Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

30 Ocak 2020 Perşembe

Sinema: Riddick 1: Derin Karanlık - Pitch Black - Bilinmeyen Bir Gezegendeki Derin Bir Karanlık İçinde Verilen Yaşam Mücadelesi... / Konusu, Özeti, Afişler

Riddick 1: Derin Karanlık - Pitch Black

Oyuncular; Vin Diesel, Radha Mitchell, Cole Hauser
Yönetmen; David Twohy
Tür; Aksiyon, Gerilim, Fantastik, Bilim Kurgu

Konusu; Film, bir uzay gemisinde seyahat eden mürettebatın, geminin arıza yapması sonucu bilmedikleri bir gezegene iniş yapmak zorunda kalmaları ile gelişen gerilim dolu anları konu almaktadır.

Özeti; İçerisinde Riddick isimli bir kanun kaçağının da tutsak bir şekilde bulunduğu bir uzay gemisinde yolculuk eden ve bu yolculuk sırasında uyuma kabinlerinde olan insanlar, uzay gemisine meteorların çarpması ile arıza vermesi sonucu uyuma kabinlerinden çıkacaklardır ve geminin kaptanı olan Fry, gemiyi en yakında oldukları gezegene zorunlu olarak indirecektir. Gemi, içinde bir din adamı ve çocukları, Riddick'in güvenliği ile sorumlu bir polis ve diğer bir kaç yolcuyu taşımaktadır ancak bu zorunlu iniş sırasında pilotların biri hayatını kaybedecektir.




Bulundukları bu gezegenin neresi olduğunu bilmeyen insanlar, gezegeni incelemek için dışarı çıkacaklar ve solumaları için havanın bulunmasının dışında her yerin kurak bir çöl olduğunu ve iki güneşi olan oldukça aydınlık bir gezegen olduğunu fark edeceklerdir.

Bu kaza sırasında bağlarını çözen Riddick'te özgür kalmıştır ve gezegende saklanmaya başlamıştır. Riddick, diğer insanlardan farklı özel yetileri olan biridir, karanlıkta görebilmesini sağlayan gözleri vardır.

Gezegeni incelemeye başlayan insanlar, öncelikle su aramaya başlayacaklar ancak aramaları sırasında terk edilmiş insan yerleşim alanları bulacaklardır. Bu yerleşim alanlarına yakın bir yerde bulunan bir mağarayı inceleyen yolculardan birine mağaranın içinde vahşi bir yaratık saldıracak ve öldürecektir. Bunun üzerine  O'nun girdiği mağaraya giren Fry, orada bazı yaratıkların olduğunu görecek ve biran önce bu gezegenden ayrılmanın yollarını arayacaklardır. Bu sırada bir uzay gemisi bulmuşlardır ancak enerji sağlaması için gereken bataryaları yoktur. Bu bataryaları kendi gemilerinden götürmeyi planlayacaklar ancak bu sırada güneşlerin battığını ve yerleşim alanlarındaki sembollerden gördükleri uzun karanlığın gelmeye başladığını anlayacaklardır. Güneş batarken mağaranın içindeki milyonlarca yaratık dışarı çıkmaya başlayacak ve artık bu yaratıklara karşı bir ölüm kalım savaşı vermek zorunda kalacaklardır.







Bu sırada Riddick'te artık gruba katılmıştır ve onlara yardım etmektedir. Karanlıkta görebilme özelliği olan Riddick, tam olarak güneş battığında önceki çıkan yaratıklardan çok daha büyüklerinin çıktığını görecek ve bu yaratıklar, içlerinden bazı insanları öldüreceklerdir.

Geriye kalanlar buldukları kapalı alanlara saklanacaklar ve yaratıklarla aralarında aksiyon dolu bir mücadele yaşanacaktır. Yaratıklar karanlıkta görebilmektedirler ve ışık onlara zarar vermektedir. Bu gezegende ise çok uzun süren aydınlık gibi aynı zamanda çok uzun süren birde karanlık zamanları yaşanmaktadır. Ve şu an o karanlık zamanı başlamıştır.

Geriye kalanlar yaratıklardan kurtulmanın tek çaresinin buldukları uzay gemisine bataryaları götürerek bu gezegenden ayrılmak olduğuna karar verecekler ve bunu başarmak için verdikleri mücadele sırasında bir çoğu yaratıklara yem olacak, aralarından polis olan Johns, Riddick ile olan çekişmesi yüzünden ölecek ve geriye kalan 3 kişi saklanarak geldikleri alanda son olarak Riddick'in uzay gemisine giderek kendilerine yardım getirmesini bekleyeceklerdir. Ancak Riddick, onları umursamadan yoluna devam edecek ve bunu anlayan kaptan Fry, Riddick'in peşinden gidecek ve diğer iki kişiyi de almaları gerektiğini söyleyince birlikte onları da kurtarmaya gidecekler ve bu sırada Fry, yaratıkların saldırısı yüzünden hayatını kaybedecektir. Geriye Riddick, din adamı ve küçük bir kız kalacak ve hepsi birlikte uzay gemisine binerek, Riddick'in yaratıklardan intikam alırcasına gemi ile havalanmasından sonra film son bulacaktır.

Evrende bilinmeyen bir gezegende yaşanan gerilim dolu anların sahnelendiği filmde vahşi yaratıkların saldırısına uğrayan bir grup insanın yaşam mücadelesini izleyeceksiniz. Serinin birinci bölümü olan ve oldukça heyecan dolu anları ile aksiyon, gerilim ve fantastik bilim kurgu filmidir.