önemsemeyen kardeşler, bir motorsiklet bularak eskiden yaşadıkları evlerine gidecekler, burada annelerinin resimlerini ve kendi özel eşyalarını alırken evin içinde anneleri olan Alice'i göreceklerdir. Son olaydan sonra Alice gelmiş ve burada saklanmıştır. Bu sırada çocukları arayan askerler eve gelecek ve Alice ile çocukları alıp merkez tesise götüreceklerdir.

Doktorlar Alice'i incelemek için özel bir alana alacaklar ve kanından aldıkları örneklere baktıklarında Alice'in virüsü kaptığını ama zombiye dönüşmediğini anlayacaklardır. Alice, bir taşıyıcıdır, başkalarına bulaştırdığı virüs, insanları zombiye dönüştürmektedir ama kendisi dönüşmemektedir. Doktorlar bu durumun tedavi niteliğinde olabileceğini incelerken, kocası Don, Alice'in bulunduğu kapalı alana girecek, eşinden kendisini bırakıp gittiği için özür dileyecek ve dudaklarından öpünce, salgı ile de bulaşan virüs Don'a bulaşacaktır ve dakikalar içinde vahşi bir zombiye dönüşecektir. 






Dönüştükten sonra Alice'i öldürecek, O'nunla yetinmeyip dışarı çıkıp askerleri de zombiye dönüştürecek ve artık tesisin içinde bir çok zombi ile kaos başlamış olacaktır.

Çok hızlı yayılan virüs sebebiyle komutanlar tesisin içindeki bütün insanları bir alana kapatacaklar ama bu alanın içindede olan zombiler herkese saldıracaktır. Artık virüsün yayılması ile baş edemeyen komutanlar, tetikçilerine vur emri vereceklerdir ve zombi olan yada olmayan bütün insanlara ateş etmeye başlayacaklardır. Diğer tarafta doktor Scarlet, başka bir odada olan Andy ve Tammy'i kurtaracak, birlikte kaçmaya çalışacaklar, bu sırada Andy kaybolacak ve babasının saldırısına uğrayacak, sonrasında Scarlet'i ve ablasını bulacak ve O'nu gören Doyle, artık insanlara ateş etmeyi bırakıp Scarlet ve çocukların yanına giderek onlarla birlikte yaşam mücadelesi vermeye başlayacaktır.

Artık sağ kalan insanlar zombilerden kaçmaya çalıştığı gibi, birde kendilerini öldürmek isteyen askerlerden kaçmak zorundadırlar. Şehrin içinde bu iki saldırı altında gerilim ve aksiyon dolu anlar yaşayarak Scarlet, Doyle, Andy ve Tammy, sağ kalmayı başaracaklar ve arkadaşı Flynn'den bütün şehrin bombalanacağını öğrenen Doyle, kendilerini helikopterle almasını isteyecek, ama Flynn gelince yanındaki insanları görüp, onlarda da virüs olduğunu düşündüğü için helikoptere hiç birini almayacaktır.





Bu sırada yine zombiler saldıracak, helikoptere binemeyen Scarlet, Doyle, Andy ve Tammy kaçacaklar ve bu seferde çevrelerini zombileri öldürmesi için atılmış zehirli gazlar saracaktır. 

Bu gazdan bir arabanın içine binerek kurtulacaklar ama hareket etmeyen arabayı iterek diğerlerini kurtarmak isteyen Doyle, kendisini yakan askerler sebebiyle ölecek, Scarlet, Andy ve Tammy, kaçacaklar ama sonrasında helikopterle kendilerine ateş eden askerlerden saklanmak için bir tünele gireceklerdir.

Karanlık olan bu tünelde çocukların zombiye dönüşmüş babası Don, Scarlet'i öldürecek, Andy'e de saldıracak ama Andy'nin de annesi gibi taşıyıcı olmasını sağlayan bir geni olduğu için zombiye dönüşmeyecek ve ablası bu sırada elindeki silah ile babaları Don'u öldürecektir. Bu olay sonrasında bir stadyumda Doyle'yi bekleyen Flynn, Andy ve Tammy'i görecek, onlara yardım etmek için helikopterine alacak ve Andy'nin virüsü taşıması sebebiyle artık virüs, Britanya'dan çıkıp Avrupa'yı etkisi altına almaya başlayacaktır. Böylelikle film son bulur.

