Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

25 Nisan 2020 Cumartesi

Sinema: Robotlar - Robots - Tamamen Robotların Yaşadığı Fantastik Bir Dünya... / Konusu, Özeti, Afişler

Robotlar - Robots

Oyuncular; Ewan McGregor, Halle Berry, Mel Brooks
Yönetmen; Chris Wedge, Carlos Saldanha
Tür; Aksiyon, Macera, Aile, Komedi, Animasyon

Konusu; Film, tamamen robotların olduğu fantastik bir Dünya'da yaşanan aksiyon, macera ve komedi dolu olayları konu almaktadır.

Özeti; Tamamen robotların olduğu fantastik bir Dünya'da yaşayan bir çift, çocuk sahibi olmak için başvuruda bulunmuşlardır ve başvuruları onaylanınca, onlara kargo ile bebek yapmaları için robot parçaları gelmiştir. Büyük mutlulukla bebeklerini oluşturan çift, O'na Rodney ismini verecekler ve her ergenlik dönemine girdiğinde parçalarını değiştireceklerdir. Robotlar bu şekilde gelişim göstermektedirler ve Rodney, hep ikinci el parçalar kullanmak zorunda kalmıştır. Çünkü babası bulaşıkçıdır ve sıfır parçalar çok pahalıdır. Aynı zamanda Koca Kaynak isimli bir mucit, ülkede çok ünlüdür ve herkes tarafından sevilmektedir. Rodney'de büyüdüğü zaman O'nun gibi olmak istemektedir ve bir şeyler icat etmeye çalışmaktadır.









Bu arzu ile Muhteşem Bot isimli minik bir uçan robot yapacak ve babasının bulaşık işlerine yardım etmesini sağlayacaktır. Oldukça başarılı bir robot olan Bot, sadece panik yaptığı zaman eli ayağına dolaşmaktadır ve bu yüzden babasının patronu tarafından azar işiteceklerdir.

Sonrasında bu duruma dayanamayan Rodney, Robot Kent'e giderek Koca Kaynak ile tanışmaya ve başarılı bir mucit olmaya karar verecektir.

Ailesinden ayrıldıktan sonra Robot Kent'e gelen Rodney, istasyonda artık en yakın arkadaşlarından biri olacak olan Çamurluk ile tanışacak, O'nunla aksiyon ve heyecan dolu bir seyahat yapmak zorunda kalacak ve sonunda Koca Kaynak Endüstri'ye gelecektir. Ancak burada kapıdaki şakacı görevli Tim, O'nu içeri almayacak ve Rodney'de, Muhteşem Bot'un uçma özelliği sayesinde yönetim kurulunda toplantı yapan Dişli'nin olduğu salona girmeyi başaracaktır. Ancak Koca Kaynak'ı göremeyecek ve şirketi yöneten Dişli tarafından kovulacaktır. Dişli, robotları kandırarak onların parasını almak için planlar yapmaktadır ve yeni sürüm robot parçaları üretmiştir. Bütün yedek parça üretimini de yasaklamıştır. Aynı zamanda kötü bir robot olan annesi ile planlar yaparak Koca Kaynak'ı yok etmeye çalışmaktadırlar. Bu sırada kovulan Rodney, mıknatıslandığı için yol üzerindeki metalleri kendisine çekecek ve yaşanan aksiyon sonrasında baygın bir şekilde bir çöp kutusuna düşecektir. 









Burada O'nun ayağını çalmaya çalışan Çamurluk ile tekrar karşılaşacak ve sonrasında Çamurluk'un kardeşi ve arkadaşları ile tanışacaktır. Kendi minik robotu Bot'u da bulan Rodney, kafası kopmuş olan Çamurluk'u tamir edecek ve Dişli yüzünden yedek parça
üretimine son verildiği için tamir edilmeye ihtiyacı olan bütün robotlar, Rodney'in yanına gelecektir.

Aynı zamanda sokaklarda eski modelleri toplayan süpürme makineleri vardır ve onları yakalayıp kıyma makinesine atıp, eriterek başka eşyalar üretmektedirler. Bu işi Dişli'nin annesi yapmaktadır. 

Bu sırada koca popolu teyzenin otelinde kalan Rodney, yedek parça ihtiyacı için kaybolduğunu öğrendiği Koca Kaynak'ı bulmaya karar verecek ve bunun için her yıl düzenlenen Koca Kaynak partisine gitmeyi planlayacaklardır. Diğer tarafta Rodney'in robotları tamir ettiğini öğrenen Dişli ve annesi, O'nun yok edilmesi için çalışmalara başlayacaklardır. Rodney ise parti için özel kıyafet giyerek Çamurluk ile içeriye girmeyi başaracak ve partide Koca Kaynak'ın olmadığını görünce Dişli'yi bu konuda suçlayacaktır. İfşa olan Rodney'i tutsak alacaklar ancak O'nu Koca Kaynak şirketinde çalışan iyi kalpli Cappy kurtaracaktır. Ve Rodney ile birlikte kaçan Cappy, Koca Kaynak'ın yanına gidecekler ve orada Koca Kaynak'ın pes ettiğini ve kendilerine yardım etmek istemediğini öğreneceklerdir. Diğer tarafta ise Çamurluk süpürme makineleri tarafından yakalanmıştır ve kıyma makinesinde yaşam mücadelesi vermektedir. Orada Dişli ve annesinin hain planlarını duyacak ve kurtularak, ailesinin yanına dönmeye karar veren Rodney'e gördüklerini anlatacaktır.









Koca Kaynak'ın pes ettiğini duyan Rodney'de umutsuzluğa düşmüştür ve ailesinin yanına dönmeye karar vermiştir. Ancak telefonla babasının yaptığı konuşma kararını değiştirmesine neden olacak ve hep birlikte Dişli'ye karşı çıkmaya karar vereceklerdir.

Bu sırada Koca Kaynak'ta kendilerine katılacak ve Koca Kaynak'ın şirketine gideceklerdir. Şirkete giren Koca Kaynak, Dişli'yi işten kovacak ancak Dişli, O'nu bayıltacak ve adamları ile kıyma makinesine gönderecektir. Bunu gören
Rodney ve arkadaşları, buna engel olmaya çalışacak ve yaşanan aksiyon dolu mücadele sonunda hep birlikte kıyma makinesinin olduğu alana gireceklerdir.

Rodney ve arkadaşları, Dişli ve annesinin ordusu ile mücadele etmeye karar verecekler ancak sayılarının çok az olduğunu anladıklarında, dışarıdan Gıygıy ile bütün yedek parça kullanan robotların geldiğini görecekler ve hep birlikte mücadele ederek hem Koca Kaynak'ı kurtaracaklar, hem Dişli'nin annesini eritme makinesine gönderecekler, hemde Dişli'yi babası gibi asılı bir şekilde tutsak alacaklardır. Bu mutlu olay sonrasında Rodney, Koca Kaynak ile anne ve babasının yanına gidecek ve burada Koca Kaynak, Rodney'in kendi mirasçısı olduğunu ilan edecek ve müzikle dolu parti görüntüleri ardından film son bulacaktır.

Birbirinden renkli, komik ve eğlenceli robotların yaşadığı fantastik bir Dünya'da geçen filmde, idealleri uğruna yılmadan mücadele eden Rodney'in hikayesine tanık olacaksınız. İzlemekten zevk alacağınız, her yaştan insana hitap eden aksiyon, macera, aile, komedi ve animasyon filmidir.