Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

7 Aralık 2019 Cumartesi

Sinema: 10 x 10 - Karanlık Sırları Olan Bir Hemşirenin İtirafları... / Konusu, Özeti, Afişler

10 x 10

Oyuncular; Luke Evans, Kelly Reilly, Noel Clarke
Yönetmen; Suzi Ewing
Tür; Suç, Gerilim

Konusu; Film, hastanedeyken eşi öldürülen bir adamın sonrasında eşinin katili olan hemşireyi kaçırması ve karanlık sırlarını itiraf ettirmesini sağlamaya çalışırken gelişen olayları konu almaktadır.

Özeti; Cathy, yoga dersleri alan ve kısa bir zaman önce yerleşim yerini değiştirmiş, yeni bir hayata başlamış bir kadındır. O'nu takip eden Lewis isminde bir adam vardır ve yoga kursundan çıktığı bir sırada otoparkta iken Lewis, Cathy'i arkasından yakalayarak bağlayacak ve arabasının bagajına koyup gözlerden uzak olan evine götürecektir. Evinde bu olay için özel olarak hazırladığı, duvarı 1 metre kalınlıkta olan, ses yalıtım sistemli küçük ve gizli bir odaya Cathy'i kapatacaktır. Sonrasında Cathy'in ağzındaki yapıştırıcıyı çıkaracak ve çığlık atmaya başlayan Cathy ile konuşamayacağını anlayan Lewis, odadan çıkacak ve belirli bir süre sonra yeniden gelecektir.





Lewis, yeniden geldiğinde Cathy'e isminin ne olduğunu soracak, ancak Cathy, isminin
Cathy olduğunu söylediğinde bunun doğru olmadığını düşünen Lewis, Cathy'nin gerçek ismini söylemesi için zorlayacaktır.

Cathy, gerçek isminin bu olduğunu söylese de Lewis, O'na inanmayacak ve Cathy'in kaçma girişimlerinden sıkılan Lewis, eline silahı alarak son kez sorduğu sorulara gerçekleri söylemesini isteyecek ve öldürülmekten korkan Cathy, sonunda kendisi ile ilgili olan gerçekleri anlatacaktır.

Aslında gerçek adı Nathalie'dir ve Cathy, O'nun intihar etmiş olan ikiz kardeşinin ismidir. Yerleşim yerini değiştirirken yeni bir hayata başlamak isteyen Nathalie, aynı zamanda kardeşinin kimliği ile yaşamaya başlamıştır ve bunun sebebi de 4 yıla yakın bir zaman öncesinde Lewis'in eşini hastanede iken öldürmesi ve bu konu hakkında mahkemelere çıkmasıdır. Mahkemede aklanmış olan Nathalie, aslında suçludur ve bu suçu da, aileden gelen kilise eğitiminin verdiği inançlara göre yaşamadığını düşündüğü Lewis'in eşini öldürmesidir. Lewis'in eşinin, Lewis'i aldattığını düşünen ve dini inançlarına göre bunun yasak olduğuna inanan Nathalie, Lewis'in eşini öldürmüştür ve Lewis, bu durumu eşinin kanında ortaya çıkan yüksek dozda uyuşturucudan sonra anlamış, olayı araştırınca Nathalie'nin sakladığı sırlarla karşılaşmıştır.









Lewis'in amacıda Nathalie'nin gerçekleri itiraf ederek hapis yatmasıdır ancak Nathalie, bu durumu kabul etmeyecektir. Sonrasında bulunduğu odanın tabanında bulunan fayansları sökmeyi başaran Nathalie, fayansları kırıp kendisine keskin ve delici bir alet yapacak, Lewis odaya geldiğinde bunu O'nun boynuna saplayacak ve kaçmayı başaracaktır.

Odadan çıkan Nathalie, Lewis'i öldürmek istemektedir ve evin içinde silahı arayıp bulamayınca bulduğu bir bıçak ile odaya gelecek, Lewis ile aksiyon dolu bir mücadele içine girecekler ve silahı sonunda Nathalie kapacaktır.

