Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

6 Nisan 2020 Pazartesi

Sinema: Pandemic - Ölümcül Bir Virüsün Ortaya Çıkması ile Pandemi İlan Edilen Dünya'da Yaşananlar... / Konusu, Özeti, Afişler

Pandemic

Oyuncular; Rachel Nichols, Alfie Allen, Missi Pyle, Danielle Rose Russell
Yönetmen; John Suits
Tür; Aksiyon, Gerilim, Korku, Bilim Kurgu

Konusu; Film, fila isimli 5 evreden oluşan ve 5. evrenin sonunda insanları vahşi ve saldırgan bir hale dönüştüren bir virüs salgını sonrasında Dünya'da yaşanan olayları konu almaktadır.

Özeti; Fila isimli bir virüs nedeni ile Dünya artık yaşanacak bir yer olmaktan çıkmıştır ve geriye enfekte olmamış çok az insan kalmıştır. Bunlar belirli sayıda asker ve sivil, çok az sayıda doktorlardır. Böyle bir dönemde en önemli kişiler doktorlar olarak görülmektedir ve bir kamp alanında mücadele eden bu insanların içerisinden bir grup, 89 enfekte olmamış insanın bulunduğu bir ilkokula doğru onları kurtarmak için yola çıkacaklardır. Bu ekibin içerisinde bir doktor vardır ve yanında 3 kişi ile bir otobüse binerek yardıma ihtiyacı olan bu insanları kurtarmaya çalışacaklardır.







Fila virüsü hastaları 5 evreden geçmektedir.
Hastalar;
1. evrede grip benzeri belirtiler göstermekte, ilk başta ebola ile karıştırılmaktadır.
2. evrede iç kanamalar başlamaktadır.
3. evrede hastadan koyu renkli kan gelir, nedeni uzun süren iç kanama ve kan kaybından oluşan beyin hasarıdır.
4. evrede yüksek ateş ve saldırganlık başlar, hibernasyon evresidir, kalp yavaşlıyor ve takip edilemez oluyor.
5. evrede ise şiddetli beyin hasarı görülmektedir, fila virüsü kuduza evrilmiştir. Hasta aşırı derecede vahşi oluyor, karşısına çıkan her şeye saldırıyor ve öldürüyor. Kendi ailesini bile. Sadece 1. evrede enfeksiyonlar bazı ilaç uygulamaları ile tedavi edilebilmektedir.

Bu konuda bilgilenen Lauren isimli doktor, yanında Denise isimli bir uzman, Gunner isimli bir tetikçi ve Wheeler isminde bir sürücü ile yola çıkacaktır. İlk önce karşılarına çıkan bir tünelde çok sayıda hastalarla karşılaşacaklar ve onların saldırısına uğrayacaklar, bazıları otobüsün içerisine girecek ve zorlu mücadeleler sonrasında onlardan kurtulmayı başarıp yollarına devam edeceklerdir. 

Şehrin belirli kısımlarında farklı farklı evrelerde hastalar gezmektedir ve 2. ile 3. evredeki bazı çeteler, ellerinde silahlarla şehir içinde dolaşmaktadırlar. Yolda ilerlerken sağlıklı bir kadın karşılarına çıkacak ve O'na yardım etmeye çalıştıklarında, kadının ayağından yere bağlandığını görecekler ve bunun bir tuzak olduğunu fark edeceklerdir. Ancak bu sırada hastalar tarafından saldırıya uğrayacaklar ve kurtulmayı başarıp yollarına devam edeceklerdir. İlerde kendilerinden önce yola çıkmış takım arkadaşlarının otobüsünü görünce yine duracaklar ve içini kontrol etmeye çalışırlarken yine saldırıya uğrayacaklar ve bu saldırıdan da sağ salim kurtulup yollarına devam edeceklerdir.





Ve sonunda belirlenen ilkokula ulaşacaklar, içeride ölü bebeğini canlı sanan hasta bir kadın dışında kimseleri göremeyince, ayrılarak daha çok zaman kazanmaya çalışacaklardır. Bu sırada doktor, bir cesetten telefon bulacak ve kızı Megan'ı arayacaktır. Kızının kendi evinde sağ olduğunu öğrenen doktor, O'nu kurtarmaya geleceğini söyleyecek ve telefon kapanacaktır.

