Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

1 Ocak 2020 Çarşamba

Sinema: John Wick 3: Parabellum - John Wick Chapter 3 - Yüksek Konsey Tarafından Aforoz Edilen John... / Konusu, Özeti, Afişler

John Wick 3: Parabellum

Oyuncular; Keanu Reeves, Halle Berry, Laurence Fishburne
Yönetmen;  Chad Stahelski
Tür; Suç, Aksiyon, Gerilim

Konusu; Serinin üçüncüsü olan filmde John'u şimdide Yüksek Konsey aforoz etmiştir ve başına 15 milyon dolarlık ödül koymuşlardır. 

Özeti; Serinin ikincisine kaldığı yerden devam edilen filmde John, Winston'ın O'na bir saat süre vermesinden sonra kaçmaya çalışmaktadır ve öldürdüğü Santino, Yüksek Konsey üyesi olduğu için John, aforoz edilmiştir ve ölümü için 15 milyon dolarlık ödül koyulmuştur. Aforoz edilmesini duymuş olan ve ödülü almak isteyen bir tetikçi, John'u özel eşyalarını almak isterken bir kütüphanede yakalayacak ve yaşanan aksiyon dolu mücadele sonunda John, yaralanacaktır. Yarasını tedavi ettirmek için doktora giden John'un çok kısa bir zamanı kalmıştır ve doktor son saniyelerine kadar John'a yardım edecek, sonrasında ettiği yardımın anlaşılmaması için kendisini silah ile vurduracaktır.






Herkes Yüksek Konsey'in kurallarına itina ile uymaktadır ve John, herkesten kaçmak zorunda kalmıştır. Doktordan çıkarken yanına bir silah alan John, dışarıda yine tanımadığı bir çok suikastçının saldırısına uğrayacak ve hepsi ile bitmek bilmeyen aksiyon dolu mücadeleler içine girecektir.

Sonrasında kendi soyundan olan, aynı zamanda geçmişte eğitim aldığı Tarkovsky tiyatrosuna girecek ve buranın yöneticisinden elindeki bilet olarak adlandırdığı özel sembolleri olan kolye ile yardım etmesini isteyecektir. Geçmişten gelen bir borcu olduğunu söyleyen John, Fas Casablanca'ya gitmek için yardımını isteyecek ve bileti sayesinde bu yardımı alarak Fas'a gidecektir.

Diğer tarafta ise John hakkında bir göreve gelmiş olan Yüksek Konseyi temsil eden yargıç, soruşturma yapmaktadır ve John'a yardım eden herkesi bulup cezalandırmaktadır. Winston'da John'u öldürmediği ve O'na bir saat süre verdiği için NewYork Continental otelinden aforoz edilmiştir ve yargıç, aynı şeyi John'a yardım etmiş olan Kral içinde yapacak, John'a yedi mermi verdiği için bedeninde 7 kesik oluşturacaktır. Bu sırada John, Fas'a gitmiştir ve orada eski dostu Sofia ile görüşecektir. Sofia, Fas Casablanca'da ki Continental otelinde yöneticidir ve John'da Sofia'ya ait olan bir mühür vardır. Bu mühür gereği Sofia, John'un isteğini yapmak zorunda kalacak ve John, Sofia'dan kendisini Yüksek Konsey üyesi olan Berrada'nın yanına götürmesini isteyecektir.





Sofia ve köpekleri ile John, Berrada'nın yanına gidecekler, burada John, Berrada'dan Yüksek Konsey'in üzerinde yetkisi olan kişinin yerini öğrenmek isteyecek ve cevap olarak çölde günlerce yürüyerek bir yıldızı takip etmesi gerektiğini alacaktır.

Bu kişi gerekirse John'u bulacaktır ve bu bilginin üzerine kendisine bir hediye isteyen Berrada, Sofia'nın köpeklerinden birini isteyecek ancak köpeklerini çok seven Sofia, içlerinden birini vermeyince Berrada, köpeği silahla vuracak ancak köpekteki kurşun geçirmez koruma sayesinde ölmeyen köpek ile Sofia ve John, Berrada'yı yaralayacaklar ve çevresindeki bütün adamları öldürerek oradan ayrılacaklardır. 

Aksiyon dolu bir mücadele yaşandıktan sonra Sofia, John'u bahsedilen çöle bırakacak ve orada baygın düşene kadar yol alan John, gözlerini Yüksek Konsey'in üzerinde olan O tek kişinin karşında açacaktır. Çöl içinde bir çadırda bulunan bu kişi, John'un aforoz edilmesini ancak Winston'ı öldürmesi şartı ile kabul edeceğini söyleyecek ve öncesinde John, sadakatini ispatlamak için parmaklarından birini kesecektir. Bunun üzerine yeniden NewYork'a dönerek Winston'u öldürmeye çalışacak ancak yol üzerinde hala ödülün peşinde olan suikastçılarla aksiyon dolu bir mücadele içine girecek ve zorda olsa otele girmeyi başaracaktır. Otele geldikten sonra Winston, John'un kendisini öldürmek için gönderildiğini anlayacak ve kendi eliyle silahı John'a verecek ancak John, O'nu öldürmeyecek aksine Winston ile birlik olup Yüksek Konsey'e karşı çıkacaklardır.





Otelin içindeki silah deposuna giderek hazırlıklarını yapan John ve Winston'un yardımcısı Charon, ikisi birlikte otele gelen Yüksek Konsey'in adamları olan ve özel zırhlar giymiş suikastçılara karşı zorlu bir mücadele verecekler ve hepsi bitene kadar bu savaşa devam edeceklerdir.

Aynı zamanda olanları takip eden Yüksek Konsey temsilcisi yargıç, kendi adamlarının hepsinin öldürüldüğünü görünce, bu durum karşısında müzakere yapmak isteyecek ve Winston ile masaya oturarak anlaşma yolunu seçeceklerdir. Winston, Continental otelinin yine kendisine verilmesini isteyecek, yargıç bu isteğini kabul edecek ancak o sırada John, yanlarına gelince yargıç John'un ne olacağını sorduğunda Winston, elindeki silah ile John'a ateş edecek ve binanın çatı katından aşağı düşürecektir. 

Aşağı düşen John'un öldüğünü sanacaklar ancak John, ölmeyecek ve Winston'ın bu ihanetinden sonra O'nu düştüğü yerden kendisi de yaralı olan Kral'ın adamları kurtaracak ve Kral'ın yanına götüreceklerdir. Baygın halde Kral'ın yanına getirilen John, Kral ile birlikte Yüksek Konsey'e olan öfkelerini dile getirecekler ve film böylelikle son bulacaktır.

Diğer bölümleri gibi hiç durmayan aksiyon sahneleri ile şimdide aforoz edilen John'un sadakat ve ihanetler içinde verdiği yaşam mücadelesini izleyeceğiniz, serinin 3. sü olan  suç, aksiyon ve gerilim filmidir.