Bu sırada eve gelen Lewis'in kızı ve bakıcısını gören Nathalie, bakıcısına ateş ederek O'nu öldürecek, sonrada Lewis'in kızını esir alacaktır. Lewis'e bu kızın O'nun kızı olmadığını, eşinin kendisini aldattığı kişiden olan kız olduğunu söylerken Lewis'in kızı Nathalie'yi ısırarak kaçmayı başaracak ve Lewis ile Nathalie yeniden mücadele içine girecekler ve Lewis, eline aldığı silah ile Nathalie'yi öldürdüğünü sanarak kızı ile garaja gideceklerdir. Ancak henüz ölmemiş olan Nathalie, peşlerinden gidecek, elindeki silah ile Lewis'i vurmak üzere iken silahın içinde mermi olmadığı anlaşılacak ve yine girdikleri aksiyon dolu mücadele sonunda Nathalie, garajın kapısının altında kalarak ölecektir. Ardından olay yerine polisler gelecek ve film son bulacaktır.

Lewis'i suçlu gibi gösterirken gerçek suçlunun Cathy olduğunun anlaşılması ile seyircisine şaşkın ve heyecanlı anlar yaşatmayı başaran, Cathy'in bitmek bilmeyen yaşam mücadelesine ve sapkın idealleri uğruna gösterdiği çabalara tanık olacağınız, yer yer dram sahneleri de olan suç ve gerilim filmidir.

♫ Sinematik Müzik, Chasing Time, SYBS, Cinematic Music, Cinematic songs,...

Cloverfield Serisi - Cloverfield 1, 2, 3 Film Özetleri - Cloverfield Series


Canavar - Cloverfield

Oyuncular; Michael Stahl-David, Lizzy Caplan, Jessica Lucas

Yönetmen; Matt Reeves

Özeti; Film, ansızın ve nereden geldiği bilinmeyen dev bir canavarın New York'a saldırısını konu almaktadır.




Cloverfield Yolu No:10 - 10 Cloverfield Lane

Oyuncular; Mary Elizabeth Winstead, John Goodman, John Gallagher Jr.

Yönetmen; Dan Trachtenberg

Özeti; Film, bir kaza geçirdikten sonra kendisini bir sığınakta bulan Michelle'in, bu sığınakta O'nu zorla tutan kişiyi alt ederek kaçmayı başarmasından sonra dışarıda Dünya'yı istila etmeye çalışan uzaylı varlıkları fark etmesi ile yaşanan aksiyon ve gerilim dolu olayları konu almaktadır.




Cloverfield Paradoksu, The Cloverfield Paradox

Oyuncular; Gugu Mbatha-Raw, David Oyelowo, Daniel Brühl

Yönetmen; Julius Onah

 Özeti; Film, Dünya'da son 5 yıla yetecek kadar enerji kaynakları kaldığı için yeni bir enerji kaynağı bulmak adına uzayda çalışmalar yapmak zorunda kalacak olan bir grup bilim insanının, bu uzay istasyonunda başına gelen olayları konu almaktadır... 

Sinema: Breaking In - Çocukları İçin Yılmadan Mücadele Eden Bir Annenin Hikayesi... / Konusu, Özeti, Afişler

Breaking In

Oyuncular; Gabrielle Union, Billy Burke, Richard Cabral
Yönetmen; James McTeigue
Tür; Aksiyon, Suç, Gerilim

Konusu; Film, babasından miras kalan evin kasasında gizlenmiş yüklü miktardaki parayı çalmak için eve gelen hırsızların, mirasın sahibi Shaun isimli annenin iki çocuğunu da rehin alması sonrasında gelişen gerilim yüklü olayları konu almaktadır.

