Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

21 Aralık 2019 Cumartesi

Sinema: Koleksiyoncu 2 - The Collection - Koleksiyoncu Bir Psikopatın Toplu Katliamları... / Konusu, Özeti, Afişler

Koleksiyoncu 2 - The Collection

Oyuncular; Josh Stewart, Emma Fitzpatrick, Christopher McDonald
Yönetmen; Marcus Dunstan
Tür; Aksiyon, Gerilim, Korku

Konusu; Serinin ilkinde kaldığı yerden devam edilen filmde şimdide, koleksiyoncu psikopat katilin yaşadığı yer olan eski bir otele giden bir grup insanla yaşanan aksiyon ve gerilim dolu olaylar konu alınmaktadır.

Özeti; Arkin'ı son olarak ambülanstan alarak bir sandığın içinde götüren katil, bu seferde Arkin'i kullanıp bir eğlence mekanına saldırı düzenleyecektir ve bu sırada arkadaşları ile eğlenmeye gelen Elena'da oradadır. Elena, çocukluğunda geçirdiği trafik kazası yüzünden duyma zorluğu çeken ve varlıklı babası ile yalnız yaşayan genç bir kızdır. Arkadaşları ile gittiği barda, sevgilisinin kendisini başka bir kız ile aldattığını görünce O'na tokat atan Elena, bu yaptığı olay ile barda insanları öldürmek için fırsat bekleyen katilin dikkatini çekecek ve tuvalete giren Elena, karşısında bir sandık görecektir.





Hareket eden sandığı açınca içinden Arkin çıkacak ve yere yatmasını söylediğinde üzerilerinden bir ok geçecektir ve bu ok aynı zamanda barın içinde yaşatılması için hazırlanmış katliamı başlatan tuş olacaktır. Barın tepesinde bekleyen katil, bir tırmık makinesi sistemi hazırlamıştır ve kapıları kapatılmış barın üzerinden, içeride dans eden bütün insanların üzerine doğru bu makineyi çalıştırmaya başlayacaktır ve katliam şeklinde herkes ölecektir.

Bu sırada tuvalette olan Elena, panikle dışarı kaçacak, Arkin, kendi bağlarını çözüp kaçmayı başaracak ve katil herkesi öldürdükten sonra Elena'yı sandığa kapatarak götürecektir. Bu sırada Arkin, kaçmayı başarmıştır ve gözlerini hastanede açacaktır.

Kendine geldiğinde eşini yanında görecek ve birde psikopat koleksiyoncudan gelmiş bir çiçek bulacaktır. Bunun üzerine eşini annesine gönderecek ve kısa bir zaman sonra içeriye Elena'nın babası için çalışan güvelik uzmanı Lucello gelecektir ve Arkin'dan Elena'yı kurtarmaları için yardım etmesini isteyecektir. İstemeden bu yardımı yapmak zorunda olan Arkin, katilin kendisini kaçırdığı sırada sandığın içindeyken yol haritasını koluna çizmiştir ve bu sayede katilin kurbanlarını götürdüğü yere ulaşacaklardır. Katil, bütün kurbanlarını eski ve kullanılmayan bir otele götürmektedir ve Arkin ile birlikte 6 kişilik ekip olarak Lucello ve adamları bu otele gireceklerdir. Bu sırada içeride Elena, katilin insanlara yaptığı işkencelere tanık olacak ve odada olmadığı bir sırada sandığı açıp kaçmayı başaracaktır. Sonrasında otelin içinde saklanarak havalandırma yolundan kaçan Elena, bir odaya girecek ve burada da kendi gibi sandığa koyulmuş bir kadın görecektir ve sandıktan çıkardığı kadın, sonrasında Elena'ya ihanet edecek ve katilin tarafında hareket etmeye başlayacaktır.






Otelin içinde yüzlerce ceset ve su tanklarının içinde bedenleri parçalanmış cesetler vardır. Aynı zamanda bir çok yaralı ve akli dengesini kaybetmiş insanda vardır. Ve katil, getirdikleri insanların hepsine çok yüksek dozda uyuşturucu vermiştir ve bu yüzden hepsi saldırgan olmuşlardır. Bu sebeple içeri giren ekibe de saldıran insanların hepsini öldürmek zorunda kalacaklar ve otelin içinde bir kedi fare kovalamacası başlayacaktır.

Elena, yalnız başına otelden çıkmaya çalışırken bu sırada ekipten bir kaç kişi katil tarafından acı bir şekilde öldürülecek, bazıları tuzaklara takılacak ve ölecek ve sonrasında geriye sadece Elena, Arkin ve Lucello kalacaktır. Bu sırada Arkin, boş buldukları bir pencereden dışarıdaki insanlara silah ile ateş etmiş ve onların dikkatini çekmiştir. Bu yüzden dışarıdaki insanlar polisleri aramışlardır ve kısa bir süre sonra dışarısı içeri girmeye çalışan polislerle dolmuştur. 

