Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

17 Ocak 2020 Cuma

Belgesel: Penguenler - Penguins - Bir Adelie Pengueni Olan Steve'in Babalık İmtihanı... / Konusu, Özeti, Afişler

Penguenler - Penguins

Oyuncular; Ed Helms
Yönetmen; Jeff Wilson, Alastair Fothergill
Tür; Macera, Belgesel

Konusu; Film, Antartika'ya bahar gelmesiyle milyonlarca Adelie penguenleri ile birlikte kendisine eş arayan ve yavrularını büyütmek ile uğraşan Steve isminde bir erkek penguenin zorlu yaşam mücadelesini konu almaktadır.

Özeti; Steve, yetişkin bir erkek Adelie penguenidir ve Antartika'ya bahar gelmesi ile birlikte kendisi gibi milyonlarca Adelie pengueni ile eş bulmak ve yavru büyütmek için karın olmadığı kara alanlarına doğru yolculuğa çıkarlar. Burada karın olmadığı alanlar için mücadele içine giren penguenler aynı zamanda yer bulduktan sonra yavrularını büyütmek için çakıl taşları toplayacaklar, Steve'in topladığı taşları komşuları çalmaya başlayacaktır. Steve için oldukça zahmetli olmaya başlayan bu taşlarla yuva yapma işini sonunda bitirmeyi başaracak ve denizden dişilerin gelmesini bekleyecektir.





Erkek penguenler yuvasını hazırladıktan bir kaç hafta sonra dişilerde denizden gelirler ve kendilerine uygun eş seçmeye başlarlar. Steve, bu sırada eşi olacak olan Adele ile tanışır ve birlikte yavrularını büyütmeye karar verirler, birbirlerini tanırlar.

Bu tanışma merasiminden sonra Steve, Adele'yi memnun etmek için yuvaya biraz daha taş toplamaya başlar ve yemek bulmak için denize açılır. Denizde midesini dolduran Steve, yuvaya geri gelmeye çalıştığında çıkan fırtına sebebiyle eşi Adele'nin karların altında kaldığına tanık olacak ancak kısa bir zaman sonra buluşmayı başaracaklardır. Bu sırada Adele'de iki tane yumurta yapmıştır ve üzerilerindeki karlar eridikten sonra yumurtalardan yavrular çıkar, sonrasında Adele, sırayı Steve'e bırakır. Artık yavrularla Steve ilgilenecektir ve bu sırada Adele'de yemek bulacaktır.

Belirli bir süre yavru büyütme olayını sıra ile yaparlar ve yazında gelmesi ile ve yavrularında oldukça büyümüş olmasından dolayı yavruları yalnız bırakarak Steve ile Adele, yemek bulmak için birlikte denize açılırlar. Ancak bu sırada yavruları avlamak ile uğraşan korsan martılar tehlikesi vardır ve penguen yavrularının arasından küçük olanlarını avlamaktadırlar. Steve ve Adele'nin de yavruları bir korsan martının saldırısı altındayken onları babaları Steve kurtaracaktır.







Artık zamanla daha da büyüyen yavrular, üzerilerindeki tüyleri değiştirecekler ve daha da yetişkin bir hale gelerek denizde yüzme dersleri almaya başlayacaklardır.

Ancak bu dersler sırasında denize ilk girmenin zorluğu olduğu gibi aynı zamanda çevrelerde pars fokları da vardır ve penguenleri avlamaya çalışmaktadırlar. Denizde verilen eğitim sırasında rüzgar yüzünden sahil buzla kaplanacak ve bu durum pars fokları için bir pusu kurma imkanı yaratacaktır. 

Steve ile Adele'nin yavruları ise bu buzların arasında kalmıştır ve sert buz tabakasının üzerine geçebilmeleri için vermeleri gereken bir sınav vardır. Yavruların biri geçmeyi başarırken diğerini pars foklarından biri kapacaktır ancak yavru ölü taklidi yaparak foku atlatmayı başaracak ve iki yavruda sağ salim yaşam sınavlarını vererek, anne ve babalarından ayrılıp kuzeye doğru göç etmeye gideceklerdir. Sene boyunca iki çocuğunu da çok güzel bir şekilde yetiştiren Steve ve Adele'de uzun bir zaman sonra yeniden buluşmak üzere ayrılacaklardır. Böylelikle film son bulur.

Birbirinden sevimli Adelie penguenlerini zevkle izleyeceğiniz, Steve isimli bir penguenin babalık konusundaki sınavını başarı ile tamamladığı yaşam öyküsünün konu edildiği, içerisinde korsan martılar ve pars foklarına da yer verilmiş görüntüleri ile bir macera ve belgesel filmidir.