Özeti; Shaun'un babası narkotikçiler tarafından aranan ve kendi bütün mal varlıklarını nakite çevirmiş bir iş adamıdır. O'nun evinde yüklü miktarda nakit para olduğunu öğrenen kişiler bir trafik kazasında ölmesine neden olacaklar ve sonrasında eve girerek gizli kasayı bulup bütün paraları almayı planlayacaklardır. Ancak o gün eve, evin miras kaldığı Shaun, iki çocuğu ile birlikte gelecekler ve evi satmak için emlakçıya göstereceklerdir. Eve geldiklerinde her yerde kameraların ve güvenlik sistemlerinin olduğunu, evin içindeki ve çevresindeki her yerin üst kattaki bir odadan izlenebildiğini ve bir kumanda ile evin içindeki bütün alanların kontrol edilebildiğini göreceklerdir.





Son derece büyük ve lüks olan bu eve, Shaun ve çocukları evde iken Eddie, Duncan, Sam ve Peter isimli dört soyguncu girecek ve gizlice çocukları tutsak alacaklar ve Sam'de o sırada dışarıda olan anne Shaun'u yakalamaya çalışacaktır.

Ancak Shaun, Sam'a karşı koyacak ve çocuklarının evin içinde tanımadığı insanlar tarafından tutsak alındığını görünce camı kırmak isteyecek, kırılmayan camın ardından kendisini kovalayan Sam ile ormana girecektir ve ormanda Sam'ı bayıltıp, bağlayacaktır. Hemen eve dönen anne Shaun, kapının mikrofon sistemi ile içeridekilerle konuşacak, onlara dertlerinin ne olduğunu soracak ama öğrenemeyecektir. 

Shaun'un telefonu olmadığı gibi çocuklarını da bırakıp yardım istemeye gidememektedir. Çocuklarını kurtarmak için plan yapmaya başlayan Shaun, eve gelen emlakçıyı görecek, arabasından inen emlakçı kadın evin kapısını çaldığında kapıyı Eddie açacak ve sanki evden biriymiş gibi davranmasından şüphelenen emlakçı, arabasına dönüp 911 ararken Duncan tarafından boğazı kesilerek öldürülecektir. Sonrasında soyguncular evin içinde kasa bulmak için her yeri dağıtacaklar, çocukları bir odaya kapatacaklar ancak kasanın yerini bulamayacaklardır. Bu sırada evin içine girmenin yollarını arayan Shaun, garajın kapısının açık kaldığını fark edecek ve gizlice içeri girecektir. İçeride çocuğunun oynadığı dronu kullanarak evin içindeki dedektör sistemini yanıltacak ve odaların içerisine girmeyi başaracaktır.





Sonrasında evin içindeki elektrik sistemini bozacak ve evin içinde bir kedi fare kovalamacası başlayacaktır. Diğer tarafta çocuklar Glover ve Jasmine, odadan çıkmanın yollarını arayacaklar, Jasmine, havalandırma borusundan diğer odaya geçecek ve orada annesi ile karşılaşacaktır.

Annesine bu insanların kasayı aradıklarını söyleyince kasanın yerini bilen Shaun, Jasmine'in odaya geri dönmesini ve onlara kasanın yerini söylemesini isteyecektir. Odaya dönen Jasmine, soyguncular odaya gelince onlara kasanın yerini gösterecek ancak şifresini annesinin bildiğini söyleyecektir. 

Bunun üzerine bahçede Sam'in boğazına bıçak dayamış şekilde bekleyen Shaun, diğerlerinin bahçeye gelmesini isteyecek ve Sam ve paraları almaları karşılığında çocuklarını değiştirmek isteyecektir. Ancak Eddie, bunu kabul etmeyip Sam'i silahla öldürecek ve kaçan Shaun, sonrasında çatıdan eve girmeye çalışacaktır. Bu  sırada soyguncular kasayı şifresiz bilgisayar programları ile açmayı başaracaklar ve paraları üçe bölüp evi yakarak, çocukları da öldürüp gitmeyi planlayacaklardır. Ancak Shaun, çatıdan içeri girmeye çalışacak, bu sırada Peter ve Duncan, çatıda çevresini saracak ancak Peter'ın çatıdan düşmesini sağlayan Shaun, kendisi de aşağı atlayacak ve diğer tarafta kendi ellerini çözüp kaçmayı başaran çocukları ile dışarıda karşılaşacaklardır.





