Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

12 Ekim 2019 Cumartesi

Sinema: O Bölüm 2 - It Chapter Two - 27 Yıl Sonra Yeniden Ortaya Çıkan Pennywise... / Konusu, Özeti, Afişler

O Bölüm 2 - It Chapter Two

Oyuncular; Bill Skarsgård, James McAvoy, Jessica Chastain
Yönetmen; Andy Muschietti
Tür; Fantastik, Korku

Konusu; Film, 27 yıl sonra yeniden gelen Pennywise isimli şeytani palyaçonun, bundan önceki gelişinde gerilim dolu anlar yaşattığı 7 çocuğun şimdi büyümüş halleri ile yaşadığı mücadeleleri konu almaktadır.

Özeti; Birinci bölümdeki filmin sonunda kaçan Pennywise, 27 yıl geçtikten sonra yeniden gelmiştir ve kasabada cinsel tercihleri yüzünden dayak yiyen iki gençten birinin ölümüne neden olmuştur. Bu ölüm ve bunun gibi kayıp olan çocukların artması ile kasabada yaşamaya devam eden Mike, Pennywise'ın yeniden ortaya çıktığını anlayacak ve ezikler kulübü olarak adlandırdıkları grubun bütün üyelerini arayarak, geçmişte ettikleri yemin üzerine gelmelerini isteyecektir.






Ayrı ayrı hayatlar yaşamaya başlamış olan arkadaşların hepsi, geçmişte yaşananların bir çoğunu hatırlamamaktadırlar ama ellerindeki yemin ederken yaptıkları kesik izi hala durmaktadır. 

Ettikleri yeminleri hatırlayarak buluşma yerine sadece Stanley gelmeyecek, O'da yıllardır bu olayın korkusu ile yaşadığı için kendisini öldürecektir. 

Stanley dışında ekipteki bütün arkadaşlar olgunlaşmış halleri ile bir restoranda buluşacaklar ve hepsi kendi hikayelerini anlatacaklardır. Aradan 27 yıl geçmiştir ve çoğu neden yemin ettiklerini bile hatırlamamaktadır. Ancak Mike, yıllardır hep kasabada olduğu ve Pennywise olayları ile ilgili araştırmalar yaptığı için her şeyi hatırlamaktadır. Arkadaşlarına yaşanan olayları anlatan Mike, O'ndan kurtulmanın yollarını da bulmuştur. Ancak bu sırada Pennywise, bulundukları restoranın içinde onlara gözükecek ve fal kurabiyelerinin içinden çıkan fantastik yaratıklarla hepsini korkutmaya çalışacaktır. Bu olay sonrasında bazı şeyleri hatırlayan ekip üyeleri gitmek isteyecek, ölmekten korkacaklar ancak Mike, Pennywise'ı öldürmek için bulduğu ayin yöntemini Bill'e gösterecektir.






Ve eğer bu gruptakiler ayrılır iseler, öleceklerini de öğrendikten sonra hepsi Pennywise'ı yok etmek için gerekenleri yapmaya karar vereceklerdir. 

Mike, bu ayini geçmişin kadim kişilerinden öğrenmiştir ve ayinin yapılabilmesi için gruptaki herkesin çocukluklarına dair bir eşyayı bulması gerekmektedir. Bu sırada geçmişte unuttukları anılarını da hatırlayacaklardır. 

Hepsi ayrılarak geçmişte yaşadıkları yerlere gidecekler ve burada Pennywise ile yaşanan gerilim dolu olaylar sonrasında kendilerine özel olan eşyaları alacaklar ve yeniden bir araya geleceklerdir. Pennywise, bundan önceki yaşanan olaylardan sonra ezikler kulübü üyelerine ayrı bir öldürme arzusu beslemiştir ve özellikle onlarla ilgilenmektedir. Bir araya gelen arkadaşlar, ardından Pennywise'ın bulunduğu eski yıkık eve gidecekler, burada yine Pennywise ile korkunç olaylar yaşayıp, kendi korkuları ile yüzleşecekler, sonrasında yapmayı düşündükleri ayinin mekanına geleceklerdir.






Burada ayini başlattıklarında aslında Pennywise'ın göründüğü gibi olmadığını, gördüklerinin sadece seçilmiş bir görüntü olduğunu anlayacaklardır. 

Korkuyla beslenen üç ışık dairesi ayin sırasında ortaya çıkacak, O'nu hapsetmek isterlerken bunu başaramayacaklar ve Pennywise ortaya çıkarak yine gruptakilere saldırmaya başlayacaktır. Bu sırada Eddie ölecek, sonrasında geriye kalanlar Pennywise'ın aslında korkutucu olmadığı, palyaço olduğu gibi kendisini küçük görmesine neden olacak gerçekleri O'na inandırarak küçülmesini sağlayacaklar ve küçülen ve etkisiz hale gelen Pennywise'ın kalbini alarak hep birlikte sıkıp yok edeceklerdir.