'' 28 Gün Sonra '' isimli filmin devamı olan filmde oldukça fazla kan, gerilim ve aksiyon görüntüleri vardır. Zombi ve virüs salgını filmleri sevenler için önerilebilecek gerilim, korku ve bilim kurgu filmidir.

Animasyon Filmleri Listesi - Animasyon Film Özetleri - Animasyon Film Önerileri ve Tavsiyeleri

Mogli: Orman Çocuğu

Oyuncular; Rohan Chand, Andy Serkis, Benedict Cumberbatch
Yönetmen; Andy Serkis

Özeti; Film, ormanda kurtlar tarafından büyütülen Mogli isimli bir çocuğun hayatını anlatmaktadır. Mogli bebek iken ailesi ormanın vahşisi olan kaplan tarafından öldürülür ve Mogli'yi siyah bir panter kurtarır, ardından kurtların yanına Mogli'yi büyütmeleri için götürür. Mogli'yi sahiplenen bir kurt aile olur ve onların yanında büyümeye başlar.

Özeti için tıklayınız.
Buz Devri 1, Ice Age 1

Oyuncular; Ray Romano, John Leguizamo, Denis Leary
Yönetmen; Chris Wedge, Carlos Saldanha

Özeti; Film, bir animasyon filmidir ve buz çağı zamanındaki bir çok hayvanın maceralarını konu almaktadır.

Özeti için tıklayınız.


Buz Devri 2: Erime Başlıyor - Ice Age 2: The Meltdown

Oyuncular; Ray Romano, John Leguizamo, Denis Leary
Yönetmen; Carlos Saldanha

Özeti; Film, Manny, Sid ve Diego'nun eriyen buzullar yüzünden, yaşadıkları alanların su altında kalma tehlikesi ile karşı karşıya oldukları bir sırada, Manny'nin ileride eşi olacak olan mamut Ellie ile tanışmasını ve yaşanacak olan afetten kurtulma çabalarını konu almaktadır.

Özeti için tıklayınız.
Pokemon Dedektif Pikachu, Pokémon Detective Pikachu

Oyuncular; Justice Smith, Kathryn Newton, Bill Nighy
Yönetmen; Rob Letterman

Özeti; Film, insanlarla pokemon olarak adlandırılan varlıkların bir arada yaşadığı fantastik bir dünyada yaşanan olayları konu almaktadır.

Özeti için tıklayınız.
BFG, Büyük Sevimli Dev, The BFG, The Big Friendly Giant

Oyuncular; Mark Rylance, Ruby Barnhill, Penelope Wilton
Yönetmen; Steven Spielberg

Özeti; Film, BFG isminde bir dev ile Sophie isminde bir küçük kızın, aralarında geçen macera dolu olayları konu almaktadır.

Özeti için tıklayınız.
Kayıp Balık Nemo, Finding Nemo

Oyuncular; Albert Brooks, Ellen DeGeneres, Alexander Gould
Yönetmen; Andrew Stanton, Lee Unkrich

ÖzetiFilm, Nemo ismindeki yavru bir palyaço balığının okyanusta kaybolması sonucu, O'nu bulmak için peşinden giden babasının, bu yolculuk sırasında yaşadığı olayları konu almaktadır.

Özeti için tıklayınız.


Kayıp Balık Dori - Finding Dory

Oyuncular; Ellen DeGeneres, Albert Brooks, Idris Elba
Yönetmen; Andrew Stanton, Angus MacLane

Özeti; Film, Kayıp Balık Nemo'dan tanıdığımız Marlin ve Nemo'nun arkadaşları olan Dori'nin, ailesini bulmak için gösterdiği mücadeleleri ve macera dolu olayları konu almaktadır.

Özeti için tıklayınız.
Wall-E, Vol.i

Oyuncular; Ben Burtt, Elissa Knight, Jeff Garlin
Yönetmen; Andrew Stanton

Özeti; Film, Wall-e isminde bir robotun, yalnız kaldığı Dünya'ya Eve isminde başka bir robotun gelmesi ile başına gelen olayları konu almaktadır.

Özeti için tıklayınız.
9, Dokuz, Nine

Oyuncular;  Elijah Wood, Jennifer Connelly, Christopher Plummer
Yönetmen; Shane Acker

Özeti; Dünyada robot üretebilen yapay zekaya sahip bir makine üreten bilim adamının, bu icadını kötü emelleri için kullanan insanlar yüzünden, dünyada robotlar ve insanlar arasında savaşlar çıkmış ve robotlar insan ırkını yok etmişlerdir. Bunun üzerine, kalan son insan olan bilim adamı, kendi ruhunu 9 tane bez bebeğe ayırarak dağıtmıştır. Film, bu oluşumdan sonra kendilerine gelen bez bebeklerin yaşadığı olayları konu almaktadır.