Sonrasında hep birlikte ormana doğru kaçmaya başlayacaklar, bir araba bulacaklar ancak bindikleri arabaya arkalarından ateş edilince kaza yapacaklar ve kalan iki kişide dışarıda olduğu için Shaun ile çocukları eve geri dönerek kapıları kapatacaklardır.

Para çantası evde kaldığı için dışarıda paraları almadan gitmeyecek olan Eddie ve Duncan, az sonra eve gelen Shaun'un eşi Justin'i yaralayacaklar ve bu seferde Shaun'u Justin'i öldürmekle tehdit edeceklerdir. Yine bir plan yapan Shaun, çocuklarını dışarı gönderecek ve Eddie'ye kapıyı açacak, Eddie'yi paraları yakmak ile tehdit edip silahını bırakıp gitmesini isteyecek, bunu kabul eden Eddie, paraları alıp giderken arkasından gelen Duncan, O'nu öldürecek ve Shaun'u da öldürmeye çalışırken bıçağını Shaun'a kaptıracaktır ve kendisi ölecektir. 

Bu olay sonunda bir araya gelip birbirine sarılan ailenin görüntüleri ve Shaun'un bir anne olarak ailesine tüm yaşananlara rağmen '' Ben İyiyim '' diye seslenmesi sonrasında film son bulur.

Gerçek bir annenin çocukları ve ailesi için canını hiçe sayacak şekilde verdiği mücadelelere tanık olacağınız, annelik iç güdüsünün her şeyin üstünde bir güç olduğunu gösteren yapıt, oldukça sürükleyici ve heyecan verici sahneleri ile bir aksiyon, suç ve gerilim filmidir.

♫ Caz, Blues Müzik, Crushin, Audionautix, Jazz, Blues Music, Jazz songs,...

Sinema: Ölüm Odası - The Vault, Hayaletleri Olan Bir Banka... / Konusu, Özeti, Afişler

Ölüm Odası - The Vault

Oyuncular; James Franco, Francesca Eastwood, Taryn Manning
Yönetmen; Dan Bush
Tür; Suç, Polisiye, Gerilim, Korku

Konusu; Film, bir banka soygunu gerçekleştiren insanların aradıkları parayı bulayınca alt kattaki 1982 yılından kalmış eski bir kasayı açmaları ile gelişen gerilim dolu olayları konu almaktadır.

Özeti; İki kız kardeş Leah ve Vee, abileri Michael yüzünden bir banka soymaya zorlanırlar ve Cyrus ve Kramer isimli iki kişi daha onlara katılarak soyguna başlarlar. Öncelikle bankanın çevresinde bir yangın çıkarıp itfaiyeci kılığına girecekler, Leah, bankanın içinde müdür ile görüşüp iş başvurusunda bulunurken Vee ise, bankanın içinde çekleri geri dönmüş bir müşteri rolüne girecektir. Ardından bankanın içine itfaiyeci olarak gelen Michael, Cyrus ve Kramer içerideki insanları tutsak alacaklar ve Vee ile Leah'da soygun için planladıkları şeyleri yapmaya başlayacaklardır.




Herkesi bağlayıp kafalarına poşetler geçirdikten sonra bankanın içindeki kasaları arayacaklar ancak 50 bin dolara yakın bir para bulacaklardır. Onların amacı ise çok daha fazlasına sahip olmaktır ama bulamamışlardır.

Bunun üzerine gitme planları yaparlarken yerde tutsakların arasında olan biri banka müdür yardımcısı olduğunu ve onlara yardım edebileceğini söyleyecektir. Ed Maas isimli bu adam, onlara bankanın bodrum katındaki bir kasadan bahsedecek ve içerisinde 6 milyon dolara yakın para olduğunu söyleyecektir. Ed, soyguncuların kimseye zarar vermemesi karşılığında onlara yardım edeceğini söyleyecek, bankanın alarmlarını kapatacak ve alt kata giden yolun kapısının anahtarını verecektir.