Bu olay sonrasında Pennywise'ı temsil eden ışıklarda yok olacaktır ve bulundukları yer yıkılmaya başlayacaktır. Son anda çıkmayı başaran arkadaşlar, sonrasında çocukken atladıkları göle gidecekler ve burada duygusal anlar yaşayıp, ölen arkadaşlarını anacaklardır. Ardından herkes kendi hayatına geri dönecek ve ellerindeki yara izleri yok olacaktır. Anlaşılacak ki artık Pennywise tehlikesi bir daha gelmemek üzere bitmiştir. Son olarak, Stanley'in intihar etmeden önce herkese yazdığı anlamlı mektubun satırları okunur ve film böylelikle son bulur.

Pennywise'ın çılgın ve korkunç fantastik görüntülerine tanık olacağınız, insanların korkuları üzerine ortaya çıkmış bir canavar ile verilen mücadeleyi izleyeceğiniz, serinin ikincisi olan film, fantastik korku filmidir.

Sinema: Yeni Hayat - Cast Away - Okyanusun Ortasında Bir Adada 4 Yıl Boyunca Yalnız Yaşayan Bir Adamın Hikayesi... / Konusu, Özeti, Afişler

Yeni Hayat - Cast Away

Oyuncular; Tom Hanks, Helen Hunt, Nick Searcy
Yönetmen; Robert Zemeckis
Tür; Macera, Dram

Konusu; Film, FedEx isimli tanınmış bir şirkette çalışan Chuck Noland'ın, şirketin uçağı ile seyahat ederken uçağın denize düşmesi sonrasında bir adada 4 yıl boyunca yalnız kalarak yaşamasını konu almaktadır.

Özeti; Chuck, işinde başarılı bir sistem analist uzmanıdır. Aynı zamanda sevdiği bir kadın vardır ve yakında evlenme planları yapmaktadırlar. Noel öncesinde yine bir iş gezisine çıkmak zorunda kalan Chuck, çalıştığı kargo şirketinin uçağı ile seyahat edecek ancak uçak havada iken arızalanacak ve içeride bulunan iki kişi ile birlikte denize düşeceklerdir. 





Düşerken yanında deniz botu olan Chuck, uçağın batması sırasında dibe çekilmesine bu botun açılması sayesinde karşı koyabilecek ve hayatı bu şekilde kurtulacaktır.

Diğer iki kişi ölecek, açılan botun üzerine çıkan Chuck, geceyi bu şekilde geçirdikten sonra botun patlama sesi ile uyanacaktır. Botun patlamasına sebep olan şey, bir kayaya çarpmış olmasıdır ve Chuck, bir adaya gelmiştir. Bottan inip adaya ayak basan Chuck, küçük bir yüz ölçümü olan adada kimseyi bulamayacak, uçak ile birlikte düşmüş olan kargo paketlerini toplamaya başlayacaktır. Adanın çevresini dolaşıp tepesine çıkan Chuck, yardım yazıları yazacak, gemiler için işaretler yerleştirecektir.

Ancak bunların hiç birinin faydası olmayacak ve Chuck, artık yalnız yaşamaya çalışacaktır. Hindistan cevizlerinin içindeki su ile susuzluğunu giderecek, küçük balıklar ve yengeçler yakalayacak ve onlarla beslenecek, ardından adada bir mağara bulacaktır. Bu sırada sahile vuran uçaktaki diğer arkadaşlarından birinin cesedini görecek, O'nun ayakkabısını ve fenerini alarak kendi kullanacak ve arkadaşını toprağın altına gömecektir. Sonrasında sahilde topladığı kargo paketlerini açacak, içinden işine yarayacak olanları kullanacak, içlerinden birinden voleybol topu çıkacak ve O'nun üzerine ateş yakmaya çalışırken yaraladığı elindeki kan bulaşacak ve bu izle sanki bir yüz şeklini alan voleybol topuna Wilson ismini koyarak, onunla konuşmaya ve arkadaşlık yapmaya başlayacaktır.





Bu sırada tahtaları sürterek ateş yakmayı başaracak ve artık yakaladığı balık ve yengeçleri pişirerek yemeye başlayacaktır. Aynı zamanda diş ağrısı olan Chuck, dişini kargo paketlerinden çıkan buz kayağı ayakkabısının keskin metal parçası ile çekmeye çalışacak ve bunu başardıktan sonra film, dört sene sonrası ile devam edecektir.