Özeti için tıklayınız.

Canavarın Çağrısı, A Monster Calls

Oyuncular; Lewis MacDougall, Sigourney Weaver, Felicity Jones
Yönetmen; Juan Antonio Bayona

Özeti; Film, Conor ismindeki bir çocuğun evinin önündeki bir porsuk ağacının içinden çıkan dev bir canavarın, O'na hikayeler anlatarak yaşam hakkında dersler vermesini konu almaktadır.

Özeti için tıklayınız.
Kırmızı Kaplumbağa, La Tortue Rouge, The Red Turtle

Oyuncular;  Tom Hudson
Yönetmen;  Michael Dudok de Wit

Özeti; Film, neden ve nasıl şekilde okyanusun içinde olduğu bilinmeyen bir adamın, okyanusun ortasındaki bir adaya çıkması sonrasında, kırmızı bir kaplumbağa ile aralarında yaşanacak olan çok ilginç olayları konu almaktadır.

Özeti için tıklayınız.
İnanılmaz Aile - The Incredibles 

Oyuncular; Michael Bird, Jason Lee, Brad Bird
Yönetmen; Brad Bird

Özeti; Film, İnanılmaz aile olarak adlandırılan ve süper kahraman özellikleri gösteren 5 kişilik bir ailenin, süper kahramanları yok etmek isteyen Syndrome isminde sahte bir süper kahraman ile aralarında geçen mücadeleleri konu almaktadır.

Özeti için tıklayınız.
Yukarı Bak - Up

Oyuncular; Edward Asner, Jordan Nagai, Bob Peterson
Yönetmen; Pete Docter, Bob Peterson

Özeti; Film, hayatı boyunca yaşamak istediği macera hayalini gerçekleştirmek için evine binlerce balon bağlayıp  Güney Amerika'nın vahşi doğasına doğru yolculuğa çıkan 78 yaşındaki baloncu Carl Fredricksen'ın hikayesi konu almaktadır.

Özeti için tıklayınız.
Madagaskar 1 - Madagascar

Oyuncular; Ben Stiller, Chris Rock, David Schwimmer
Yönetmen; Eric Darnell, Tom McGrath

Özeti; Film, aynı hayvanat bahçesinde bulunan bir aslan, bir zebra, bir hipopotam ve zürafanın birlikte hayvanat bahçesinden kaçmaları üzerine yaşanan macera dolu olayları konu almaktadır.

Özeti için tıklayınız.
Köpek Adası - Isle of Dogs

Oyuncular; Bryan Cranston, Liev Schreiber, Edward Norton
Yönetmen; Wes Anderson

Özeti; Film, Japonya'nın Megasaki şehrine vali olan Kobayashi ailesinin son kalan varisinin, şehirdeki bütün köpekleri bir adaya göndermesi üzere yaşanan olayları konu almaktadır.

Özeti için tıklayınız.
Ejderhanı Nasıl Eğitirsin 1, 2, 3 - How to Train Your Dragon 1, 2, 3

Oyuncular; Jay Baruchel, Gerard Butler, America Ferrera
Yönetmen; Chris Sanders, Dean DeBlois

Özeti; Film, üzerinde Vikinglerin yaşadığı Berk ismindeki bir adada, Vikinglerin ejderhalarla olan macera dolu hikayesini konu almaktadır.

Serinin Özetleri için tıklayınız.
Kutup Ekspresi - The Polar Express

Oyuncular; Tom Hanks, Eddie Deezen, Nona Gaye
Yönetmen; Robert Zemeckis

Özeti; Film, bir Noel gecesinde bazı özel çocukların, kuzey kutbundaki Noel babayı görmek için bindikleri sihirli trende yaşadıkları macera dolu olayları konu almaktadır.

Özeti için tıklayınız.
Evcil Hayvanların Gizli Yaşamı - The Secret Life of Pets

Oyuncular; Louis C.K., Eric Stonestreet, Kevin Hart
Yönetmen; Chris Renaud, Yarrow Cheney

Özeti; Film, evcil hayvanların sahipleri evlerinden gittikten sonra yaşadıkları eğlenceli ve macera dolu olayları konu almaktadır.

Özeti için tıklayınız.