Bunun üzerine alt kata soygun araçları ile giden Kramer ve Vee, kasayı bulacaklar ve Kramer, kasayı delmek için çalışmalara başlayacaktır. Bu sırada Michael'da sonrasında kaçmaları için bankanın arka duvarlarında bir delik açmaya çalışacak, Cyrus, rehinelerin başında beklerken yukarı çıkan Vee ile birlikte Leah'da kameradan Kramer'i izleyecek, telsizle haberleşeceklerdir. Ancak bu sırada bankanın önüne polisler gelecek, ve kasayı açmaya çalışan Kramer, sonunda kasayı açacaktır ve içeri girerken kameradan görünmeyen ama sadece kendisinin gördüğü kafasında poşetler olan rehineler görmeye başlayacaktır. Bu rehinelerin kim olduğunu anlayamayan Kramer, sonrasında onların kendisine saldırdığına tanık olacak ve açtığı kasanın içine girerek kendi gözlerini ve kafasını matkapla delerek kendisini öldürecektir.




Sonrasında alt katta olan Michael'de Kramer'in bu ölümüne tanık olacak, Vee'de olanları anlamak için alt kata inecek, Leah ise yukarıda kendisini arayan polislerle ilgilenirken ve olanları anlamaya çalışırken, gerçekleri banka çalışanı Susan'dan öğrenecektir.

Susan, Leah'a 1982 yılında yapılmış acımasız banka soygunundan bahsedecektir ve bu olayın yaşandığı yerin alt kattaki bodrum ve kasanın olduğu yer olduğunu, alt katta ruhani bir şeylerin bulunduğunu ve bu yüzden oraya kimsenin gitmediğini söyleyecektir. Susan'ın anlattıkları doğru olsa da Leah, O'na inanmayacak ancak bu sırada
1982 yılında ölen rehinelerin saldırısına uğrayan Cyrus, 1982 yılındaki gizemli katil soyguncunun hayaleti tarafından kendisini öldürmeye zorlanacaktır.

Bu sırada alt katta Vee, Kramer'in kafası kopmuş cesedini görecek ve 1982 yılından kalmış banknotları bulacaktır. Onları toplayıp yukarı çıkacak, yukarıda polislerin saldırısına uğrayacaklar ve sonrasında Michael'i aramak için aşağı inen Vee, Michael'in söylemesi ile açtığı delikten
kaçıp gidecektir. Yukarı katta kalan Leah, paraları da alacak ve polisler içeri girmek üzereler iken alt kata inecek, alt katta Michael ile buluşacak ancak 1982 yılı katil soyguncusu ve ölen rehinelerin hayaletlerinin saldırısına uğrayacaklar, bunun üzerine Michael kendini feda ederek kardeşi Leah'ın paraları alıp kaçmasını sağlayacaktır.


Bu olay sonrasında büyük bir patlama yaşanacak ve polisler bütün soyguncuların bu patlamada öldüğünü düşüneceklerdir.

Ardından yapılan soruşturmada banka müdür yardımcısı olarak soyguncuları alt kattaki kasaya yönlendiren ve telefonla polisleri arayan kişinin 1982 yılında öldürülen bankacı Ed olduğu anlaşılacak ve sonrasında dışarıda buluşan Vee ile Leah'a da, 1982 yılındaki katil soyguncunun saldırması ile film son bulacaktır.

Farklı bir senaryosu olan, soygun ve metafizik konularının bir arada işlendiği, bir bankayı soymak için giren insanların o bankanın hayaletleri ile yaşadıkları gerilim dolu anlara tanık olacağınız, suç, polisiye, gerilim ve korku filmidir.

6 Aralık 2019 Cuma

Sinema: Canavar - Cloverfield, New York'un Merkezinde Bir Canavar Saldırısı... / Konusu, Özeti, Afişler

Canavar - Cloverfield

Oyuncular; Michael Stahl-David, Lizzy Caplan, Jessica Lucas
Yönetmen; Matt Reeves
Tür; Aksiyon, Gerilim, Bilim Kurgu

Konusu; Film, ansızın ve nereden geldiği bilinmeyen dev bir canavarın New York'a saldırısını konu almaktadır.

