Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

3 Mayıs 2020 Pazar

Dizi Film: Black Mirror: Hang the DJ - Bir Çöpçatanlık Programı Sayesinde Bir Araya Getirilen Çiftlerin Hikayesi... / Konusu, Özeti, Afişler

Black Mirror: Hang the DJ

Oyuncular; Georgina Campbell, Joe Cole, Gina Bramhill
Yönetmen; Timothy Van Patten
Tür; Romantik, Dram, Psikoloji, Gizem, Bilim Kurgu
4. Sezon 4. Bölüm

Konusu; Film, bir çöpçatanlık programı kullanarak tanışan Frank ve Amy'in hikayesini konu almaktadır.

Özeti; Bir çöpçantanlık sistemi sayesinde tanışan Frank ve Amy, buluştukları restoranda yemeklerini yiyecekler ve programın belirttiğine göre birlikte olmaları için 12 saatlerinin olduğunu öğreneceklerdir. Kendilerine çok kısa bir zaman veren program sonrasında onlar için ayarlanmış eve gidecekler ve geceyi birlikte geçireceklerdir. Sonrasında 12 saat dolacak ve birbirlerinden memnun bir şekilde ayrılacaklardır. Bulundukları yerdeki bütün insanlar, kendisine koç diye hitap ettikleri bir sistem tarafından yönlendirilmektedirler ve bu sistem herkesi birbiri ile eşleştirmektedir. 







İnsanların elinde sistemle konuşmasına ve kendisine verilen talimatları algılamasına neden olan bir alet vardır ve bu şekilde ilişkilerinin zamanını, kim olduğunu, nerede buluşacaklarını v.b bir çok şeyi, alet aracılığı ile sistemle konuşarak halletmektedirler. 

Sistemin ana amacı kişiler için en uygun eşi bulmaktır. Yani bir ömür birlikte olabileceği eş ile tanışmasını sağlamaktır. Ancak bulundukları alanın çevresi duvarlarla çevrilidir ve içeride sisteme ait güvenlik görevlileri vardır ve insanların kurallara uyup uymadığını anlamak için sürekli denetleme yapmaktadırlar. Sistem, insanlara belirli süre aralığında eşler bulmaktadır ve kişiler onlarla birlikte iken veri toplamakta ve bu şekilde ilişki içine girdiği bir çok insan sonrasında, O kişi için en uygun insan modelini ortaya çıkarmaktadır.

Frank ve Ash, zamanları bitip ayrıldıktan sonra sistem onlara yeni eşler bulacak, Frank'in ki 1 yıl, Amy'in ki ise 9 ay sürecektir. Bu süre zarfında birlikte oldukları yeni eşlerinden ikisi de pek memnun kalmayacaktır, hatta Frank nefret ederek bir birliktelik yaşayacaktır. Sonrasında Amy'in 9 ayı bitecek ve ardından sistem, O'nun için 36 saatlik bir ilişki ayarlayacaktır, sonra yine bir 36 saat daha, ve sonra bir 36 saatlik daha ilişki yaşayan Amy, artık bu ilişkilerden sıkılmaya başlayacak ve sistem, kendi 1 senelik ilişkisi de yeni bitmiş olan Frank'i yeniden Amy ile birleştirecektir. Yeniden bir araya geldikleri için çok sevinecekler ve bu sefer kendileri için biçilmiş süreye bakmamaya karar vereceklerdir. 







Çok güzel başlayan ve devam eden ilişkileri süresince sistemi de sorgulamaya başlayacaklar ve belkide bir simülasyonda olabileceklerini düşüneceklerdir. Yaşanan bazı garipliklerde vardır. Amy, ne zaman suya taş atsa her zaman 4 kere sekmektedir.

Güzel geçen günlerle birlikte birbirlerine aşık olacaklar ve Frank, söz vermiş olmasına rağmen ilişkilerinin bitiş tarihini Amy'den gizli olarak öğrenmek isteyecektir. Bu durum kurallara aykırıdır ve kurallar gereği bu bilgiyi ikisi aynı anda edinebilmektedirler ve Frank, Amy uyurken bunu öğrenmek isteyecek ve 5 yıl olan ilişki süreleri kuralları çiğnediği için 3 seneye, sonrada aylara ve 20 saate kadar düşecektir. 

Bu olay üzerine çok üzülen Frank, günün sonlarına doğru Amy'e de bundan bahsedecek ve Amy, kendisinden gizli bir şey yaptığı için sinirlenerek Frank'i terk edecektir. Ve zamanları bittikten sonra ikisine de sistem yeni çiftler bulacak ve sonunda Amy için uygun eş bulunacaktır. Uygun eşi ile tanışmadan önce sistem Amy'e son kez bir kişi ile vedalaşma hakkı verecektir ve Frank'i seçen Amy, sistemin cihazını atacak ve Frank ile buluşup O'nu sevdiğini ve sistemi boş vererek duvarların arkasına geçmeleri gerektiğini söyleyecektir. Daha önce bu teklifi Frank'te yapmıştır ve hemen kabul edecek, buraya gelmeden önceki zamanlarını hatırlayamadıklarını fark edecekler ve bunların bir test olduğunu düşünüp, kaçmaya karar vereceklerdir. 






Buluştukları restorandan gitmeye çalışırlarken güvenlik görevlileri onların yolunu kesecek ve Amy, güvenlik görevlisini bir dokunuşu ile durduracak ve sonrasında çevrelerindeki her şey dona kalacaktır. Hareketsiz olan insanların içinden kaçarak duvarların olduğu yere gelecekler ve duvarı tırmanırlarken bütün her şeyin bir simülasyon olduğu gerçeği ortaya çıkacaktır. 

Frank ve Amy, bir simülasyon testinin karakterleridirler ve kendileri gibi 1000 tane simülasyon yapılmıştır ve birbirlerine uygunluk oranı, bu simülasyonlar sonrasında yüzde 98 olarak çıkmıştır ve gerçek hayatta Frank ve Amy'i bir araya getiren program, kendi içinde onlarla ilgili bu simülasyonu yaparak uygunluk seviyesini ölçmüştür. 

Programın simülasyonlar sonrasında karar vermesi ile gerçek hayattaki Amy ve Frank'i buluşturacak ve film böylelikle son bulacaktır.

Bir çöpçatanlık programının kendi içinde yarattığı simülasyonlarının sıra dışı hikayelerine ve yaşamlarına tanık olacağınız, birbirinden orijinal ve etkileyici konuları ile Black Mirror dizi serisinin 4. Sezon 4. Bölümü olan Netflix yapımı, romantik, psikolojik dram, gizem ve bilim kurgu filmidir.