Bunu fark eden katil, oteli ve içerideki her şeyi yakmayı planlayacak, bu sırada Elena ve Arkin'i de yakarak öldürmek isteyecek ancak öldüğü sanılan Lucello ortaya çıkarak katil ile mücadele içine girecek ve bu mücadeleye Arkin'da katılıp sonrasında katili yakarak etkisiz hale getirmeyi başaracaklardır. Bu olayların ardından Lucello ölecek ve yanan otelden sadece Elena ve Arkin kurtulacaktır. Ancak katil henüz ölmemiştir. Ve zaman geçip Arkin kendine gelince, yüzünü görmüş olduğu katilin evini bulacak ve bir gün evinde iken gizlice içeri girip, intikam almak için katili kendi yaptığı gibi bir sandığın içine sokacaktır ve film böylelikle son bulacaktır.

Oldukça fazla kan ve vahşet görüntüleri olan filmde bu sefer koleksiyoncu psikopatın toplu katliamlarına tanık olacaksınız. Serinin 2. olan ve diğerine göre aksiyonun daha fazla olduğu ve devam filminin de geleceği düşünülen etkili bir aksiyon, gerilim ve korku filmidir.

♫ Elektronik, Club Müzik, Glass Pond, Public Memory, Electronic Music, C...

Sinema: Koleksiyoncu - The Collector - İnsanlardan Koleksiyon Yapan Bir Psikopat... / Konusu, Özeti, Afişler

Koleksiyoncu - The Collector

Oyuncular; Josh Stewart, Juan Fernández, Madeline Zima
Yönetmen; Marcus Dunstan
Tür; Gerilim, Korku

Konusu; Film, insanları toplayarak onlardan koleksiyon yapan psikopat bir katilin, bir ailenin evine girmesi sonrasında eve gelen hırsızın bu psikopatla karşılaşması ile gelişen olayları konu almaktadır.

Özeti; Arkin isimli bir tesisatçı, eşinin tefecilere olan borcunu ödeyebilmek için ortaklaşa çalıştığı kişilerle anlaşarak son olarak çalıştığı bir kuyumcunun evine girip kasasındaki değerli mücevherleri almayı planlamaktadır.Tesisat işlerini yaparken aile üyeleri ile de tanışan Arkin, o gün ailenin evden ayrılacağını ve bu sebeple evin boş kalacağını düşünmektedir. O gece eve giren Arkin, kasanın bulunduğu yere gidip kasayı açarken evin bodrum katından gelen çığlık seslerini duyacak ve akabinde eve giren yüzü maskeli bir adamı fark edecektir. Eve giren bu adamdan saklanmaya çalışırken evin içinde her yerde tuzaklar olduğunu görecektir.




Yerlerde ayı kapanları, duvarlarda çiviler, ince tellerle hazırlanmış tuzaklar, her yerden çıkan delici ve keskin aletler ve bunların yanında evin bütün pencere ve kapıları içeriden tahtalarla ile kapatılmıştır ve dışarı çıkmak imkansızlaşmıştır. Evin içinde neler olduğunu anlamaya çalışan Arkin, evin babası Michael'in kanlar içinde yere yığıldığını ve maskeli psikopatın O'na işkence ettiğine tanık olacaktır.

Sonrasında bodrum kata inen Arkin, bodrumda evin annesi Victoria'nın da elleri bağlı bir şekilde kanlar içinde olduğunu görecektir. Eve gelen psikopat, aile üyelerine işkence etmektedir ve bundan önceki saldırdığı aileden bir adamı da bir kasanın içine kapatmış ve eve getirmiştir. Dilediği insanları öldürüp, dilediklerini kasalara kapatıp götüren ve koleksiyon yapan psikopat bir katildir evin içindeki.

Bu manzarayı gören Arkin, evin içinden kaçmanın yollarını arayacak, Michael ve Victoria'yı kurtarmak istese de bunu başaramayacak ve katil ikisini de işkenceler ederek öldürecektir. Ancak evde birde evin küçük kızı Hannah vardır ve nerede olduğu bilinmeyen bir şekilde saklanmıştır. Bu sırada evin büyük kızı Jill, erkek arkadaşı Chad ile birlikte eve gelecekler, Arkin onları uyarmaya çalışsa da bunu başaramayacak ve katil önce Chad'i öldürecek, sonrasında Jill'i bağlayacak ancak bağlandığı yerden Arkin sayesinde kurtulan Jill, bu seferde evin içindeki tuzaklara takılacaktır ve ölecektir. Bu olaylar sonrasında evden çıkmanın bir yolunu bulan Arkin, dışarı çıktığında evin penceresinden küçük kız Hannah'ı görecektir ve O'na yardım etmek için yeniden eve girecektir.