Chuck'ın artık sakalları ve saçı iyice uzamıştır ve adada yaşamak konusunda tecrübe sahibi olmuştur. Mağarada yaşamaya başlayan Chuck, duvarlara yazılar yazmış, Wilson ile dostlukları ilerlemiştir. Bu sırada dışarıdan bir ses duyacak ve sesin kırık bir plastik parçasından geldiğini görüp, onunla bir sandal yapma fikri aklına gelecektir. 

Sonrasında işe koyulan Chuck, normal boyda ağaçlardan bir sandal yapacak, yanına gerekli olacak kadar yiyecek ve içecekte alacak, Wilson ile birlikte denize açılacaktır. Zor olan dalgaların geçilmesi sonrasında denizde yol almaya başlayan Chuck, zor zamanlar geçirecek, çıkan fırtına yüzünden sandalı devrilecek, bu arada Wilson'ı kaybedecek ve bozulmuş sandalın üzerinde uyuyarak zaman geçirmeye başlayacaktır. Günler sonra uyurken yanından bir yük gemisi geçecek ve uyanan Chuck'ı fark edeceklerdir. Bu olay sonrasında kurtulan Chuck, yeniden kendi yaşadığı yere geri dönecek ancak burada dört yıl önce bıraktığı sevgilisi Kelly'nin başka biri ile evlendiğini ve çocuğu olduğunu öğrenecektir. Kelly, O'nun öldüğünü düşündüğü ve Chuck için bir cenaze düzenledikleri için O'nu unutmaya çalışmış ve başkası ile evlenmiştir. Bu haber sonrasında ne yapacağını bilemeyen Kelly, öncesinde Chuck ile görüşme cesaretini kendisinde bulamayacak ama sonrasında evine gelen Chuck ile özlemlerini gidereceklerdir. Kelly, Chuck'a hayatının aşkı olduğunu söyleyecek ama Chuck, O'nun evine dönmesi gerektiğini söyleyecektir. Artık O'nun bir ailesi vardır. 







Kelly'nin yıllardır sakladığı arabasını alan Chuck, onunla yanından ayrılacak ve artık kendi hayatını yeniden kurmak için yaşamaya devam edecektir. Hayatını kurtardığını düşündüğü kargo paketini yanında getirmiş olan Chuck, yıllar sonrasında adresine teslim ettikten ve kargo sahibi ile tanıştıktan sonra da film son bulur.

Medeniyetten uzak bir adada yalnız kalan bir insanın yaşam mücadelesine tanık olacağınız, yalnızlık konulu filmleri sevenler için oldukça sürükleyici olan, Tom Hanks'ın muhteşem oyunculuğunu izleyeceğiniz, macera ve dram filmidir.

Açık Deniz Serisi - Açık Deniz 1, 2, 3 Film Özetleri - Open Water Series


Açık Deniz - Open Water

Oyuncular; Blanchard Ryan, Daniel Travis, Saul Stein
Yönetmen; Chris Kentis

Özeti; Film, Susan ve Daniel isimli evli bir çiftin gittikleri tatilde dalış gruplarına katılması ve denize açılması sonrasında, teknedeki grubun onları denizde unutması ile yaşanan gerilim dolu olayları konu almaktadır.



Açık Deniz 2 - Open Water 2

Oyuncular; Richard Speight Jr., Susan May Pratt, Eric Dane
Yönetmen; Hans Horn

Özeti; Film, bir yat gezisine çıkan 6 arkadaşın denizin derinliklerinde gidip, yüzmek için indikleri denizden yata geri çıkamayınca, denizin içinde yaşadıkları gerilim ve korku dolu anları konu almaktadır.



Açık Deniz 3: Kafes Dalışı - Open Water 3: Cage Dive

Oyuncular; Joel Hogan, Josh Potthoff, Megan Peta Hill
Yönetmen; Gerald Rascionato

Özeti; 2015 yılında okyanusun dibinde bulunan bir deniz kamerasının içinden çıkan görüntülerle oluşturulan film de, 3 arkadaş kafes dalışı yaptıkları sırada büyük bir dalga teknelerini batırmıştır ve sonrasında çevreleri köpek balıkları ile dolu bir alanda mahsur kalmışlardır.

Sinema: Ölümcül Sular - Crawl - Şiddetli Bir Kasırga Sonrasında Ortaya Çıkan Timsahlara Karşı Verilen Yaşam Mücadelesi... / Konusu, Özeti, Afişler

Ölümcül Sular - Crawl

Oyuncular; Kaya Scodelario, Barry Pepper, Morfydd Clark
Yönetmen; Alexandre Aja
Tür; Aksiyon, Gerilim

Konusu; Film, Florida'da çıkan şiddetli kasırga sonrasında babası ile birlikte bir evin içinde mahsur kalan genç bir kızın, çevrelerine doluşmuş olan timsahlara karşı verdikleri yaşam mücadelesini konu almaktadır. 

