Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

29 Nisan 2020 Çarşamba

Sinema: Daire - The Loft - 5 Çapkın Arkadaşın İhanet, Entrika, Yalan, Aşk ve Cinayet İçeren Hikayeleri... / Konusu, Özeti, Afişler

Daire - The Loft

Oyuncular; Karl Urban, James Marsden, Wentworth Miller
Yönetmen; Erik Van Looy
Tür; Suç, Gizem, Dram, Gerilim

Konusu; Film, eşlerini başka kadınlarla aldatmak gibi alışkanlıkları olan 5 arkadaşın, kullandıkları dairede cinayet işlenmesiyle gelişen olayları konu almaktadır.

Özeti; Film, Luke'in içerisinde sarışın bir kadının kanlar içindeki cesedini gördüğü daireye girmesi ile başlamaktadır.

Luke, Vincent, Chris, Marty ve Philip, beş yakın arkadaştırlar. Hepsi kendi kariyerinde belirli yerlere gelmiş maddi sorunu olmayan kişilerdir. Aynı zamanda kadın düşkünü olan bu adamların hepsi evlidirler. Eşlerini aldatmak onlar için normal bir alışkanlık haline gelmiştir ve hatta eşleri yanlarındayken bile başka kadınlarla ilgilenmektedirler. Ancak aralarından sadece Chris, bu konuda diğerleri gibi düşünmemektedir ve ilk başlarda eşini aldatma taraftarı olmamıştır. 









Yeniden bir emlak şirketinin davetinde bir araya gelen arkadaşlar, burada Vincent'ın önerisi ile ortaklaşa bir daire kullanmayı konuşacaklardır. Dairenin giderleri ile ilgili ortaklaşa ödeme yapacaklar ve bu daire, eşlerinden gizli olarak başka kadınlarla birlikte olmak için kullandıkları daire olacaktır.

Ve bunun başlıca sebebi de, oteller ve diğer konaklama mekanlarındaki bilgilerin kredi kartlarına yansıması ve görünmeleri açısından riskli olmasıdır. Vincent, daireyi arkadaşlarına gösterdikten sonra bazı kurallar koyarak herkese bir anahtar verecek, ancak içlerinden sadece Chris bu anahtarı almayacaktır. Sonraki günlerde Chris'de Anne isimli bir kadınla tanışacak ve eşini ilk kez aldatmak isteyerek, O'da daireye ortak olmaya karar verecektir ve anahtarı alacaktır. 

5 arkadaş sıra ile escort kadınlarla yada tanıştıkları kadınlarla bu daireye geleceklerdir ve uzun bir süre bu şekilde eşlerini aldatmaya devam edeceklerdir. Ancak bir gün eve gelen Luke, evde Sarah isimli bir kadının cesedini bulacak ve bunun üzerine diğer arkadaşlarını arayacaktır. Sarah'ın cesedi yatağın üzerindedir ve kan dolu yatağın önündeki duvarda latince '' kader bizi birleştirecek '' yazmaktadır. Eve gelen Vincent, Chris, Marty ve Philip, bunu kimin yaptığını öğrenmeye çalışacak, aralarında tartışacaklar, birbirlerini suçlayacaklar ancak nedenini anlayamayacaklardır. Bu esnada birbirlerinin bir çok kirli işleri ortaya çıkacak ama tam olarak filmin sonunda tüm bunların neden yaşandığı anlaşılacaktır. 








Aslında Sarah ile Vincent'ın bir ilişkisi olmuştur ve Sarah, Vincent'a aşık olmuştur. Uzun bir süre birlikte olduktan sonra kendisini terk eden Vincent'dan sonra bulunduğu dairede yalnız kalan Sarah'ın yanına Luke'e gelmiştir. 

Çünkü Luke'da Sarah'a aşıktır ve kısa bir zaman önce O'na olan aşkını itiraf etmiştir ancak karşılık bulamamıştır. Daireye geldiğinde Sarah'ı terk edilmiş ve üzgün görünce, O'nu teselli etmek bahanesi ile içkisine uyuşturucu katmış ve uyuduktan sonra kanına yüksek dozda insülin enjekte ederek öldürmüştür. Sapkın bir aşka tutulmuş olan Luke, aynı zamanda Vincent'ın Sarah ile arasına girdiğine inanmıştır ve O'na da bir oyun oynamaya karar vermiştir. 

Bu oyunu da daireye bütün arkadaşlarından gizli yerleştirdiği gizli kameradaki görüntülerle yapacaktır. Vincent, arkadaşlarının eşleri, kardeşi, sevdiği kadınlarla birlikte olan sahtekar biridir ve Luke, bu süre zarfında Vincent'ın bütün ihanetlerini videoya kaydetmiştir. Marty'in eşi ile olan birlikteliğini, Philip'in kardeşi olan birlikteliğini ve Chris'in aşık olduğu Anne ile olan birlikteliklerini çektiği video kayıtlarını, Sarah'ı öldürdükten sonra daireye gelmiş süsü vererek arkadaşlarına izletecek ve onları Vincent'a düşman ederek birlikte Vincent'a oyun hazırlamayı önerecektir. Buna göre Vincent'ı çağıracaklar ve dairede Sarah'ı O'nun öldürdüğüne dair izler ve kanıtlar bırakmasını sağlayarak, içkisine uyuşturucu katacaklar ve çıplak bir şekilde Sarah'ın koluna kelepçeleyeceklerdir ve bütün suç Vincent'ın üzerine kalacaktır.









Bu planı uygulamak için Sarah'ın haplar yüzünden, intihar ederek öldüğünü düşünen Chris, Marty ve Philip, Sarah'ın kolunu keserek planı uygulamayı kabul edeceklerdir ve Vincent'i çağırdıktan sonra planlarını uygulayıp, O'nu bayıltıp yatağa bağlayacaklardır. 

Bu olay sonrasında Vincent, yatakta Sarah'ın cesedi ile bulunacak ve polisler hepsini sorguya alacaklardır. Luke, Chris, Marty ve Philip, ağız birliği yaparak suçun Vincent'ın üzerine kalmasını sağlayacaklardır ancak dedektif, Chris'e özel olarak görüştüğü sırada Sarah'ın intihar yüzünden ölmediğini, bir intihar notu bulamadıklarını ve O'nu başkasının öldüğünü söylemesi ile gerçekler ortaya çıkacak ve daire giden Chris, kendisinde olan ama kaybolan intihar notunu arayacak ve çöplükte bulacaktır. 

Bu intihar notunun Luke'in el yazısı ile yazıldığını anlayacak ve Luke ile görüşmek için daireye çağıracaktır. O'na delilleri sunduğunda Luke, inkar
etmeyecek ve Sarah'ı sevdiğini, bunu aşkından yaptığını söyleyecektir. Bunun üzerine kendisini polise ihbar edeceğini söyleyen Chris'i de öldürmek isteyecek ancak elindeki bıçak Chris'in eline geçince ve gelen polislerin siren sesini duyunca, Chris'e çocuklarına ve eşine iyi bakmasını söyleyerek kendisini balkondan aşağı atacaktır. Tüm gerçekler anlaşıldıktan sonrada film son bulacaktır.

Başından son sahnelerine kadar bütün gizemini koruyan, suç ve gizem konulu filmleri sevenler için önerilebilecek, ihanet, entrika, yalan, cinayet ve aşk dolu konusu ile suç, gizem, dram ve gerilim filmidir.