Hannah ile birlikte gerilim dolu bir kovalamaca yaşandıktan sonra katil, Arkin'i yakalayacak ve O'na işkence ederek bir yerde bağlayacaktır. O sırada Jill'in ölmeden önce 911'i araması nedeni ile eve polisler gelecek ancak katil dışarı çıkıp polisi de öldürecektir. Diğer tarafta Arkin, acılar içinde kendisini kurtarmayı başaracak ve Hannah'ı da yanına alıp, katili atlatıp evden kaçmayı başaracaklardır.

Sonrasında dışarı çıkacaklar ve ormanlık alanın içinden geçtikten sonra gelen polis arabalarını gören Arkin, arabaları durdurmak isterken birde polis arabaları O'na çarpacaktır ve sonrasında ambülans görevlileri Arkin'i alarak hastaneye doğru yola çıkacaklardır. 

Ancak Arkin, katil ile mücadele ettiği sırada yüzünü görmüştür, katil ise eve gelen ilaçlama ekibinden biridir ve henüz ölmemiştir. Bu sırada ambülansın kaza yapmasına neden olan katil, ambülansın içinden Arkin'i alıp kasaya koyacak ve götürecektir. Böylelikle film son bulur.

Akıl almaz yöntemleri ile insanlara saldırıp onlara işkence eden bir katilin yaşattığı gerilim dolu anlara tanık olacağınız, içerisinde kan, vahşet ve rahatsız edici bir çok görüntünün bulunduğu, devam filmi de olan gerilim ve korku filmidir.

Sinema: İyi Bir Dinozor - The Good Dinosaur - Korkularını Yenmeye Çalışan Sevimli Bir Dinozorun Hikayesi... / Konusu, Özeti, Afişler

İyi Bir Dinozor - The Good Dinosaur

Oyuncular; Raymond Ochoa, Frances McDormand, Jeffrey Wright
Yönetmen; Peter Sohn
Tür; Komedi, Macera, Animasyon

Konusu; Film, dinozorlar çağında yaşayan Arlo isimli bir Apotozor cinsi dinozorun yaşadığı macera dolu olayları konu almaktadır.

Özeti; Filmde, dinozorların yok olmasına neden olan meteor dünyaya çarpmayacak dinozorlar yaşamına devam edecektir. Çiftçilik işi ile uğraşan bir apotozor dinozor cinsi ailesinin 3 tane yumurtası vardır ve bebek beklemektedirler. İki tanesi aynı boyda olan yumurtalardan diğeri oldukça büyüktür ve büyük boyda bir yavru çıkması beklenirken aksine çok daha küçük yavru olan Arlo dünyaya gelecektir. Arlo, bir kız ve bir erkek kardeşine göre ürkek ve korkaktır. Zamanla hepsi büyüyecekler ve çiftliklerinde herkes bir iş ile uğraşacaktır.









Arlo'ya hiç istemediği iş olarak tavukları yemlemek işi düşecektir ancak kendisini sürekli kovalayan tavuklardan çok korkacaktır.

Ailenin adetlerine göre kendini ispatlayan dinozorlar ayak izlerini evlerinin yanındaki ambarın üzerine bırakmaktadırlar ve ailenin diğer bütün üyeleri üzerilerine düşen görevleri yaptığı için ayak izlerini bırakacak ancak Arlo, korkularını yenemediği için henüz ayak izini bırakamayacaktır. Bunun üzerine babası O'nunla özel olarak ilgilenmek isteyecek, korkularını yenmesi için geziye götürecek, öğütler verecek ve ayak izini bırakması için bir fırsat olarak ambarın içindeki mısırları yiyen bir yaratıktan ambarı koruması görevini verecektir. 

Arlo, büyük bir istekle işe başlayacak ancak kısa bir süre sonra, sonrasında Spot ismini vereceği taş devri zamanı insanları görünümünde vahşi bir çocuğun ambarda mısırları yediğine tanık olacaktır ve hazırladıkları ağlara yakalanan vahşi çocuğu gitmesi için serbest bırakacaktır. Ancak Arlo'nun babası bu durumdan rahatsız olacak ve Arlo'yu da yanına alarak Spot'ın izini sürmeye başlayacaklardır. Dağlık ve nehrin olduğu alanda iz sürerken birden fırtına başlayacak ve şiddetli yağmurun nedeni ile taşan nehir oldukça hızlı bir şekilde Arlo'nun babasını alıp götürecek ve öldürecektir.





Bu olayın üzüntüsü ile evine dönen Arlo, işlerine devam etmeye başlayacak ancak kısa bir süre sonra Spot yeniden ambarlarına gelecek ve Spot'ı kovalayan Arlo, Spot ile birlikte nehre düşeceklerdir ve gözlerini açtığında kendisini evinden çok uzakta bir su kenarında bulacaktır.