Özeti; Haley, usta bir yüzücüdür ve son olarak antremandan çıktıktan sonra Florida'da çok şiddetli bir kasırga başlayacak ve bu kasırga sırasında babasına ulaşamayacaktır. Annesi ile babası ayrı yaşayan Haley, babasının telefonuna ulaşamayınca O'nu merak edecek ve evlerine giderek kontrol etmek isteyecektir. Ancak yolda yetkililer geçişleri kapatmıştır ve buna rağmen Haley, babasını merak ettiği için gizlice giriş yapacak ve evlerine ulaşacaktır.






Şiddetli kasırganın ortasında eve girerek içeriyi kontrol eden Haley, babasının köpeğini içeride görecektir ve babası Dave'in, köpeğini bırakıp hiç bir yere gitmeyeceğini bildiği için şüphelenip her yeri arayacaktır. En son olarak köpek bodrumu işaret edecek ve sürünerek bodruma giren Haley, babasını boruların arkasında bir bölümde yaralı ve baygın olarak bulacaktır.

Hemen dışarı çıkarıp araba ile hastaneye götürmeyi planlayacak, bunun için bir bezin üzerine babasını yerleştirerek çekip götürmek isteyecek ancak daha bodrumdan çıkamadan dev bir timsah içeri girecektir ve onlara saldırmaya başlayacaktır. 

Son anda sürükleyerek babasını ve kendisini kurtaran Haley, su borularının arkasına saklanacak ve timsah bu alana giremeyecektir. Sonrasında babası kendisine gelecek ve anlaşılacak ki, bu timsah babasına saldırdığı için yaralanmıştır. Ardından kolundan ve bacağından ağır bir şekilde yara almış olan Dave, boruların arkasında beklerken Haley, çalan telefonunu bulmak için boruların arkasından çıkacak, telefonunu alırken birden timsah ile karşılaşacak ve kaçarken timsah Haley'i bacağından yakalayacaktır. Sonrasında Haley, timsahı yaralayarak son anda kurtulacaktır. Aynı zamanda çok hızlı bir şekilde yağan yağmur bodruma suyun dolmasına neden olmaktadır ve eğer bir kaç saat içinde çıkmaz iseler, bodrum tamamen su altında kalacaktır. 







Bu olay sonrasında baba ve kız, ayrı köşelerde kalmışlardır ve Haley, dışarıda bazı insanları görecek, onlardan yardım isteyecek ancak mağazaları soymaya gelmiş olan bu insanlarda dışarıdaki bir çok timsahın saldırısına maruz kalarak öleceklerdir.

Ardından Haley, bodrumdan eve açılan bir kapıdan çıkmayı deneyecek ama başaramayacak, sonrasında belirli bir süre boruların arkasında beklemek zorunda kalacaklardır. Sular yükseldikçe timsah sayısı da artmıştır ve hepside dev boydadır.

Bunun üzerine eve tanıdıkları bir görevli kontrol için gelecek, onlara yardım etmek isterken timsahlar onları da öldürecektir. Su artık boylarının yarısına kadar gelmişken Haley, bodrumdan çıkan kanalizasyon borusundan dışarı çıkmayı deneyecek, bu sırada timsahların bu alanlara yumurta bıraktıklarını ve öldürdükleri cesetleri sakladığını görecek, cesetlerin birinden aldığı silah ile kendisine saldıran timsahı öldürüp dışarı çıkmayı başaracaktır. Dışarı çıktıktan sonra eve giren Haley, bodrumda sular altında kalan babasını son anda boğulmaktan kurtaracaktır ve evin içine giren baba ve kız, ardından dışarı çıkacaklar ve arabalarının sular altında kaldığını göreceklerdir. Bunun üzerine ileride duran bir kayık ile gitmeyi planlayacaklar, her yer timsah ile dolu iken Haley'in yüzücülük konusundaki tecrübesi sayesinde kayığa ulaşacaklar ancak kısa bir zaman sonra büyük bir su baskını gelerek, onları da alıp bir evin içine götürecektir.






Bunun üzerine devrilen kayıktan evin içindeki suya düşecekler, burada yine timsahların saldırısına uğrayacaklar, babası kolunu kaybedecek, Haley ise kendisini yakalayan timsahtan işaret fişeği sayesinde kurtulacaktır.

Evin içinde ve dışında timsahlarla yaşanan aksiyon dolu mücadeleden sonra Dave, Haley ve köpekleri evin çatısına çıkmayı başaracaklar ve yardım için gelen helikopterin onları görmesinden sonra film son bulacaktır.

Film başladıktan dakikalar sonrasında aksiyon, heyecan ve gerilimin her daim devam ettiği, insanların timsahlar karşısında verdikleri yaşam mücadelesine tanık olacağınız, doğal afet ve yaşam mücadelesi konulu aksiyon ve gerilim filmidir.