Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

13 Şubat 2020 Perşembe

Sinema: Break - Otryv - Yılbaşı Gecesini Teleferikte Geçiren Arkadaşların Verdikleri Yaşam Mücadelesi... / Konusu, Özeti, Afişler

Break - Otryv

Oyuncular; İrina Antonenko, Denis Kosyakov, Vladimir Gusev, Andrey Nazimov
Yönetmen; Tigran Sahakyan
Tür; Gerilim

Konusu; Film, yılbaşı gecesi eğlenmek için bir teleferiğe binen ve geceyi burada geçiren arkadaşların, teleferiğin arızalanması sonrasında yaşadıkları gerilim dolu anları konu almaktadır.

Özeti; Yılbaşı gecesi eğlencesi için bir araya gelen 5 arkadaş, bir otelin teleferik hizmetinden yararlanarak geceyi teleferiğin içinde geçirmeyi planlamaktadırlar. Katya, Kirill, Roma, Den ve Vik, 5 kişi daha önceden ayarladıkları bu teleferik macerası için yılbaşı gecesi otelin teleferik bölümüne giderler ve burada çalışan işçi, gitmelerine karşı çıkmasına rağmen O'nu para ile ikna edecekler ve teleferiğe bineceklerdir. Ancak bu sırada Kirill, çantasını kaybettiğini düşündüğü için teleferiğe binmek istememiştir ve sevgilisi olan Katya'nın da kendisi ile gelmesini istemiştir. Ancak Katya, gitmemiştir ve Kirill, teleferiğe binmemiştir. 





Çünkü kaybettiğini düşündüğü ve aslında teleferiğin içinde olan çantanın içinde Katya'ya evlenme teklif etmek için hazırladığı sürpriz şampanya ve yüzük vardır. Ancak ne var ki aynı zamanda hamile olan Katya, Kirill'den ayrılmayı düşünmektedir. Bu yüzden O'nu yalnız bırakmıştır ve dört arkadaş teleferikle yolculuğa çıkmışlardır.

Her şeyin eğlenceli bir şekilde başladığı bu yolculuk, belirli bir mesafeden sonra duraklaması ile içerisindekilerin tedirginlik yaşamasına neden olacak ancak ilerleyen saatlerde alkol kullanıp eğlenen arkadaşlar zamanın nasıl geçtiğini fark etmeyecekler ve bu sırada teleferikten sorumlu olan işçi, teleferiğin çalışmasına neden olan çarklara takılacaktır ve boynundan asılı bir şekilde ölecektir.

Bu ölüm aynı zamanda teleferiğin çalışmasını da engellemiştir ve gecenin yarısında dört arkadaş teleferikte mahsur kalmışlardır. Ancak alkolün etkisinde oldukları için ne olduğunu anlamamışlardır ama sabah olunca kendilerine geldiklerinde mahsur kaldıklarını fark etmişlerdir. Bunun üzerine kurtulmanın yollarını arayan arkadaşlar, teleferiğin içinde yardım araçlarını arayacaklar ve bir ip bulup aşağı sarkmayı düşüneceklerdir. Belirli bir süre yardım gelmesini bekledikten sonra gelmeyen yardımın ardından buldukları ip ile Den, aşağı inmeye çalışacak ancak inerken aşağıdaki karların üzerine kayak aletini atınca, aşağının aslında karlarla örtülü boş bir alan olduğu ortaya çıkacak ve yeniden yukarı çıkmak için mücadele etmeye başlayacaktır. 





Ancak bu sırada O'nun ipini tutan diğer arkadaşları Den'in sarsılması ile dengelerini kaybedecekler ve aralarından Roma, teleferiğin altındaki boşluktan aşağı düşecek ve sarkıtılmış ipe tutunacak, Katya ise ikisini de elindeki ip ile tutmaya çalışırken teleferiğin içinden çıkan demir parçası Vik'in bacağını yaralayacaktır. 

Katya, iki kişiyi de tutmak zorunda kalmıştır ve bu durumu gören Roma, tutunduğu ipi keserek Den'in aşağı düşmesine neden olacak ve yukarı çıkacaktır. Bu sırada Vik'i de kan kaybından bayılacak ve geriye Katya ve Roma kalacaktır.

Ne yapacaklarını düşündükleri sırada bir helikopter üzerilerinden geçince teleferiğin üzerine çıkan Roma, yardım etmeleri için görünmeye çalışacak, bu sırada Katya'dan işaret fişeklerini isteyecek ancak Vik'e yardım eden Katya, işaret fişeklerini getirmeyi geciktirince helikopter onları göremeyecektir ve bu olay sonrasında Roma ve Katya, teleferiğin üst kapağı kapandığı için teleferiğin üzerinde ve dışarıda mahsur kalacaklardır. Bu duruma çok sinirlenen Roma, her şeyin sebebinin Katya olduğunu düşünerek O'na saldıracak ve bu saldırı sonrasında Katya, kendisindeki anahtar ile aşağı sarkarak dışarıdan girmenin yolunu bulacak ve Katya'ya zarar vermeye çalışan Roma, teleferiğin üzerinden düşecektir. İçeride artık yalnız kalan Katya, Vik'in öldüğünü görecek ve ısınmanın yollarını ararken camlar kırılacak ve sonrasında teleferik iyice kopmaya başlayacaktır.



Son olarak teleferiğin tamamen kopması sırasında Katya, teleferiğin halatlara tutunmasına neden olan mekanizmanın üzerinde çıkmayı başaracak ve burada kalarak yaşam mücadelesi vermeye başlayacaktır.

Diğer tarafta Kirill, otelden ayrılmıştır ancak arkadaşlarının dönmediğini anlayınca yeniden otele dönmüştür ve teleferiğin çalıştırıldığı merkeze gelip işçinin öldüğünü fark etmiş ve bozulan makineyi çalıştırmanın bir yolunu bulmuştur. 

Teleferiğin makinesi yeniden çalışınca Katya'da bulunduğu yerden gelecek ve donma tehlikesi yaşarken son anda kurtulacaktır. Böylelikle film son bulur.

Beş arkadaşın eğlenmek için çıktıkları macerada sonu ölümlerle biten olayların yaşandığı, soğuk ve yükseklikle ilgili gerilim dolu anlara tanık olacağınız ve yer yer dram sahneleri de olan bir gerilim filmidir.