Bunun üzerine evini bulmaya çalışan Arlo, yolda ayağını bir taşın içine sıkıştıracak ve O'nu bu zor durumdan Spot kurtaracaktır. Aynı zamanda Arlo'ya yiyecek bulan Spot'la, sonrasında arkadaş olmaya başlayacaklar ve birlikte macera dolu olaylar yaşayacaklardır.

Yol üzerinde iken karşılarına uçan vahşi dinozorlar çıkacak, onlara yem olmak üzere iken bir T-Rex ailesi ile tanışacaklar ve onlarla dost olup bir bizon sürüsünde çalışacaklar, bu sırada vahşi raptorlarla mücadele edecekler ve Arlo, bu yaşanan olaylarla korkularının üstesinden gelmeyi öğrenecektir. Sonrasında T-Rex ailesinden ayrılarak evine gitmeye çalışan Arlo ve Spot'un karşısına yine uçan vahşi dinozorlar çıkacak ve Spot'u alıp götüreceklerdir. Bu sırada Arlo, uçurumdan düşerek bayılacak ve rüyasında babasını görecektir. Babasının verdiği öğütlerle kendine gelen Arlo, arkadaşı Spot'ı kurtarmak için vahşi dinozorların yanına gidecek ve onlarla kıyasıya bir mücadele içine girerek arkadaşı Spot'ı kurtarmayı başaracaktır.





Tehlikelerden kurtulup, sonrasında düştükleri şiddetli nehrin içinden çıkmayı başaran Spot ve Arlo, yollarına devam edecekler ancak bu seferde yolda Spot gibi başka insanlarla karşılaşacaklardır ve onlar Spot'ı yanına alacak, yalnız yaşayan Spot için bir aile olacaklardır.

Bu hüzünlü ayrılığın sonunda Arlo'da yoluna devam ederek ailesinin yaşadığı çiftliğe ulaşacak ve annesi ve iki kardeşi ile hasret giderip bu tehlikeli ve macera dolu yolculuktan tek başına ve korkusuzca başa çıkabildiği için ayak izini bırakmaya hak kazanacaktır. Ve film böylelikle son bulacaktır.

Korkularını yenmeyi öğrenen sevimli bir dinozorun bu sırada yaşadığı maceraların sahnelendiği, oldukça eğlenceli ve komik görüntülerin olduğu, beğenerek izleyeceğiniz bir komedi, macera ve animasyon filmidir.

20 Aralık 2019 Cuma

♫ Chill Out, Ambiyans Müzik, The Beauty of Love, Aakash Gandhi, Chill, A...

Unutulmaz Film Replikleri 5 - Sinema Replikleri - Felsefi Sözler

Şeytan ayrıntıda gizli koca adam... ( Hotel Artemis )

Şeytanla anlaşma yaptın, ne bekliyordun ki? ( Hotel Artemis )

Peki sevebilen bir robot yaparsak, bu durumda bu robota karşı sorumluluğu olan insanların durumu ne olacak? ( Yapay Zeka ) 

Her insan ölür, ama cesur insanlar ölüm korkusu yüzünden arzularından feragat etmez... ( Tolkien )

Hiç bir şey göründüğü gibi değildir, evren çelişkiler, yanılgılar ve tuzaklarla dolu... ( Evrenin Ucuna Yolculuk, National Geographic )

Dünyamız sürekli dönüyor, değişiyor, evrimleşiyor. Her gün rutinimize devam ediyoruz. İş, ev, aile, peki ama biz kimiz? Ben kimim?... ( Tükeniş )

Ne deriz biliyor musun? Tüm hikayeyi bilmeden birini yargılama. Sen anladığını sanarsın ama anlamazsın... ( Doktor Uyku )

Hepimiz öleceğiz... Dünya açık havadaki bir bakım evi gibi... ( Doktor Uyku )

Dünya karanlık bir yer, onlardan çok var, daha da kötüleri var, ama senin gibi iyileri de var Abra, karşı çıkanlar... ( Doktor Uyku )

Saklanmam, gizleyecek bir şeyim olduğundan değil, görmenizi istediğim bir şeyim olmadığındandır... ( Anon )




Video Tasarımları - Serbest Video Tasarımları - Music Video Design




















Sanat, Müzik Kanalı
Daha fazla içerikten yararlanmak için Youtube Kanalımıza abone olmak ister misiniz?
Bunun için bağlantıyı tıklamanız yeterli.
Sevgiler, Teşekkürler.
Abone olmak için Tıklayınız. 

Art, Music Channel 
Would you like to subscribe to our Youtube Channel to benefit from more content? 
Just click the link. Love you, thank you!