Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

9 Nisan 2020 Perşembe

Sinema: Kidnapping Stella - Eski Sevgilisi Tarafından Fidye İçin Kaçırılan Stella'nın Gerilim Dolu Hikayesi... / Konusu, Özeti, Afişler

Kidnapping Stella

Oyuncular; Jella Haase, Clemens Schick, Max von der Groeben
Yönetmen; Thomas Sieben
Tür; Aksiyon, Suç, Gerilim

Konusu; Film, eski sevgilisi tarafından fidye için kaçırılan Stella'nın yaşadığı gerilim dolu anları konu almaktadır.

Özeti; Tom ve Vic isimli iki arkadaş, önce bir dolmuş çalacaklar ve sonrasında işlerini bu çalıntı araba ile halledeceklerdir. Kendi evlerini özel olarak ses yalıtım sistemi ile donatan Tom ve Vic, evin bir odasını bir insanı kaçırıp kapatabilecek şekilde düzenleyeceklerdir. Hapishane yıllarında tanışmış olan bu iki arkadaş, ceza gördükleri süre zarfında bu işi planlamışlardır ve hapisten çıktıktan sonra planlarını uygulamaya başlamışlardır. Planladıkları gibi zengin bir iş adamının kızını yolda yürürken aniden arkasından gelerek alı koyacaklar ve zorla dolmuşlarına bindireceklerdir. Özel olarak hazırladıkları evlerine getirdikleri Stella ismindeki bu kızı, yatağa bağlayacaklar ve babasının mail adresi ile telefon numarasını alacaklardır.





Hemen babasına Stella'nın resimli bir mailini gönderecekler ve 4 milyon euro fidye isteyeceklerdir. Bu sırada Stella'nın tuvalet ihtiyaçlarını kendileri yaptıracaklar ve belirli zamanlarda odaya girip diğer ihtiyaçlarını karşılayacaklardır. Aynı zamanda ikisi de maske takmaktadırlar.

Vic, evden ayrılıp fidye işini Stella'nın babası ile görüşmeye gittiğinde Tom, yalnız kalacak ve Stella'nın büyük tuvaletini yaptırması gerektiği sırada Stella, Tom'un silahını almayı başaracak ve yüzündeki maskeyi çıkardığında O'nun eski sevgilisi Tom olduğunu öğrenecektir. Bunu yapması için kendince bahaneler üreten Tom, yeniden Stella'yı etkisiz hale getirip yatağa bağlayacaktır ve Vic'e kesinlikle bu durumdan bahsetmemesini söyleyecektir. 

Vic'in Stella'nın Tom'un eski sevgilisi olduğundan haberi yoktur. Kısa bir zaman sonra Vic, eve gelecek ve Stella'nın babasının parayı vermek istememesi üzerine, bir işkence videosu çekerek babasından parayı almanın yollarını arayacaklardır. Numaradan Stella'nın parmağını kesiyormuş gibi yapacaklar ve bu videoyu babasına göndereceklerdir. Bu çekim sırasında Stella, dört aylık hamile olduğunu söyleyecek ve Tom, bu çocuğun kendisinden olduğunu anlayacaktır. Tom'un bahanesine göre hapiste iken Stella'nın O'nu hiç ziyaret etmemesi üzerine hedef olarak Stella'yı göstermiştir ancak Stella'da Tom'un yasa dışı hayatından bıktığı için O'nunla görüşmek istememiş ve çocuğundan bahsetmemiştir.





Bu sırada Vic, yeniden dışarı çıkacak ve Stella, ağzı kapalı iken kusmaya başlayınca O'na yardım etmek için kelepçelerini açan Tom'un eline kelepçeleri bağlayacak ve kaçmayı başaracaktır. Ancak evden dışarı çıkamayacaktır.

Evin içinde bulduğu bir telefon ile 911'i arayacak ve telefonu cebine koyup Tom'un yanındaki anahtarı almaya çalışırken, Tom'un darp etmesi sonucu bayılacaktır. Bu olay sonrasında Tom, Vic gelmeden Stella'yı yeniden yatağa bağlayacak ve Vic gelince, Stella'nın babasının parayı vermeyi kabul ettiğini öğrenecektir. Hemen hazırlıklara
başlayacaklar, Tom dışarı çıkarak dolmuşu ayarlayacak ve bu sırada Stella'yı uyandırıp götürmeye çalışan Vic, Stella'nın cebinden düşen telefonu görünce şüphelenecek ve Stella'yı darp ederek gerçekleri öğrenecektir. 

Vic, gerçekleri bildiğini Tom'a söylemeden Stella'yı uyutarak planladıkları yere götürecekler ve oradan da parayı almaya gideceklerdir. Ancak Vic, Tom'u başka bir yere götürmüştür ve burada kendisine yalan söylediği için Tom'u öldürmeyi planlamaktadır. Gittikleri ormanlık alanda Tom'u öldürmek üzere iken yaralı bir şekilde kaçmayı başaran Tom'un izini kaybeden Vic, Stella'nın yanına gidecek ve babasından parayı almış olmasına rağmen zehirle O'nu öldürmeye çalışacaktır. Ancak Tom'da bulundukları alana gelip Vic ile mücadele edecek ve Stella'nın hayatını kurtaracaktır. 







Bu mücadele sırasında silahı yere düşen Vic'in silahını alan Tom, O'nu öldürecek ve kendisi de çok ağır yaralı olduğu için bayılacaktır. 

Ancak bağlı kalan Stella için son bir kez daha kendine gelecek ve Vic'in cebinden anahtarları alıp Stella'ya verecektir. Anahtarları alan Stella, kendini çözecek ve kısa bir süre sonra Tom hayatını kaybedecektir. 

Geçirdiği şok ile dışarıda bekleyen Vic'in arabasına binen Stella, arabanın içinde babasının verdiği 4 milyon euro'yu görecek ve araba ile uzaklaşırken film son bulacaktır.

Eski sevgilisi tarafından fidye için kaçırılan bir kızın gerilim dolu hikayesine tanık olacağınız, netflix yapımı aksiyon, suç ve gerilim filmidir.