Diğer tarafta Denise, kapalı bir kapı bulmuştur ve herkesi oraya çağıracak, kapıyı açtıklarında ölü taklidi yapan hastaların bir anda uyanıp kendilerine saldırdığına tanık olacaklardır. Bu saldırı sırasında hepsi birbirinden ayrılacak, tetikçi hayatını kaybedecek, sürücü kendi başına kaçmaya başlayacak ve doktor ile Denise, ikisi birlikte saklanarak korunmayı deneyeceklerdir. Bu sırada doktor, Denise'e kendisi ile ilgili gerçeği açıklayacaktır. Aslında Lauren isimli doktor olmadığını, gerçek adının Rebecca olduğunu ve bunu kızını bulmak için yaptığını söyleyecektir. Yolda ölmüş olan bir doktorun kimliğini alan Rebecca, doktorların ne kadar önemli bir rol aldıklarını bildiği için bu kimliğe bürünmüştür.

Bu gerçeği açıkladıktan sonra su ve silah arayıp kızı Megan'a, sonra kampa gitmeye çalışacaklar ancak bu sırada 5. evreden bir hastanın saldırısına uğrayınca, onları bu zor durumdan yanlarına gelen sürücü kurtaracaktır. Ancak sürücüde bu mücadele sırasında yaralanmış ve enfekte olmuştur. Bunun üzerine kendisi ile ilgili gerçeği sürücüye açıklayan doktor, kızını bulması için yardım ederse O'nu ilk evrede olduğu için kurtarabileceğini söyleyecek ve hep birlikte sürücü ile iletişime geçmiş olan bir doktor ve enfekte olmamış sekiz kişinin yanına gideceklerdir.





Bu sırada Denise'e hastalar araba ile çarpacaklar ve O'nu alarak götürdükleri yerde yemeğe başlayacaklardır. Geriye doktor ve sürücü kalacak, ikisi birlikte diğer doktor ve sekiz kişinin yanına gidecekler ve orada düz kontak yaparak bir arabayı çalıştırıp, hep birlikte kampa gideceklerken, diğer doktor, doktor Lauren'i tanıdığını söyleyecek ve Rebecca'nın sahte kimliğini fark edip onları orada bırakacak ve kendileri kampa doğru yol alacaklardır.

Geride kalan doktor ve sürücüde başka bir arabaya düz kontak yaparak yola çıkacaklar ve bu sırada yine hastaların saldırısına uğrayacaklardır. Ve Rebecca'nın evine giden ikili, orada kızı Megan'ın hala yaşadığını görecekler ve Rebecca, kızına enfekte testi yaptığında O'nun birinci seviyede bir hasta olduğunu görecektir. Bodruma indiğinde ise kocasının kendisini bir yere kapattığını ve kızına zarar vermemek için kendisini öldürdüğünü video kaydından izleyecektir. 

Bu sırada dışarıda bekleyen sürücüye 5. evreden hastalar saldırmaya başlayacak ve eve giren sürücü, Rebecca ve kızı Megan ile hastalara karşı zorlu bir mücadele vereceklerdir. Ancak sürücü, ağır bir şekilde yaralanınca, O'nu bırakıp kızı Megan'a kendi doktor koruma elbisesini giydiren Rebecca, kızını da alarak araba ile kampa gideceklerdir. 2. evreye doğru hastalığı ilerleyen Megan, baygınlık geçirecek ve bu sırada kamp alanına gelecekler, arabadan inen Rebecca'yı hasta sanan ve elbisesinden dolayı Megan'ı doktor sanan askerler, Rebecca'yı öldürecekler ve Megan'ı tedavi etmek için içeri alacaklardır. Kızının hayatını kurtarmak için kendi canını feda eden annenin son görüntüleri sonrasında filmde son bulacaktır.

5 evreden oluşan fila isimli bir virüs nedeni ile Pandemi ilan edilmiş Dünya'da yaşanan kaos ve vahşetin konu edildiği, bazı rahatsız edici şiddet görüntülerinin olduğu aksiyon, gerilim, korku ve bilim kurgu filmidir.