Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

24 Nisan 2020 Cuma

Sinema: Müzede Bir Gece - Night at the Museum - Bir Doğal Tarih Müzesinde Gece Olunca Canlanan Eserlerin ve Heykellerin Hikayesi... / Konusu, Özeti, Afişler

Müzede Bir Gece - Night at the Museum

Oyuncular; Ben Stiller, Carla Gugino, Ricky Gervais
Yönetmen; Shawn Levy
Tür; Aksiyon, Komedi, Aile, Fantastik, Macera

Konusu; Film, doğal bir tarih müzesinde işe başlayan gece bekçisinin, müzedeki bütün eserlerin ve heykellerin canlanmaya başladığına tanık olması ile gelişen olayları konu almaktadır.

Özeti; Larry Daley, eşinden ayrılmış ve oğlu Nick'e iyi bir baba olmaya çalışan ve şu sıralarda işsiz olan bir adamdır. Oğluna karşı hissettiği
sorumluluktan dolayı acilen bir iş bulması gerekecektir ve iş bulma kurumuna gittiğinde, O'na her gidenin geri çevrildiği doğal tarih müzesi gece bekçiliği işini vereceklerdir. Görüşmeye giden Larry, işe kabul edilecek ve kendisinden önce bekçilik yapan 3 yaşlı bekçi Cecil, Gus ve Reginald ile tanışacaktır. İşe kabul edilen Larry'e müzeyi gezdiren Cecil, O'nu müzedeki heykellerle ve eserlerle tanıştıracaktır.








Kimileri bal mumundan, kimileri minyatür şeklinde ve kimileri de tarihi eser olarak bulunan bu müzede, eski Amerikan başkanı Theodore Roosevelt, Hun İmparatoru Atilla, Paskalya Adası Kafası, Afrikalı memeli hayvanlar, maymun Dexter, firavun Ahkmenrah, Christopher Columbus ve kızıl derili rehber Sacajawea ile tanışacaktır. 

Çok fazla tarihi bilgisi olmayan Larry, ertesi gün ilk işine başlayacaktır. Akşam üzeri müzeyi Larry'e emanet edecekler ve anahtarlar ile talimatnameyi vererek birde '' sakın içeri alma ve dışarı salma '' diyerek ayrılacaklardır.

Müzede yalnız kalan Larry, dinozor Rex'in heykelinin bulunduğu yerde olmadığını görecek ve kısa bir süre sonra karşısında kemikten heykelin canlı bir şekilde durduğuna tanık olacaktır. Çok korkan ve kaçan Larry'i kovalayan Rex, O'nunla oyun oynamak istemektedir ve Cecil'i arayan Larry, O'ndan talimatnameyi okuması gerektiğini öğrenecek ve ilk madde de kemiği fırlat yazdığını görecektir. Bunun üzerine Rex'in verdiği kemiği fırlatacak ve oyun oynamak istediğini anlayacaktır. Akabinde mamutlar, Afrika hayvanları, taş devri insanları ve diğer bütün müzedeki eserler canlanacak ve Larry, gördükleri karşısında şaşkına dönecektir. Bu sırada canlanan Atilla ve adamları tarafından da kovalanacak ve kendisini askerlerin yaptığı savaşın içinde bulacaktır. Talimatnamedeki ikinci madde ise '' aslanları kilitle yoksa seni yerler '' dir ve Afrika hayvanları bölümüne gidip, onların kapısını kilitleyecek ancak maymun Dexter, anahtarlarını çalacaktır. Bu yetmezmiş gibi Larry'in üzerine işeyecek ve talimatnameyi alıp yırtacaktır.








Başka bir odada ise kovboy minyatür heykellerinin tuzağına düşecek ve minyatürler tarafından bağlanacaktır. Onlardan kurtulduğu sırada Roma İmparatoru Octavius ve askerlerinin saldırısına uğrayacaktır. Bu komedi dolu saldırılardan Larry'i, atı ile yanına gelen başkan Roosevelt kurtaracaktır. 

Başkan Roosevelt, Larry'e bütün bu yaşananların lahitin içinde yatan firavun Ahkmenrah'ın altın tabletinin yüzünden olduğunu söyleyecek ve kısa bir zaman sonra güneş doğunca, yeniden bütün eserler ve heykeller kendi yerlerine geri döneceklerdir. 