Özeti; Rob, Marlena, Lily, Jason ve Hud isimli arkadaşlar Manhattan'da düzenlenen bir partiye katılmışlardır. Oldukça kalabalık olan bu partide insanlar eğlenirken birden dışarıdan depreme benzeyen sarsıntılar ve darbe sesleri gelecek, insanlar dışarı çıktıklarında binalarda patlamalar olduğunu ve ne olduğunu anlamadıkları bir şeyin binaları yıkmaya başladığını göreceklerdir. Bunun üzerine kaçmaya başlayacaklar, Manhattan caddeleri bir anda savaş ve kaos alanına dönüşecek, bu beş arkadaş bir çok insan ile birlikte Manhattan'dan çıkmanın yollarını arayacaklardır. Köprüden geçmeyi düşündükleri sırada ortaya çıkan canavarın saldırısına uğrayacaklar ve yine geri dönmek zorunda kalacaklardır.




Bu sırada Rob'un kardeşi Jason ölecek, ve Rob, sevgilisi Beth'in bulunduğu binanın içinde çıkan sarsıntılar yüzünden sıkıştığını öğrenecektir. Aynı zamanda bu canavarın içinden çok daha küçük, köpek boylarında ancak örümceğe benzeyen yapısı ile başka vahşi yaratıklar çıkmaktadır ve insanlara saldırmaktadırlar. 

Geriye kalan Rob, Marlena, Lily ve Hud, hepsi birlikte bir metro istasyonuna giderek Beth'i kurtarmaya çalışacaklardır. Metro tünelinde belirli bir süre ilerledikten sonra bu küçük vahşi yaratıklar onlara saldıracak ve aralarından Marlena'yı ısıracaklardır. Sonrasında bir çıkış bulan arkadaşlar dışarı çıkacaklar ve onları askeri birlikler karşılayacaktır. Panik içindeki askerler bu dev canavara karşı yenildiklerini söyleyecekler, her yerde yaralanmış askerleri görecekler, sonrasında Marlena, ısırıldığı için bir enfeksiyon kapmış olacak ve O'nu karantinaya aldıklarında feci bir şekilde ölecektir. Anlaşılacak ki bu küçük yaratıkların ısırıkları insanları öldürmektedir.

Bunun üzerine askeri birlikler canavarı yok etmek için büyük çapta bir bombalama yapmaya karar verecekler ve bombalama olana kadar şehirdeki bütün insanları tahliye etmeye çalışacaklardır. Ancak Rob, Beth'i kurtarmak istemektedir ve bombalama zamanına kadar Rob, Lily ve Hud, üçü birlikte Beth'in bulunduğu binaya gideceklerdir. Aksiyon ve gerilim dolu bir mücadele sonunda, yıkılmış gökdelenin içinden geçerek Beth'in dairesine ulaşacaklar ve içeride Beth'e bir demirin saplandığını ve baygınlık geçirdiğini göreceklerdir.






Ardından kendine gelen Beth'i kurtarıp hep birlikte kaçmaya devam edecekler, askeri birliklerin verdiği adrese doğru gidecekler, bu sırada canavar ve küçük varlıklarının saldırısına uğrayacaklar ama helikoptere binmeyi başaracaklardır.

Askeri helikoptere binen arkadaşlar, yükseldikleri sırada canavarın bombalandığını görüp sevinecekler ancak ölmeyen dev canavar, helikopteri düşürmeyi başaracak ve içinden sadece Hud, Beth ve Rob çıkabilecektir.

Sonrasında canavar Hud'u da öldürecek ve bir köprünün altına kaçmayı başaran Beth ve Rob, askeri birliklerin büyük çapta bir bombalama yapmasının ardından hayatlarını kaybedeceklerdir. Böylelikle film son bulur.

Hud'un elindeki kamera görüntülerine göre düzenlenmiş filmde, New York'un göbeğinde yaşanan aksiyon ve gerilim dolu bir canavar saldırısına tanık olacaksınız. Serinin birincisi olan film aksiyon, gerilim ve bilim kurgu filmidir.