Güneş doğduğunda her şey eski haline geri dönmektedir ve bu sırada dışarıya çıkan bir heykel yada eser olursa onlarda toza dönüşmektedir. Ancak sabah olunca Larry, yaşadıklarının şaşkınlığı nedeni ile işi bırakmak isteyecek, dışarı çıktığında oğlunu görünce yeniden
işine geri dönecektir. Bunun üzerine müzede rehberlik yapan ve Sacajawea üzerine bir tez hazırlayan Rebecca'dan tarihi bilgiler edinecek, araştırmalar yapacak, tarih kitapları okuyacak ve bir sonraki geceye hazırlıklı başlayacaktır. Bu sırada artık emekli olduklarını söyleyen yaşlı bekçiler Cecil, Gus ve Reginald ise müzeden ayrılırlarken anahtarlarının bir kopyasını çıkaracaklardır. Geceye hazırlıklı başlayan Larry, dinozor Rex'in uzaktan kumandalı oyuncak bir araba ile kemiğini kovalamasını sağlayacak, taş devri insanlarına çakmak verecek, paskalya kafasına sakız, Maya'lılar uyuşturucu ok attığı için onların camekan bölümünü kapatacak, Roma'lılar ile Amerikan kovboylarını savaşmaması için ikna etmeye çalışacak, maymun Dexter için ise sahte plastik anahtarlık yapacak ve belirli bir sürede olsa bu şekilde düzeni sağlayacaktır. 








Bu sırada sihre meraklı olan Atilla'ya ise sihirbazlık numarası yapmaya çalışacak ancak oyunları anlaşılınca Atilla ve adamları tarafından parçalanmaya çalışılacaktır. Bu sırada maymun Dexter yine anahtarını çalmıştır ve Afrika hayvanlarının kapısı açılmıştır. 

Larry'i üzerilerine gelen hayvanlar kurtaracak ve Dexter, bu sırada müzenin bir penceresini açacaktır. İşler yine karışacak, Amerikanlar ve Romalılar yine savaşmaya başlayacak, taş devri insanları çakmakla birbirlerini yakacaklar ve içlerinden biri açık pencereden çıkarak gün doğumunda toza dönüşecektir. 

Sonraki gün yine müzede kalacak olan Larry, bu sefer oğlunu da getirmeye karar verecek ve Rebecca'nın Sacajawea ile tanışmayı çok istediğini duyması üzerine O'na gerçeklerden bahsedecektir, ancak Rebecca O'na inanmayacaktır.  Sonrasında oğlu ile müzede yalnız kalan Larry, bir aksilik olup müzedekilerin canlanmadığını görecek ve araştırdıklarında, firavunun altın tabletinin yerinde olmadığını fark edeceklerdir. Bu sırada yaşlı güvenlik görevlileri Cecil, Gus ve Reginald'ın müzede hırsızlık yaptıklarını görecekler ve oğlu Nick, onlardan tableti almayı başaracak ve ortasındaki bölümü çevirince, müzedeki her şey yeniden canlanmaya başlayacaktır. Ancak hırsızlar yine tableti ele geçirecek ve Larry'de firavun Ahkmenrah'ı kapalı kaldığı lahitten çıkararak tabletinin çalındığını söyleyecektir. Bunun üzerine Ahkmenrah ile canlanmış olan bütün müzedeki heykel ve eserleri, hırsızların yakalanması ile ilgili görevlendirecekler ve Gus ve Reginald'ı yakalayacaklardır. 






Ancak Cecil, arabasının tekerinin havasını indiren minyatürler yüzünden müzedeki para taşıyan tarihi at arabası ile kaçmaya başlayacak ve O'nu dinozor Rex ile takip edip sonrasında yakalamayı başaracaklardır. 

Cecil'i de diğerleri gibi bağladıktan sonra firavun Ahkmenrah, tabletteki yazıları okuyarak dışarı çıkmış olan bütün heykel ve eserlerin müzeye girmesini sağlayacak ve bu sırada olanlara tanık olan Rebecca'da içeri gelip Sacajawea ile tanışacaktır. 

Sonraki gün müze müdürü, haberlerde yayınlanan müze ile ilgili sıra dışı haberler yüzünden Larry'i işten kovacak ama müzenin bir anda artan ziyaretçisi sayesinde Larry'i yeniden işe alacaktır. Ve ertesi günlerde oğlu ile birlikte canlanan heykel ve eserlerle parti veren Larry'in görüntüleri sonrasında film son bulacaktır.

Tarihi bir çok kişiliğin ve eserin görüntülerine tanık olacağınız, oldukça eğlenceli ve komik sahnelerin olduğu, sevimliliğini izlemekten zevk alacağınız maymun Dexter gibi karakterlerin bulunduğu, serinin birincisi olan aksiyon, komedi, aile ve fantastik macera filmidir.